משהוא מענייו מאוד

papal

New member
משהוא מענייו מאוד

בעבר פירסמתי כאן בפורום את כתובתו של אתר אינטרנט של חוקר בשם דניאל קאזאז- שמנהל חקר כבר מספר שנים על כל ההיסטוריה של איזור ראדומסקו -צ'סטוכובה- מנהל רשימות ועוד המון דברים אותו דניאל הצליח לרגש מאוד את סבי כשמצא רשימות מקוריות שתיעדו תאריכי לידה מהעיר רדומסקו- שכשהורדנו אותם מהאינטרנט-ברשימה כקבצי דוק- התגלה לסבי שמספר תאריכי פטירה לידה וחתונה שהיו ידועים לו- היו מעט מוטעים לעיתים בחודשים (סבי היה בחלק מהתאריכים בן פחות משנתיים)- והיה בן 14 כשפרצה המלחמה אותו דניאל שלח לי עתה כתובת אתר אינטרנט מדהים של יהודים החיים עד היופ בפולין- ושם מסתבר - ניתן למצוא גם בני משפחות אבודים- ושם גם מצאנו בן של אחיין של גיס של סבי (רחוק מאוד- אבל מי כמוכם יודע- שבשביל ניצולי השואה כסבי- זה מאוד קרוב..) והדבר ריגש מאוד אז אני מפרסם כאן שוב את שני האתרים זה שפירסמתי בעבר ואת זה החדש מקווה שזה יועיל לכם פפל

פפל...תודה לך על האתרים שהבאת

לכאן. בקרתי בפורום היהודים. מאד התרגשתי למצוא שם את נאומו של גומולקה במרץ 68'. מי שיודע פולנית, אני ממליצה לשמוע את הנאום של גומולקה מ 68', שבו הוא מאשים את היהודים בנסיון למהפכה. בסיום הנאום הוא אף מגרש את הציונים. הגירוש עצמו לא נמצא בנאום המובא כאן. בכלל פרשת יהודי פולין מ 68' עדיין מעסיקה את פולין, וחלקם אף חזר אליה בעקבות השינוי שחל במשטר המקומי. שוב...מי שיודע לקרוא פולנית יכול למצוא בפורום יהודי פולין מאמרים על הנושא. בהמשך לשירשור שפתחה מי צי לגבי השוני של התרבות בין ארצות מזרח אירופה...העלתה שם שאלה לגבי המוסיקה היהודית...האם המוסיקה היהודית היא רק כלי זמר? ממליצה להציץ באתר.

מי צי

New member
גומולקה הזכיר לי את הבדיחה

שנהגו לספר אחרי מלחמת ששת הימים, בהקשר הפולני - הפולנים "התרברבו" ואמרו ש- "היהודים שלנו ניצחו את הערבים שלהם" (של הרוסים) ולגבי המוסיקה, לא בטוחה שהבנתי את השאלה, אבל אני חושבת שהמוסיקה היהודית, כמו כל מוסיקת עולם, עוסקת בסיפור תולדות העם היהודי (הכוונה למוסיקה של אז).

נכון ...הפולנים באמת התרברבו

בזמנו אחרי מלחמת ששת הימים, ש"היהודים שלנו ניצחו את הערבים שלהם".
וואללה - לא פלא שאת לא הבנת את השאלה לגבי המוסיקה שכתבתי בהודעתי הקודמת... אפשר היה להבין שאני מתכוונת שאת שאלת לגבי המוסיקה - ולא כך. בפורום של היהודים, נשאלה שאלה לכלל הגולשים האם המוסיקה היהודית היא רק כליזמרים? במחשבה שניה...אני חושבת שמוסיקת כליזמרים באמת מבטאת את היהדות, כמו שבלוז מבטא את הכושים.

למעלה