משבר רכיבה?!

מושית פ

New member
משבר רכיבה?!../images/Emo7.gif

קצת רקע.. אני רוכבת כבר מעל שנתיים וחצי עברתי כבר די הרבה מאמנים. לפני שנה וחצי ככה עברתי חווה והרגשתי שאני מתקדמת! אבל לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש שאני כבר לא מתקדמת![היה לי כבר משבר אבל דיברתי עם המדריך ועבר]. החווה שלי בדיוק עברה חווה וקיוויתי שעם זה גם תפסיק ההרגשה שלי ואני ימשיך להתקדם ולהצליח. אבל גם שם לא הרגשתי התקדמות ודיברתי עם המדריך, המדריך אמר שהוא שם לב דפקה שאני כן מתקדמת ומצליחה ולא הבין כול כך על מה אני מדברת..אמר שאין מה לעשות, ושאני יעבוד עם סוסים קשים ואולי אז אני ירגיש טוב יותר אבל זה לא עזר והלטתי לעבור חווה .. לקחתי שם כבר כמה שיעורים אבל התחושה לא נעלמה
אני מרגישה שאני עומדת במקום בלי הקדמות אפילו לא קטנה אני מגיעה למצב שאחרי השיעור אני בלי מצב רוח ואף עם דמעות בעיניים כי זה מתסכל אותי... לקחתי גם בין חווה לחווה הפסקה של כמה שבועות חשבתי אולי זה יעזור אבל כלום לא עוזר מה עושים מפה? אולי זה רק תחושה שלי ואני פה "הלא בסדר"?? קרה לכם פעם.?

כן, קרה.

ומה שאני עשיתי זה, לקחתי כל טעות קטנה שהייתה לי בשיעור, ובשיעור הבא ניסיתי לתקן אותה הכי טוב שאינ יכולה. זה הצליח, אני ידעתי שזה הצליח, וזה פשוט אוטומטית העלה לי את ההרגשה הטובה וגרם להרגשה של 'אני לא מתקדמת' להיעלם. כמובן שלקחו כמה שיעורים עד שזה נעלם, אבל אחרי כל שיעור הרגשתי קצת יותר טוב. קורה שיש משברים ברכיבה, ובמקרה של משבר, הדבר הכי גרוע זה לפרוש ולהפסיק. כי זה יגרום להרגשה הרבה הרבה יותר גרועה ולא נעימה. את צריכה להחליט שאת הולכת להתקדם, לתקן טעויות, והכי חשוב לא מוותרת, כי עצם האי וויתור הזה, זה מה שבסופו של דבר יעלים יותר ויותר את ההרגשה. כמו שכתבתי, אין תרופת פלא, זה לוקח זמן. אבל לאט לאט מרגישים יותר ויותר טוב. זה לא שאת לא בסדר, זה פשוט שאת בדאון, ואת צריכה להתגבר על הדאון הזה. משבר כזה זה טבעי לגמרי, ואין כאן משהו לא בסדר, חוץ מההרגשה שלך, ואת זה אפשר לתקן ולשפר. אגב, אל תעברי עוד חווה. כי באמת, לעבור חווה לא ממש יעזור לך אם כבר עברת אחת וזה לא עזר. מילת המפתח כאן היא: לא לוותר ובאמת, אני אישית, בטוחה שתצליחי
, ותעדכני אותנו איך מתקדם

jgut

New member
כמה שאלות

למה החלטת לעבור חוה? מה היית רוצה שיהיה שונה? את יכולה לנתח קצת יותר מה מפריע לך בחוסר התקדמות? את לא לומדת דברים חדשים או שאת לא מצליחה לשפר דברים שאת כבר יודעת? איך היית רוצה שיראה שיעור שאת כן מרוצה בו? מה לגביי הסוסים עליהם את רוכבת? יש סוס שאת יותר נהנית ממנו? סוס שמאתגר אותך? סוס שפשוט כיף לך לרכב אותו? אני מכירה תקופות של תחושה של חוסר התקדמות, אצלי לפחות אני מרגישה שזה משהו פנימי כי אני לא דוחפת את עצמי מספיק קדימה אבל אני שלמה עם זה. אולי את דוחפת את עצמך יותר מידי קדימה ולא משאירה לעצמך מקום לכיף?

מושית פ

New member
jgut

החלטתי לעבור חווה כי ראיתי שאני לא מתקמת ושהחווה עצמה עברה מקום היה לי רחוק להגיע ואם שם לא היתקדמתי החלטתי שעדיף לי חווה באזור ואולי המצב ישתנה אני רוצה לעבוד על דברים חדשים שעוד לא עבדתי נימאס לי כבר להעלות על סוס לעשות איתו מה שאני עושה כול פעם [קנטר,גוג,טרוט הלכיה להוריד לסוס תראש לעבוד על מעגלים וכול הדברים שמסביב] בא לי לעבור תשלב הזה אני כאילו תקוע בו ולא רואה שזז אלה אני לא לומדת פשוט דברים חדשים אני כאילו חופרת בשהו יותר מדי שכבר מרוב שאני בו לא יוצא לי טוב שאני ילמד דברים חדשים שיאתגרו אותי גם מדי פעם שלעבור תשלב של "רכיבה בסיסית" הסוסים בחווה הזאת לא כול כך על רמה..זה קצת מבאס אבל ככה אפשר ללמוד יותר מהם יותר ולהיתקדם יותר! אין סוס שאני מעדיפה אולי הבעייה שאני רוצה יותר מדי להנות ושוכחת שיש גם דברים מסביב
תודה

dixie chick

New member
אני מרגישה שאת בשלב מאוד חשוב

ברכיבה שלך אני חושבת שאת צריכה אולי להבין בדיוק על מה את עובדת ולמה את עובדת עליו ולמה את עובדת עליו כ"כ הרבה זמן, זה באמת נושא חשוב (פרצופים ומעגלים) אולי חסרה לך קצת התלהבות ועניין מתרגילים חדשים אבל זה תרגיל שבאמת לוקח זמן ללמוד והגיוני שזה מה שתעשי במשך הרבה מאוד זמן, לא מפתיע אותי כמות הזמן שאת עובדת עליו וזה שאת משתפרת בלי לשים לב אולי אני חושבת שאת צריכה לחשוב עם עצמך ולהיות כנה עם המדריך שלך ולדבר איתו, לפי דעתי את צריכה לעשות שינוי מחשבתי כי את בכלל לא תקועה, אולי דברים לא עונים לציפיות שלך, אולי דברים לא מלהיבים אותך, אולי חסרה לך נחישות ואורך רוח, לא נשמע לפי התיאור שלך שאת תקועה, נשמע שאת מתקדמת...

NTL

New member
האם את בעצם מדבר על דריכה

במקום מבחינה של החומר? כל הזמן אותה "שטות" ושום דבר לא חדש? או חוסר התקדמות שלך אישית? בעיה או מחסום שאת לא מצליחה לעבור? אם זה מחסום שאת לא מצליחה לעבור אז הרבה פה כתבו כבר תגובות. אבל אם זה פשוט חזרה על תרגילים פשוטים וחוסר התקדמות אמיתית הלאה בגלל שהסוסים לא מסוגלים אז אני ממליצה לעבור לחווה ברמה יותר גבוהה. אם את רוכבת בשיעור ולמדריך אין כמה הערות על הישיבה או התרגילים או משהו ואת מרגישה שהסוסים לא משהו ובא לך להתמקצע יותר תעברי לחווה יותר מקצועית או שתנסי סיגנון אחר. אני מכירה הרבה אנשים שהווסטרן פשוט לא דיבר אליהם והפוך, שהאינגליש לא דיבר אליהם.

fliperit

New member
קרה, קורה ויקרה.

אני עברתי ב-3 שנים האחרונות 4 חוות, 5-6 מאמנים ו-2 סוסים (כמעט 3). יש לי לא מעט תיסכולים ברכיבה, כי כל פעם שאני עוברת מדריך זה מצריך תקופת הסתגלות ממושכת (במיוחד עם המאמנת הנוכחית שרוכבת שונה מאוד...אפילו הסימנים שלה לסוס שונים- ועוד לא התרגלתי לגמרי..למרות שיש קצת שפה משותפת כבר). היו לי ב-3 שנים האלה הרבה תקופות של נסיגה ברכיבה, ואח"כ תקופות של פריחה. אין סיבה להתייאש. אמרה שאני מאוד מאמינה בה אומרת: "אם עכשיו רע, השלב הבא יכול להיות רק טוב יותר". אני מציעה לך להתעקש על הרכיבה, למצוא מדריך שטוב לך איתו, ולהישאר איתו עד שיבוא שיפור. אגב- סביר להניח שאם פעם היית רוכבת על סוסים קלים, והכל הלך חלק- והיום את רוכבת על סוסים קשים ולא הולך חלק, אז תרגישי רע ושלא מתקדם. אבל רכיבה על סוסים קשים עושה רק טוב. זאת הסיבה ש"התפשרתי" על סוסה מקומית לא מוכשרת במיוחד- אני עדיין בתקופת אימון, ולאמן סוסה קשה הרבה יותר מלמד מלאמן סוס מוכשר וקל

מושית פ

New member
תאמת שאני יותר נהנת שהוס "קשה"

ככה אני רואה תוצאות בסוף השיעור מאשר סוס שעליתי עשה מה שביקשתי וסימתי תשיעור לעבור לחווה חדשה אני קצת בבעיה כי החוות יחסית רחוקות ואין לי איך להגיע. אני ינסה להיות עוד קצת זמן בחווה הזו ויראה מה קורה..יבקש להיות בשיעור לבד שהיא תעבוד איתי יותר ואולי אז יתקדם וישפר הכול תאמת שאני נורא אוהבת את הענף שאני בו-ווסטרון. יש לי עוד חוות באזור אבל לא של ווסטרון אם אני יראה שאני עדיין לא מצליחה להיתקדם אני ידבר עם המדריכה ויראה מה אפשר לעשות עדיין גם אין לי סוס קבוע בחווה אז זה גם בעייה נתתם לי הרבה חומר למחשבה הילך בשבוע הבא לחווה ויראה מה יהיה מקווה שיהיה טוב
תודה רבה לכולם ושבת שלום

למעלה