משהו אחר...

kirk hammet

New member
משהו אחר...

באמת שכבר נמאס מהדיונים על הליגה שלנו , אף אחד לא משכנע אף אחד וגם לא ישכנע , לדעתי רק הזמן יגיד מי תהיה איפה. אז אני רוצה לשאול אותכם על הליגה האיטלקית , שבה היה הרבה הרבה שינויים בקיץ - וכמה דברים בולטים - הויולה (פיורנטינה) הם כבר ממש לא הקבוצה שהם היו , אחריי פשיטת רגל הם נאלצו למכור מספר שחקנים בולטים , ובראשם כמובן מנואל רוי קוסטה ופרנצ´סקו טולדו. הרכש שלה לעומת זאת מתמצה בדומניקיו מורפאו , כשרון גדול שמעולם לא מומש לחלוטין , וכבר היה במילאן , אינטר , ועוד כהנה וכהנה קבוצות , ולא ממש השתלב. פארמה , שהולכת שנה שנייה ברציפות לליגת האלופות (שנה שעברה היא הודחה על ידי מאריבור טיאטניק נדמה לי) , נחלשה , ללא טוראם אמרוסו ושחקנים נוספים. שתיהם אפשר להגיד יצאו מהמירוץ על האליפות עוד לפני תחילת הליגה. וזה מותיר אותנו עם חמשת הגדולות באמת - מילאן , אינטר , יובה , לאציו , רומא. נעשה סקירה קצרה. מילאן שינתה את פנייה ללא היכר. הקבוצה שהייתה ידועה כקמצנית הגדולה בשנים האחרונות (בכל זאת , מלבד על שבצ´נקו הבלתי נלאה היא לא ממש בזבזה כסף) הוציאה הקיץ כל כך הרבה כסף , שהיה יכול לפתור את הבעיות הכלכליות של כל אפריקה , אני אומר לכם ! בעמדת השוער הקבוצה לא ממש הייתה צריכה חיזוק , יש לה ארבעה שוערים ברמה גבוהה - אביאטי , לשעבר שוער שלישי של נבחרת איטליה , סבה רוסי , שהפגין בעונה האחרונה מספר משחקים מדהימים , דידה , שאומנם היו לו רגעים של טמטום (לידס , לי בוייאר , אומר לכם משהו ?!) אבל היו לו גם רגעים של גאונות , ו-ולריו פיורי , שוער שהיה שוער ראשון במספר קבוצות בסרייה א´ לפניי מספר שנים , ועכשיו מוצא את עצמו עמוק עמוק בספסל. ויש גם את השוער החמישי אלדייני , שאני לא יכול להביע עליו דעה כי מעולם לא ראיתי אותו משחק. ההגנה - לא היו פה שינויים רבים ביותר , אבל נבדוק את השחקנים שכן יש- פאולו מלדיני הקפטן הוותיק ועד היום שחקן ההגנה היחיד אי-פעם שזכה בתואר שחקן השנה בעולם , בשנת 1994 , במונדיאל , מזכיר לכם משהו ? למרות שהוא כבר לא בכושר של פעם , הוא עדיין מנהיג מצויין ומגן מצויין שיתמוך היטב בהתקפה אם יידרש. קחה קלדזה - בא רק באמצע השנה לרוסונרי , וכבר הוכיח את עצמו מעל ומעבר. היו לו לא מעט רגעים שהוכיחו שהוא שחקן גדול , למרות שעדיין לא ברור אם הוא בלם או קשר. אלסנדרו (בילי) קוסטקורטה - עוד שחקן ותיק ומנוסה , שלא ממש מוצא את עצמו בהרכב בזמן האחרון , אבל הוא עדיין יספק את הסחורה כשיידרש , גם אם לא כמו בימים עברו. חוסה אנטוניו צ´אמוט - הראה כמה רגעים טובים בעונה שעברה , נוטה לפציעות וזה אחת הבעיות הכי גדולות שלו. הוא בלם טכני מאוד , ולכן אם הוא משתלט על הכדור הוא לעיתים מתמהמה איתו , אבל לא נוהג לאבד אותו. רוקה ג´וניור - זה באמת התעלומה הגדולה. איך מטומטם כזה יכול להיות שחקן כדורגל !? מעטים מאוד הרגעים שראינו אותו משחק כמו שצריך , במילאן או בברזיל. ממש לא תחליף לאלדאיר בשביל ברזיל , או לבארזי בשביל מילאן. פאבריציו קולוצ´יני - הבלם הגבוה והחזק מארגנטינה הראה את התמיכה שלו במשחק ההתקפה של קבוצתו לא מעט במהלך אליפות העולם לנוער. בלם מצויין אם כי אגרסיבי מעט , אני מאמין שטארים יעבוד איתו על זה. טוב אני צריך ללכת אני אמשיך את הסקירה במועד מאוחר יותר , למרות שאני אשמח אם מישהו יעשה זאת במקומי (אבל מישהו ראוי , לא מטומטם !)

kirk hammet

New member
המשך.

ואת חוליית ההגנה משלים סיריל דרומאנד , או איך שלא אומרים את השם משפחה שלו (אני אלמד מתישהו) , שהיה נדמה לי באינטר פעם. אני לא יודע בדיוק מה טיבו. נראה. הקישור - זה חלק שבהחלט בולט לטובה ברוסונרי. באגף שמאל יש להם את פרנצ´סקו קוקו , שהתחיל את הקריירה כמגן שמאלי ועשה את הפריצה הגדולה כשהסיטו אותו לעמדת הקיצוני השמאלי. הוא גם ערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת איטליה בשנה שעברה. הוא מהיר , טכני , מגביה לא רע בכלל , עושה עבודה הגנתית מצויינת , ותורם בכל אספקט של המשחק. השחקן השני באגף שמאל הוא סרג´יניו , שבא למילאן לפניי כמה שנים ולא ממש מימש את כל הפוטנציאל שלו. הוא מהיר , ואחד הקשרים הכי טכניים בעולם , לפחות בעמדה שלו. להוציא לו את הכדור מהרגל זה כמעט בלתי אפשרי. המגבלה הכי גדולה שלו זה שהוא מאוד אוהב את הכדור , וקשה לו להיפרד ממנו , כך שאם הוא מקבל כדור הוא פשוט ימשיך וימשיך וימשיך וימשיך , עד שהוא יגיע למבוי סתום ואז הוא ימסור. המסירות שלו גם לא מדהימות. אגף ימין כולל שלושה שחקנים , כשהשלישי לדעתי לא ישחק בכלל השנה - נתחיל עם ג´נארו גאטוסו , קשר שהעמדה הטבעית שלו היא לא באגף ימין , אבל הוא מתופקד שם בגלל שיש הרבה שחקנים במרכז.הוא אומנם נמוך, אבל הוא חזק כמו שור , מהיר , לא מוותר על שום כדור , עושה הגנה מצויינת ותורם גם להתקפה , יש לו כושר מצויין והוא ירוץ על כל המגרש במשך 90 דקות. השני הוא קוזמין קונטרה , הרכש הטרי מאלאבס. הוא יכול להיות גם בהגנה. הוא שחקן מאוד מאוד טכני , יש לו מסירות מצויינות , והוא מסוכן ביותר , והוא הוכיח את זה פעם אחר פעם בגמר גביע אופ"א בין ליברפול לאלאבס , שבו אין ספק כמעט שהוא היה המצטיין של אלאבס. השלישי שלא ראוי אפילו לאזכרה הוא תומס הלבג , ששנאתי מהרגע הראשון שהוא נחת במילאן ואני אמשיך לשנוא לעד. אפס קטן. בכל עץ יש את התפוח הרקוב שלו. אה , ויש את דניאל דיינו , שלא נראה לי שישחק השנה הרבה אם בכלל , הוא בעיקר משחק באגף הימני של הקישור. נעבור למרכז. אוקיי. הגנתיים - אלברטיני הוותיק אומנם לדעת מספר אנשים גמר את הסוס , אבל לדעתי הוא ימשיך לפתוח השנה. יש לו מסירות ארוכות לא רעות , בעיטות טובות למרות שהוא לא מרבה לסכן את השער , וגם הוא שורף שטחים לא מעט. פרננדו רדונדו בוודאי הצטער שהוא עזב את ריאל , אבל עכשיו אולי הקבוצה הזאת תוכל להפיק ממנו את המיטב שוב. הוא אחד הקשרים ההגנתיים הכי טכניים בעולם , לדעתי. הוא לא מרבה לסכן את השער בעצמו ,אבל המסירות שלו מצויינות , הוא מנהיג מלידה , והוא בהחלט אחד הקשרים היעילים ביותר שיש בעולם. מאסימו אמברוסיני מחפש את המקום הקבוע כבר מספר שנים , הוא גם כן קשר הורס (לקבוצה השנייה , בורים !) , הוא מזכיר מעט את רוי קין בסגנון שלו - משחק חזק , ללא פשרות וישרוף כמה שטחים שצריך בשביל להשיג את הכדור. כמו רוי קין הוא גם מרבה לבעוט מרחוק , אבל הוא בהחלט לא סקורר מדהים. מאסימו דונאטי הוא הרכש הטרי מאטלנטה , שחקן מוכשר וצעיר , שעוד יוכיח את עצמו , גם אם לא השנה. המודל שלו הוא פרנק רייקארד , ההולנדי בעל ראיית המשחק המדהימה והטאץ´ האדיר , ויש גם אנשים המשווים אותו לרייקארד. מחמיא ביותר. קשרים התקפיים - זבונימיר בובאן נשאר בקבוצה למרות הרבה מאוד שמועות לפיהם הוא יעזוב , הוא אמר שאין לו מה לחפש במקום אחר , הוא רק רוצה לסיים את הקריירה בלי מעברים , בצורה מכובדת. העונה הנוכחית צפויה להיות האחרונה שלו. הוא כבר לא מה שהוא היה פעם , אבל המגע הקסום שלו לעולם יישאר. הרכש ב-הא הידיעה של הקיץ מבחינת מילאן הוא מנואל רוי קוסטה הפורטוגזי , שעליו שולמו יותר משלושים וחמש מיליון דולר לפיורנטינה. הקשר הזה הוא סופר יצירתי , הוא גם כובש לא מעט שערים , אבל אין ספק שהבישולים המרובים ושמחת החיים שהוא יוצר סביבו היו הסיבות להבאתו (ואולי גם כדי להרוס ללאציו , שהביאו במקומו את מנדייטה. חתיכת תחליף). הוא צריך להנהיג את הקבוצה מקדימה , ולנווט הכל בין סוללות הכוכבים. אנדראה פירלו הגיע לקבוצה מהיריבה העירונית אינטר. הכוכב של נבחרת איטליה הצעירה עד לא מזמן , תמיד נחשב לשחקן מסוכן ומוכשר ביותר , לא מצא את מקומו באינטר , בברשיה הוא השתלב טוב יותר , והשנה הוא צפוי להיות בורג חשוב למדי במכונה של מילאן. וישנם גם כריסטיאן ברוצ´י שהגיע מאינטר תמורת אנדרס גולי (גוגלימנפייטרו) וישתלב איפשהו , אני לא יודע באיזה עמדה הוא , תסלחו לי , נכון ? וניקולה קורנט שבוודאי לא ישחק יותר מדי. חלוצים - השלישיה שבצ´נקו-אינזאגי-חאבי מורנו נשמעת אפילו יותר מאיימת מהצמד ויירי-רונאלדו. הרבה אנשים אומרים שלמילאן גם ככה היו חלוצים מצויינים , קומנדיני , סאודטי , חוזה מארי ובירהוף , אבל למעשה שבצ´נקו היה היחיד שהרבה לכבוש בשנה שעברה. אינזאגי יוצר לעצמו מצבים בצורה מדהימה , מחמיץ לא מעט , אבל הוא מגיע לעשרות מצבים במשחק ולכן הוא גם כובש מספר לא מבוטל של שערים בכל עונה. חאבי מורנו הראה כמה הוא מסוכן בגמר גביע אופ"א , שבו הוא כבש צמד עד שהוחלף בחילוף מאוד תמוה שאולי עלה לאלאבס בגביע. הוא גם סיים סגן מלך השערים בליגה הספרדית , כך שאין להקיל ראש בערכו. חוזה מארי לא תפס מקום של קבע במילאן עד היום , ולא הוכיח את כל יכולתו כפי שהיא נגלתה באתלטיקו מדריד. אוליבר בירהוף לצערי נשאר עוד שנה במילאן , השחקן הזה מוכיח פעם אחר פעם שהדבר היחיד שיש לו זה נגיחה. ויש גם את אליו , הניגרי בן ה-19 , שאולי ישחק קצת השנה. המאמן - פאתיח טארים , שלקח ארבעה אליפויות טורקיה רצופות עם גאלאטאסאראי וגביע אופ"א אחד עד שהלך לפיורנטינה , ממנה התפטר באמצע העונה שעברה , ובאמת שלא בגלל כשלונות. נגמרה הסקירה על מילאן ! רומא - האלופה הטרייה חיזקה את עצמה בברזילאי נוסף , לימה , מבולוניה , ובנער הזהב האיטלקי החדש , אנטוניו קסאנו , שלא הוכיח את עצמו יותר מדי אחריי שהעיסקה עם רומא הושלמה. גם דייגו פוזר שלא נעשה צעיר יותר או טוב יותר עם השנים הגיע. זה בערך ממצה את הרכש של רומא , שלא התחזקה במיוחד , אבל לא ניתן להקל ראש בקבוצה שיש לה את גבריאל בטיסטוטה , פרנצסקו טוטי ואת המאמן פאביו קאפלו. טוב. אין לי כח להמשיך לסקור , יום טוב.

kirk hammet

New member
המשך 2

עכשיו נסקור את לאציו. שנה שעברה אחריי שסוואן גוראן אריקסון עזב הקבוצה דווקא נראתה יותר טוב , ומי שבעיקר נראה יותר טוב היה הרנן קרספו , אחד החלוצים הכי טובים בעולם. עם קרספו וקלאודיו לופז (ששנה שעברה לא יצא לו להפגין את כל כישוריו עקב פציעה קשה) כשמאחוריהם גאייזקה מנדייטה וכנראה גם קילי גונזאלס , הקבוצה נראית מצויין למרות העזיבה של חואן סבסטיאן ורון ופאבל נדבד. אבל בחישוב כללי , הקבוצה הזאת לא צריכה להיות הרבה יותר טובה מהקודמת לה , ועם ההתחזקות הגדולה של שאר קבוצות הצמרת יהיה לה קשה לשמור על מיקומה או לקפוץ שני שלבים מעלה (תזכורת : הם סיימו מקום שלישי.). מרצ´לו סאלאס הצ´יליאני שמאז בואו (שחקן הרכש הכי יקר בעולם בזמנו) לא ממש התאקלם היטב , כנראה יעזוב ולמרות הכל זה בהחלט יפגע בקבוצה. האמת היא שלא הייתי שם עליהם את כספי בהימורים על האליפות. אינטר - הקבוצה החדשה של הקטור קופר תנסה להיבנות בדמותו - שחקני אגפים דומיננטיים וקשר מרכזי שיקבל הרבה כדורים וינהל את המשחק , אלא שהפעם שחקני האגפים לא כאלה מדהימים , מלבד חאבייר זאנטי כמובן. גם עם שחקני ההתקפה המדהימים שלו בולנסיה , הקטור קופר היה מאמן של הגנה. השנה זה צריך להיות גם חלק חזק של הקבוצה שלו , עם מארקו מטראצי , איבן קורדובה , דאריו סימיץ´ ולוראן בלאן , למרות שהוא גם כן כבר לא בשיא כושרו. נלסון ויואס הוא אחד הרכשים הכי מוזרים שראיתי. בשביל מה להביא שחקן שבשנתיים האחרונות חימם חזק את הספסל של ארסנל , שהיא פחות טובה ממה שאינטר צריכים להיות בכדי לזכות באליפות ?! בקישור יש לאינטר מספר עניינים לא ברורים - האם יוגוביץ´ יחזור לימים הטובים שלו ? האם אמרה בלוזגלו הכשרון הטורקי יצליח באיטליה יותר ממה שהאקאן סוקור מנסה לעשות ? האם בינוטו יהיה מסוגל לסחוב קבוצה גדולה על הגב ? האם סרג´יו קונסיסיאו יראה את הניצוצות שראינו ממנו באליפות אירופה האחרונה ? האם לואיג´י די ביאיג´יו יגלה איך משחקים כדורגל ?! והאם סידורף סוף סוף ישתלב ? החלוצים צפויים להיות ברוטציה בין ויירי , רונאלדו , ורקובה. חוליה בהחלט אימתנית. איך רונאלדו יחזור מהפציעה ואיך ויירי יעבוד בקבוצה בה איש לא אוהב אותו - רק הזמן יגיד. ויירי הוא די בסגנון של קארו - די מגושם , וקארו לא ממש הצליח עם הקטור קופר. נראה מה יהיה בסוף. הם מועמדים לא רעים בהחלט , אין להם את העומק של מילאן וגם את השמות של מילאן , יובה , לאציו ואולי אפילו רומא. נראה.

למעלה