משבר

shay or eli

New member
סין לא סולציאליסטית

זה שיש לה דגל אדום לא עושה את הכלכלה שלה לפחות מופרטת. סוציאליזם פירושו דמוקרטיה וכלכלה מולאמת, לסין אין אף אחד משני אלה. אני גם לא בטוח כמה הכלכלה של צפון-קוריאה מולאמת. בכל זאת יש שם סוג של שווקים, ואף אחד לא באמת יודע מה הולך שם מבחינת הכלכלה, או בכלל. לא הייתי מזדרז לתת תוויות למדינה שאין מידע מהימן (ואני לא מחזיק מהתעמולה של הממשלה הצפון קוריאנית ואירגון הידידות עם צפון קוריאה "מידע מהימן") לגבי מה שקורה בתוכה. קובה לעומת זאת היא דוגמא לאיך סוציאליזם מעלה את רמת החיים - אם הם לא היו עוברים מהפכה הם היו ממשיכים לחיות בתור מדינה שבויה בידי סוחרי הסמים והמאפיה כמו קולומביה ופרו של היום. בעוד שבבוליביה, ארגנטינה וכל שאר אמריקה הלטינית אנשים חיים ברחובות, אחוזי העוני עצומים ובערות ורעב מתפתחים - בקובה יש דיור חינם, בריאות חינם, חינוך חינם (כולל אקדמי) ומזון מסובסד. אולי הדמוקרטיה שם פחות מפותחת מבסקנדינביה, אבל עם שהזכויות החברתיות והעצמאות שלו מאויימים באופן ישיר ועקבי ע"י המעצמה מספר 1 בעולם חייב להתפשר. זה לא כאילו השלטון שם הוא עריצותי כמו איראן, מספר ההוצאות להורג נמוך מבטקסס.

Islington

New member
לסין היה את כל העניין עם מאו צהטונג

ובזמן שלטון קלינטון היו בעיות עם היחסים בינהם. אני תמיד חשבתי שזה נבע מהקומוניזם. צפון קוריאה הופרדה מדרום קוריאה במלחמת קוריאה (כמה מפתיע), שהייתה חלק מהמסע הארוך של האמריקאים כנגד הקומוניזם.

shay or eli

New member
השאלה היא לא מה היה פעם

אלא מה קורה היום. לבוש היו בעיות ביחסים עם צרפת, זה גם נובע מהקומוניזם?

אתה טועה.

צפון קוריאה הופרדה מדרום קוריאה לאחר מלחמת העולם השניה בעקבות ועידת פוטסדם. מלחמת קוריאה פרצה לאחר שצפון קוריאה, בחסות ברה"מ, פלשה לדרום קוריאה בניסיון לכפות עליה את אופיה הקומוניסטי. ארה"ב, בגיבוי מלא של האו"ם, שלחה את כוחותיה לדרום קוריאה בניסיון לבלום את המתקפה ומאוחר יותר גם לכבוש את צפון קוריאה בעצמה. מכאן והלאה הסיפור מעניין למדי אבל כבר מאבד את הרלוונטיות שלו לדיון.

wiskin

New member
זה לא הזמן למחשבות כאלה.

אני לא יודע איפה אתה משרת אבל בין אם אתה נהנה מהשרות או לא, בצבא קשה לחשוב בצורה צלולה ולגבש דעה בנושאים האלה כיוון שזה לא מצב טבעי ופועלים עליך כוחות שהם לאו דווקא אלו שהיו מנחים אותך בתור אזרח. אני השתחחרתי לא מזמן ובמהלך השרות נעתי הרבה על הציר שבין "הרעלת" ציונות לבין הרצון לקפוץ לים ולהתחיל לשחות לחו"ל, המדינה הזו מספיק מבלבלת כבר ככה ואלא אם כן אתה פנאט, אין ברירה אלא להתחבט ברגשות ומחשבות כאלה. תהיה בטוח שהצבא רק מוסיף לבלבול. אני מציע, ואני יודע שזה לא לגמרי בשליטה אבל בכ"ז, להניח לזה בנתיים. אל תנסה להחליט כלום ואל תתחייב בפני עצמך.

למעלה