משגע אותי!

One Echoe

New member
משגע אותי!

היו לי 3 שיעורים בינתיים והמורה לא עוזב לי את ההגה... הוא לא נותן לי יד חופשית ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם. לפעמים במעגלים אני לא עושה את הסיבוב בזווית הנכונה - איך יודעים איך לעשות את זה? צריכים להיות קרובים למדרכה? ויש לי עוד שאלה, כשעוצרים תמיד צריכים להוריד את האמברקס? חוץ מזה, מישהו יכול לכתוב לי בקצרה על השילובים של הברקס גז וקלאצ'? אני מה זה מבולבל מזה.

One Echoe

New member
וד"א,

איך יודעים מתי צריכים להעביר הילוך? ותמיד כשמתחלים ליסוע חייבים להיות על הילוך ראשון? ושאלה אחרונה:אם אני על 70 קמ"ש נניח ואני בא לעצור בצומת\רמזור\תמרור, אני חייב להוריד הילוכים עד שאני עוצר או שאני פשוט יכול לעצור ככה בלי להחליף הילוכים? שאלות של מתחילים..אני יודע, אבל אני אשמח לתשובה על כל אחת מהשאלות. תודה רבה.

Krishi

New member
../images/Emo13.gif

בשיעורי הנהיגה תדגול בשיטה הבאה: 0-20 קמ"ש - הילוך ראשון 20-40 קמ"ש - הילוך שני 40-60 קמ"ש - הילוך שלישי 60-80 קמ"ש הליוך רביעי 80 קמ"ש ומעלה הילוך חמישי רצוי להתחיל נסיעה על הילוך ראשון... התחלה מהילוך שני תהיה מאוד איטית.. התחלה מהילוך שלישי ומעלה תהיה כמעט בלתי אפשרית (אולי רק בירידה..) ובקשר לשאלה האחרונה.. לפני ההגעה לצומת/רמזור/תמרור אתה מוריד בהדרגתיות את ההילוכים עד להילוך הראשון...

Simbbam

New member
תוספת קטנה

כשיש אדום או עצור בהחלט להוריד בהדרגתיות, אבל- כשאתה מגיע לפניה מסויימת, צריך לפנות בראשון או שני, ולהאט כמובן. בהגיעך לתמרור זכות הקדימה המשולש, מומלץ להוריד לשני לפחות, אם אין שדה ראיה (וברוב המקרים אין שדה ראיה. חצי מהמשולשים הם מסוכנים ואמורים להיות לדעתי תמרורי עצור)- להוריד לראשון ולעצור קצת. טייק איט איזי

16תומר

New member
מה אתה מסבך...לא צריכים את זה..

לא צריכים את הטבלה הזאת שנתת של כמה קמ"ש לכל הילוך.. שומעים לפי הרעש של המנוע. כשאתה שומע שהמנוע מתאמץ יותר תעלה הילוך או לחילופין.. בהורדת הילוכים יש את הקווים האדומים על השעון של הקמ"ש תסתכל טוב ותראה את זה... ברגע שאתה יורד קו אתה גם מוריד הילוך עם הזמן זה יבוא לך אוטומטית (אני נוהג על ידני וזה כמו אוטומט אצלי..אני עושה את זה בלי לחשוב אפילו מאינסטיגטים...תתרגל לזה

Krishi

New member
חח.. תהיה בריא..

להעביר הילוך לפי הרעש של המנוע זאת רמה יותר גבוה מלפעול לפי הטבלה. לא כל אחד (ובמיוחד לא תלמידי נהיגה) יכול ישר להבחין בכמה המנוע מתאמץ.. האם הוא מתאמץ ברמה סבירה או האם הוא מתאמץ יותר מדי. השיטה הזאת היא לאנשים שהם יותר מנוסים בנהיגה ומכירים את הרכב שלהם טוב. ותראה, לצורך העניין אני כבר שנתיים וחצי עם רישיון, אז דבר ראשון אני לא צריך טיפים לנהיגה. דבר שני, בחיי אף פעם לא ראיתי האף אוטו קווים אדומים בשעון של הקמ"ש. וגם אם אתה מתכוון לשעון של הסל"ד אז הקווים נמצאים בטורים הכי גבוהים כדי להזהיר אותך שאתה מאמץ יותר מדי את המנוע וצריך להעלות הילוך ולא להוריד אותו.. חחחח.. ודבר שלישי, רושמים "אינסטינקטים" יום טוב

16תומר

New member
תלמידים יכולים גם לזהות לפי הרעש

אני כשהייתי תלמיד זיהיתי לפי הרעש. כשאבא שלי נסע שמעתי את הרעש של האוטו ובדקתי באיזה רעש מעבירים הילוך.. והמורה שלי לא לימד אותי להעביר הילוכים והעברתי כשהיה צריך כששמעתי... לגבי הקווים יכול להיות שאין את זה בכל הרכבים. אני יודע מנסיון שיש את זה בסקודה אוקטביה. לא התכוונתי לקו האדום של הסל"ד...

Krishi

New member
אולי אתה יכול..

ואולי יש גם עוד כמה.. אבל בכלליות לתלמיד הנהיגה יש כל כך הרבה דברים לדאוג להם שלא באים לא אוטומטית עדיין ככה שלשמוע את הרעש של המנוע ולפי זה להעביר הילוך זה הדבר האחרון שצריך להעסיק אותו.

Krishi

New member
ואני למדתי נהיגה על סקודה אוקטביה

ולא ראיתי קווים כאלה שם.. אם יש לך תמונה של זה (תמונה של הרכב שלך או סתם באינטרנט) אני אשמח לראות

16תומר

New member
זה קווים קטנים

אני גם לא ראיתי אותם עד שהמורה הראה לי והסביר לי... אני לא יכול לצלם תמונה של זה כי אני כבר לא נוהג על הרכב של המורה
אני נוהג על האוטו שלי
... אם אני זוכר טוב יש קו על ה60, 40, ו20 קמ"ש. יכול להיות שזה לא קו אדום אלה צבע אחר או קו בצבע כמו של כל הקווים בשעון אבל האו בולט יותר. ואם מסתבכים עם זה אפשר להציע למורה לשים מדבקות קטנות איפה שצריכים וזה יעזור לכל התלמידים (רק להוריד אותם בטסט..).

Krishi

New member
יש לי תחושה מאוד גדולה

שהמורה שלך סימן את זה.. שים לב לסימונים, 20, 40 ו-60... זה בדיוק כמו בטבלה שרשמתי...

16תומר

New member
המורה שלי לא סימן את זה

אין מצב שהוא סימן זה היה מתחת לפלסטיק השקוף ורואים שזה לא בנאדם עשה את הפס הזה. אם יצא לך לראות בסקודה אוקטביה תראה כבר (חצי מהמוניות הם סקודה אוקטביה). כשאני ינהג פעם הבאה באוטו שלי (סיאט איביזה) אני יבדוק...אם יש אני יצלם הפלאפון ויעלה למחשב ויראה לכם... קיצר אם אין אצלך באוטו של המורה שלך תבקש ממנו לשים מדבקות קטנות וככה זה יעזור גם לתלמידים אחרים. אחרי שיעור אחד עם מדבקות תתרגל ותזכור את זה לבד. אחרי כמה שיעורים בטוח תדע להבחין ע"פ הרעש של האוטו...

Krishi

New member
אני אחזור על זה עוד פעם..

יש לי רישיון כבר שנתיים וחצי
אני לא זוכר איך המורה שלי נראה כבר!!!.. חחחח... בכל מקרה... מה שאני בטוח זוכר זה שבסקודה שלו לא היה סימונים כאלה. אולי יש מקום שעושה במיוחד למורי נהיגה סימונים כאלה ואז זה נראה כאליו זה לא מעשה אדם... אנאערף... בכל מקרה.. זה לא כזה קריטי... הנקודה היא שאמרת בעצמך: יש פסים על ה-60, 40 ו-20... שזה בדיוק המהירויות שאמרתי שבהם מחליפים הילוך בטבלה שלי.

16תומר

New member
אולי יש את זה רק ברכבים ידניים

בגלל זה אתה לא רואה את זה ברכב שלך (אם יש לך אוטומט). או שיש את זה רק בחלק מהרכבים הידניים. כי באוטומט אין צורך בזה.

Krishi

New member
שלי היה ידני

נראה לך שאני אעשה רישיון על אוטומט?

aviGODFATHER

New member
תיקון קטן

צריך להוריד בהדרגתיות עד להילוך שני, ורק אחרי שעוצרים שמים בראשון. לא משלבים לראשון לפני העצירה. ככה לפחות לימדו אותי וככה עברתי טסט.

skipo1

New member
רגע את עושה גלישה בהילוך שני ?:\

גלישה עושים בהילוך ראשון

aviGODFATHER

New member
ברור שלא

אני לא דיברתי על גלישה. כשעוצרים עצירה מתוכננת (רמזור, "עצור!", פקק וכו') עוצרים בשני. אח"כ מעבירים לראשון ואם יש צורך גולשים. כמובן שיש פניות שמצריכות העברה לראשון, כמו צומת T או מקומות ללא שדה ראייה וכו', אבל לא דיברתי על מקרים כאלה, דיברתי על מקרים שחייבים לעצור בכל מקרה, לא מצבים שלא חייבים לעצור. וד"א, אני בן (אני יודע שהשם "אבי" יכול להטעות
)

למעלה