משבר

lovingwoman

New member
משבר

הסיפור שלי כל כך מסובך שאני לא יודעת מאיפה להתחיל. התחתנו מתוך אהבה גדולה. לאט עם השנים והילדים הדברים משתנים. שנינו תמיד אומרים שיש ביננו חברות אבל בזמן האחרון אני מפקפקת בזה. בזמן האחרון התחלתי לראות דברים אחרת ולשאול את עצמי שאלות נוקבות על היחסים שלנו. השאלות התחילו מזה שקיימתי קשר מאוד עמוק עם גבר אחר למשך תקופה ארוכה. היו המון שיחות נפש וגילויים- חברות עמוקה וגם תשוקה. במשך כל התקופה בה הייתי בקשר עם הגבר האחר הרגשתי יסורי מצפון קשים ובסופו של דבר הפסקתי את הקשר בלב כואב מאוד. עכשיו נשארתי עם השאלות. הייתי בטוחה כי סיום הקשר יגרום לי לרגיעה- רציתי להשקיע את כל כולי בבית, אבל הבית פתאום נראה לי כל כך מרוחק. כאילו הקשר האחר הרגיע את כל הבעיות שעכשיו צצות.אני יודעת שסתם לא הגעתי לזרועות אחר. היתה בעיית תקשורת ביני ובין בעלי. הוא תמיד חושב שאנחנו מדהרים על הכל- אבל אני אף פעם לא מקבלת ממנו מה שאני צריכה. כשטוב- אז אנחנו משדרים כמו שצריך, אבל אם קורה משהו, אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר. הכל הוא פותר ב"אני לא יודע מה להגיד" ומשאיר אותי עם הכל בפנים. בלי אפשרות לפרוק את מה שיש לי, בלי לדבר. אני יודעת שאני כותבת מאוד מבולבל. זה מה שקורה לי בזמן האחרון. או שאני בוכה שעות או שאני חסרת כיוון. אני יודעת שאני בדיכאון ואין לי כוח לטפל בעצמי. יש זמנים שאני רוצה להתקשר שוב לגבר האחר, רק כדי לקבל ממנו כוחות להמשיך- ועוצרת את עצמי. אתמול, אחרי שבכיתי והסתגרתי בחדר, בעלי אפילו לא בא. והיום התקשרתי אליו ואמרתי לו בקול חנוק מדמעות כי רע לי ואני לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שאנחנו לא מתקשרים ואני לא יודעת מה יהיה הלאה. והוא : "אני לא יודע מה להגיד לך גם אני לא יודע מה לעשות ".. אני יודעת שהוא כועס ומנסה לעזור בדרכו ומרגיש שהוא עושה הכל ולא מצליח להגיע אלי.. אבל אני מרגישה שהוא לא עוזר לי לצאת מזה ככה. הוא לא שואל מה אני מרגישה אלא רק חוזר על המשפט הזה. אני יודעת, שכמו תמיד, אני אצטרך להרים את עצמי מן המצב הזה ולהמשיך הלאה, בלי עזרתו. כי בכל משבר תמיד הייתי אני זו שנותנת את הכוחות. אבל אין לי כוח כרגע לצאת מזה. וכואב לי שזה הפתרון ושאני לבד. מצטערת על האורך והבלבול.

זה קורה ../images/Emo15.gif

למה לא ללכת ליעוץ?? ביחד או לבד?? זה יעזור לך מאוד. אני הייתי מתחילה לבד (אם את לא רוצה שהוא ידע דברים ואח"כ גם ביחד. תנסי.

seeyou

New member
התחלתי לראות דברים אחרת ?../images/Emo8.gif

ברור אחרי שיש מאהב הראשון החיים ניראים אחרת האם הבעל אשם?גברים תמיד אשמים בצורה כזו או אחרת! אני בטוח שגם בעלך ימצא אישה,שתנחם אותו אפילו צעירה יותר,עם בעיה כמו שלך. Every woman needs two men -- one to be married to and the other to compare. -French Proverb

מוכר לי מקרוב.....קרוב מידי...

הייתי במצב שלך עד לפני חודשיים, אולי קצת יותר... הייתי בדכאון נוראי... את הריקנות שהישתלטה לי על החיים לא ניתן לתאר במילים... גם אני יצאתי "החוצה" וזה היה נראה ומרגיש נפלא לפעמים אבל המשכתי לדעוך ולדעוך וצללתי לתיהום שרק היום אני מבינה כמה היא עמוקה וכמה קשה לצאת ממנה... ואז לפני חודשיים הופיעו התקפי חרדה בעוצמה מאוד חזקה... הגעתי לבית חולים... במהלך אחד מהתקפי החרדה סיפרתי לבעלי שבגדתי בו... ומאז כל החיים שהכרתי נעלמו... עברתי גיהנום...גם לפני ההתקף וגם אחרי, בעלי טיפל בי תקופה מסויימת (יש לנו 2 ילדים קטנים) אבל גם לו יש את העליות והירידות שלו, את השאלות שלו... לומר לך שטוב לי בלעדיו... טוב לי... לומר לך שגם רע לי בלעדיו... גם רע לי... אבל לפחות אני יודעת שאני מטופלת (אצל פסיכולוגית) ושאני דואגת לעצמי, ושמצאתי שוב טעם לחיי ושהמצב הזה הוא זמני והוא יעבור כי בסוף אני אמצא את התשובות שלי... ולך... העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה... לכי לטיפול וכמה שיותר מהר יותר טוב... אחרי שתפתרי דברים עם עצמך, תוכלי לפתור דברים גם איתו... ואל תצפי ממנו לעזור לך לצאת מזה.. הם לא תמיד יודעים מה עובר עלינו גם אם הם מאוד ינסו... קשה להסביר ריקנות או דכאון אם לא באמת חווית את זה...תמצאי את הרזרבה של הכוחות שעדיין נשארו בך ולכי לטיפול פסיכולוגי ותראי שלאחר תקופה קצרה תתחילי לראות אור קטן אבל עדיין אור

lovingwoman

New member
תודה על התגובה

דיברנו המון אתמול והיום. הוא אמר לי כמה קשה לו לראות אותי ככה ושהוא לא מסוגל לעזור לי. הוא פשוט חסר אונים. אני חושבת שלהתוודות זה הקש האחרון. אני לא רוצה להגיע לזה- כי משם הכל משתנה.. מה גם שזה לא פותר כלום זה רק מסבך הכל יותר. אני לוקחת את זה כעונש שלי- להשאר עם המחשבות לבד. אבל אני יודעת שאני אארוס הכל אם אגלה. ומלכתחילה מה שרציתי זה ל"לחזור הביתה"- כי הקשר האחר עשה לי יסורי מצפון. חשבתי על טיפול. אהל אני יודעת שלטיפול צריך גם להגיע חזקים- כי מועלים שם דברים שצריך להתמודד איתם ואני לא בטוחה שיש לי את הכוחות להתמודד עם אמיתות עכשיו. האם לך הטיפול עזר מייד? או שהיתה תקופת ביניים קשה? לא היה לך קשה להתמודד עם ההבנות והגילויים על עצמך?

מהר לטיפול

לעניות דעתי לא צריך להגיע לטיפול חזקים, בהחלט רצוי ללכת לטיפול גם במצבך. חשוב מאוד לבחור את המטפל/ת המתאימים לך. מציעה לך להיפגש עם שלושה-ארבעה לפגישת הכרות ולהמשיך עם מי שיש לך הרגשה שהוא מתאים לך. ממליצה מאוד גם על קבוצה טיפולית, אם זה מתאים לך.

תהלה24

New member
אנחנו אותה אחת?

זה בדיוק הסיפור שלי.. אני רק יודעת היום להלקות את עצמי בכאב על שהשקעתי את כל כוחות הנפש והמאמצים בגבר שמבחוץ. אם הייתי משקיעה את כל הכוחות האדירים האלה באישלי, נראה לי שהכל היה נראה אחרת...

seeyou

New member
אפשר להבין את החיים רק במבט לאחור

אבל לחיות אותם צריך להביט קדימה

lovingwoman

New member
תהלה

מה עשית? הם חזרת הביתה או שהכל התפוצץ? אני מאוד רוצה לשמוע אולי כדי להבין ולקבל תשובות לעצמי. אם את רוצה שלחי לי מסר.

אכן משבר

ראשית אומר כי אני מבינה לליבך זהו מצב קשה. אין החלטה קשה מזו, האם לפרק משפחה בשם האושר הפרטי שלך. אני מבינה גם מדוע חשבת, שהפרידה מהגבר האחר, עשויה לפתור את כל בעיותיך. יסורי המצפון תפסו את המקום של הבעיות האמיתיות, אלו שברחת מהן. את הכוחות להמשיך תוכלי לקבל מעצמך ורק מעצמך, לא מבעלך, ולא מאף אחד אחר, ובמיוחד לא מן הגבר האחר, שהרי דעתו משוחדת לגביך. דעתי היא שאת זקוקה בדחיפות לשינוי יסודי בחייך, השינוי יכול להיות דרך טיפול/יעוץ זוגי לבד או עם בעלך, השינוי יכול להיות דרך לימודים או עבודה חדשה. ויכול להיות גם דרך גירושין. אני אומרת תחשבי על עצמך ועל האושר שלך, תשאלי את עצמך את השאלה, "מה יגרום לי להיות מאושרת?" אולי תקופה קצרה בנפרד מבעלך, בלי לדבר על פרידה סופית וכו' פשוט זמן מה לעצמך, זמן בו תיבחני את עצמך ואת הדברים לעומקם. ועוד דבר, אל תצפי מאחרים (בעלך, הגבר האחר) ולסיום, אספר לך..שהשאלה העיקרית שאני שאלתי את עצמי לפני שהחלטתי להתגרש היתה האם עדיף לי לחיות את חיי לבד או אם בעלי, והתשובה שלי לעצמי היתה שעדיף לי הלבד. האם את יכולה להכיל את הלבד? מאחלת לך בהצלחה

למעלה