משהו אישי

shany5

New member
משהו אישי

אולי אני לא ממש יודעת אבל לדעתי אין בארץ הערכה לניל יאנג (ואני הכי אובייקטיבית בעולם למרות שהוא היה הראשון שלי) לפני איזה שבוע הייתי בטוואר רקורדס(קניתי דיסק של קורין אלאל ומאיר אריאל) וסתם דיברתי עם המוכר על מוזיקה(כן בנות הוא היה חמוד אז פיתחנו לנו נושא לשיחה
) והוא טען ש"ניל יאנג הוא לא יותר ממשורר" אני כמובן מילאתי אותו בטיעונים אגרסיבים (הייתי חייבת לשמור על כבודו של ניל)..ושחשבתי על זה הוא טעה ובגדול..הוא מחבר מילים מעולה ...ולא רק זה מה עם הקול הדק שלו שגורם לשירים שלו לקבל מימד אחר או ללחן שגרם לכל שיר שלו לקבל אישיות וממש להתחבר אל השיר..אז זה מה שרציתי להגיד ניל יאנג הוא יותר ממשורר הוא מוזיקאי מהשורה הראשונה!!!! זהו.

shany5

New member
משהו נוסף...

שחכתי להוסיף אבל אני מרשה לכם להסתכל בפוסטר(של ניל) ששמתי בכרטיס שלי.. שני.

hells bells

New member
יש כאן לא מעט חובבי ניל יאנג אבל|!

ברשותך אפנה אותך למשורר אחר בשם יאנג שכותב פואמות מדהימות ביופיין הוא עולה על ניל בכל פראמטר אפשרי! קבלי את משורר המילניום אנגוס יאנג big balls \ Young angus I'm [ever | rather] upper class high society God's gift to ballroom notoriety I always fill my ballroom The event is never small The social pages say I've got The biggest balls of all CHORUS: I've got big balls I've got big balls And they're such big balls Dirty big balls And he's got big balls And she's got big balls But we've got the biggest balls of them all And my balls are always bouncing My ballroom always full And everybody cums and cums again If your name is on the guest list No one can take you higher Everybody says I've got Great balls of fire CHORUS Some balls are held for charity And some for fancy dress But when they're held for pleasure They're the balls that I like best My balls are always bouncing To the left and to the right It's my belief that my big balls Should be held every night CHORUS And I'm just itching to tell you about them Oh we had such wonderful fun Seafood cocktail, crabs, crayfish... Ball sucker

הלסי...

חשבתי איך להגיב לזה, אני עדיין חושב, בנתיים, עד שאמצא תגובה הולמת, אני לא יודע מה אתה שותה אבל אני רוצה גם. ול shany5 ניל יאנג הוא הרבה יותר מ"רק משורר" (כאילו שיש דבר כזה), השירה שלו ב באפאלו ספרינגפילד, קרוסבי סטילס נאש ו... וגם באלבומי הסולו שלו מרגשת ומדהימה אותי כל פעם מחדש, יש בו שילוב מדהים של עדינות ועוצמה. אישית האלבום שלו שאני הכי אוהב הוא After The Goldrush אבל כמובן שגם Harvest זוכה אצלי לשעות השמעה רבות, יחד עם זאת, אני חייב שיאנג טרם התעלה על השיא של דג'ה וו עם קרוסבי סטילס ונאש. בכל מקרה כל מה שיש לך לכתוב יתקבל בשמחה

shany5

New member
לניב..

או קיי אתה לא יכול ככ להשוות עם זמרים כמו יאנג לעומת נאש אוקיי שניהם נמנים עם מוזיקת רוק-פולק אבל שניהם בעלי מוזיקה שונה זה כמו שתשווה בין סנטנה לגימי הנדריקס...שניהם גיטריסטים מעולים אולי המעולים ביותר שהיו או יהיו אבל לשניהם תכלית המוזיקה שונה..יש דברים בעולם שאתה לא ככ יכול להשוות... שני.

חלילה

מה שיפה בעיני ב CSN&Y זה השילוב בין השלושה הכל כך דומים וכל כך שונים. חוץ מזה תתקשי למצוא אותי משווה בין אמנים, אף לא הבנתי למה זה טוב.

ThePiper

New member
לדעתי המילים של "פילגש לחג המולד"..

ממש גאוניות... את תמצאי כאן המון מעריצי ניל יאנג (אני! אני!), הוא מעולה גם בזכות עצמו וגם ביחד עם CS&N. ואם כבר מדברים עליו מישהו הספיק לראות את הדיוידי החדש שלו?

ערןלוי

New member
זה מה שאני חשבתי

הזכיר לי את השיר הזה של שף - salty chocolate balls או משהו כזה.

חולוני

New member
יש לי את האלבום Chef Aid.

אלבום ענק! (וגם הפרק של זה מעולה!) ויש שם גם שיר של ג'ו סטראמר ז"ל (It's A Rockin' World). ואת הקול של שף עושה לא אחר מאשר זמר ה-Fאנק האגדי - אייזק הייס.

shany5

New member
מגניב..

באמת מוכרים אלבומים של סאות' פארק?! אני בשוק אני בהלם אני חחחמומה..סתם.. יפה בנאדם..

צודקת לחלוטין

לניל יאנג יש בהחלט הערכה מאוד נמוכה בארץ. הבנאדם גאון מבחינת כתיבה, הלחנה, ביצוע ומה לא?! זה לא מאוד מפתיע כי בארץ יש הערכה נמוכה לעוד הרבה אמנים גדולים - איך אפשר למשל להתעלם מהעובדה שרוב שוחרי המוסיקה בארץ בכלל לא יודעים מי אלה Ten Years After, או מקסימום שמעו את השם. חוצמזה ניל יאנג גבר ולא נשחק עם הזמן. אחד האלבומים הטובים ביותר שלו (Rust Never Sleeps) יצא ב-1979 - עשר שנים לאחר האלבומו הראשון, גם הוא מעולה. וגם קשה להתעלם מ-Freedom המעולה שיצא ב-1989. אולי עוד מעט הוא יביא אותה בעוד איזה אלבום מעולה (החדש אמור לצאת בקרוב) ועד אז - Hey hey, my my Rock and roll can never die There's more to the picture Than meets the eye. Hey hey, my my. (כן כן, יש בשיר הזה יותר מהשורה שקורט קוביין צטט במכתב ההתאבדות שלו)

למעלה