משבר נוראי

Nillie4

New member
משבר נוראי

לא יודעת מאיפה להתחיל... מזוגיות חזקה תשוקתית ומדהימה התדרדרנו לשפל שאני מתביישת להתחיל לתאר. נשואים 5 שנים עם שני ילדים. אני חושבת שהמשבר העמוק התחיל ממש בתחילת ההריון השני שלי. היינו אחרי תקופה קשה במהלכה התרחקנו כי אני חוויתי אבדן קשה כשאבי הלך לעולמו במקביל ללידת הבן הבכור. בעלי התקשה לתמוך והתרחק ממני מאד כי לא הייתי כיפית כשהייתי באבל כבד שנמשך כחצי שנה. לאחר מכן התאוששנו קצת אבל ההבנה שהאדם שמולי לא ידע לעודד או לתמוך אלא רק חשב על עצמו כל הזמן הזה לא הרפתה ממני. ואז כשנכנסתי להריון השני היה לנו ריב קשה שבבסיסו היה נעוץ באותו עניין - אני הרגשתי חוסר התחשבות מוחלט שלו בי, הוא רק חשב על עצמו. הוא מנגד טען שזה הפוך. האמת כרגיל כנראה איפשהו באמצע. יצאנו, ואני הרגשתי זוועה בגלל ההריון. הוא התעצבן שיצטרך לחתוך מוקדם מהפסטיבל בו היינו ולא דיברנו הרבה זמן. מאז, ועד היום (שנה) אנחנו לא מתאוששים. הוא החל להתעצבן באלימות, לזרוק דברים, לקלל קללות איומות. בכל פעם שאני מנסה לדבר הוא מאבד סבלנות ובשנאה ועצבים דורש שאשתוק ולא אציק. אני מנסה לדחות את הדיבור לזמן אחר כשיירגע אבל הוא לא באמת מקשיב, תמיד שקוע בתחביבים שלו ולא באמת עושה מאמץ לעמוד בהסכמים שלנו שאנחנו מסכימים עליהם כדי להציל את הנישואין. כשמשלימים הוא יגיד שאוהב אותי ושלא התכוון למה שאמר אבל אני כבר לא מאמינה לו. כשכועס הוא אומר שהדברים החיוביים שאמר היו רק כדי להשתיק אותי. שלא מתגרש רק בגלל הילדים. שאמות. שאני זונה וכלבה. ולמה? כי אחרי שביקשתי שינסה לקלח את הילד בלי דמעות, שינסה דרך אחרת ככה שלא תהיה היסטריה הוא חטף קריזה ודרש שאשתוק ואני אמרתי לא. התעקשתי שידבר איתי הפעם שנחליט יחד על דרך פעולה. הוא לא מסוגל לשמוע אותי, אין לו סבלנות אלי, אבל כשאני מציעה טיפול או פרידה כי כלו כל הקיצין הוא מסרב. רק רוצה שקט ואז כאילו חוזר להתנהג רגיל כאילו כלום. אני סובלת, הילדים רואים ממנו יחס זוועתי כלפי, והסיבה היחידה שאני לא מתגרשת היא שאני לא יכולה לסבול את המחשבה שהילדים יהיו בלעדי חצי מהזמן. הוא לא אבא טוב ואני לא סומכת עליו, שלא לומר שספג בביתו אווירה דומה בין הוריו ואביו הנחיל לו את התקפי הזעם ותקף את אמו. על טיפול כמובן אין מה לדבר כי הוא לא מוכן. עברתי טיפול אישי שחיזק אותי מאד אבל כאמור ילדיי הקטנים בני שלוש ושנה, לא צריכים לעבור את זה ולכן אני נשארת. השאלה היא אם יש למישהו עצה פרקטית לשיפור המצב. אולי איזו טכניקה איך לפחות להרגיע את הרוחות מול הילדים. תודה לכל מי שהגיע עד הלום

נומלה

New member
לא כל כך ברור הקשר

קטונתי מלומר משהו על יחסים עכורים שנמשכים שנה וקללות אף פעם לא היו מקובלות עלי. אבל הדוגמא שהבאת מראה שאין לך שום מודעות לצד שלך במשוואה. את מאלה שרוצות שהבעל יעזור אבל אומרות לו בדיוק איך לעשות את זה, מבלי להבין שזו דרישה משפילה שמראה לו שאת לא סומכת עליו בכלל. זה בהחלט מרגיז. ועל זה את מוסיפה התממות של "למה הוא מתעצבן?"
בעכירת היחסים ביניכם בהחלט יש גם לך תפקיד לא קטן. לשם התחלה, קחי אחריות על הצד שלך.

Nillie4

New member
חלקי

לא אומרת בדיוק איך אבל מבקשת לחשוב ביחד על אפשרות אחרת, זה לא בסדר מצידי? זה משפיל?? החלק שלי קיים כמובן אבל עכשיו הוא כבר במורת משקעים כי אני לא יכולה להציע לבקש או להגיד כלום בלי שהוא מיד יתחיל להגיד לי שאני מציקה ושאשתוק. בעיני פשוט נאטם ומראש החליט שלדבר איתי זה לא אפשרי ומיותר, וזה מאד משפיל

נומלה

New member
לא זה לא בסדר מצידך

צאי להליכה בזמן שהוא מקלח את הילדים ותחזרי למצוא אותם במיטות. הוא יסתדר. הוא לא צריך אותך לבדיקת איכות. ואם הוא לא מסתדר (לדעתו! לא לדעתך), הוא יבוא להתיעץ או לבקש מטלה אחרת במקום.
מצטערת, בקטע הזה: הוא צודק. את מציקה וצריכה לשתוק. (והילדים יהיו בסדר. אבא שלהם אוהב אותם ורוצה בטובתם בדיוק כמו שאת אוהבת אותם ורוצה בטובתם. הוא פשוט פועל אחרת ממך. זה בסדר.)

"הוא לא אבא טוב ואני לא סומכת עליו"

המשפט הזה מבחינתי סיכם את הכל.
האיש הזה עובר אצלך גיהנום. מרגע שהוא נכנס הביתה, כל מה שהוא עושה נמצא תחת העין הבוחנת שלך, הביקורתיות שלך והשיפוט שלך ומכיוון שהוא ממילא כבר תוייג כאבא מחורבן, ברור שכל מה שהוא עושה זה כישלון. אז בשביל מה להתאמץ, אפילו אם הוא כבר עושה משהו כמו לקלח את הילד, את עומדת בצד השני של הדלת ומבקרת אותו... זה נקרא נבואה שמגשימה את עצמה.
את ניכסת לעצמך את הילדים (ואת הבית), התמחית והתמקצעת בזה ועכשיו כשאת עושה את זה כל כך טוב, כל מה שנשאר לו בבית זה להיות סרח עודף ולכן הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג.
את אומרת שלא התחתנת עם סרח עודף אלא עם גבר עם אישיות ויכולות, נכון?
אז העיצה שלי היא להפסיק לתייג אותו כאבא לא טוב ושאי אפשר לסמוך עליו ובמקום זה להתחיל להתייחס אליו כאל אבא נפלא שיודע לטפל מצויין בילדים שלו. במקום לצדד ולרחם על הילדים ("אוי אוי אוי, מסכנים שלי, אבא לא קילח אתכם טוב, אבא הכין לכם אוכל מחורבן, אבא לא הקריא סיפור לילה טוב") תתחילי לצדד בו, תפני לו מקום בבית ובטיפול עם הילדים, תתחילי להתרגל לכך שהוא עושה את הדברים אחרת ממך - לא פחות טוב, פשוט בצורה אחרת - וככה גם תציגי את זה בפני הילדים ("אמא עושה ככה ואבא עושה אחרת ואני סומכת עליו ויודעת שתסתדרו מצויין").
ממליצה לך בתור שלב ראשון להעלם מהבית לאיזה חוג פעמיים בשבוע ולתת להם ללמוד להיות ביחד, בלי טלפונים כל 5 דקות, בלי לשאול איך הם מסתדרים ובלי לתת הוראות והנחיות. הבנאדם שרד והסתדר בחיים, סביר להניח שהוא יכול לפתח את היכולת להשכיב שני ילדים לישון... אם רק לא ישכנעו אותו שהוא לא מסוגל... תנבאי נבואה אחרת (שהוא אבא נפלא) ואולי היא תתגשם...

Nillie4

New member
אז לא משנה מה ואיך הוא עושה אסור לי להעיר?

מצטערת, אני לא מתחברת לעצות שלכם, יכול להיות שפספסתי משהו אבל יוצא שאני אמורה לתת לו לעשות כרצונו. בי בילדים ולא לדבר איתו אף פעם? על כלום? לא לקבל החלטות משותפות? איזו מן זוגיות זו?? לא ייתכן מבחינתי שלא יהיה לי מקום להביע את דעתי ולהשמיע את קולי מול בעלי. שאם משהו מפריע לי זה לא יעניין אותו כי זה מעצבן אותו. הרי הוא מעיר לי חופשי והמון על כל פיפס בגידול הילדים ולא רק. למשל אם אני מקררת ביצה קשה מתחת לברז ולא בסיר עם מים קרים הוא ישתולל. הוא תפס לי את היד בכוח והטיח אותה. הילד נבהל וגם אני. בעיני זה דבר קטן אבל הוא קמצן מאד ודברים כאלה חשובים לו. אז לא רק שאני צריכה ללכת על קליפות ביצים בדברים הקטנים בעיני, אז אני גם לא אמורה להיות מסוגלת להביע דעה ולחלוק איתו מחשבות או החלטות? כי זה מעצבן אותו??? מה אני מפספסת? נכון שמגיע לו מקום משלו אבל משם ועד לא להסכים לשמוע ממני כלום הדרך ארוכה

תראי, אני אישית לא הייתי נשארת עם הגבר הזה

אבל אני מניחה שגם לא הייתי מגיעה למצב של להתחתן איתו בכלל. בכל אופן אני לא האישיו פה אלא את, ואת אומרת שאת כן רוצה להישאר איתו ואת כן אהבת את מי שהוא היה פעם ורוצה לשחזר את זה. אני רואה טיפוס גברי עם הרבה אגו שנפגע ולכן אם את רוצה אותו בחזרה, אז התשובה לשאלה שלך היא כן - לפחות לעת עתה את צריכה להמנע מלהעיר לו. כרגע ברור כשמש בצהרי אוגוסט שכאשר את אומרת "לקבל החלטות משותפות" את בעצם מתכוונת ל"אני אסביר לך איך עושים את זה" וכאשר את אומרת "טיפול זוגי" את מתכוונת "שמישהו יסביר לך שאתה לא בסדר"...
אם את רוצה בבית גבר, אבא, בן זוג, מוטל עלייך התפקיד לשקם את הדימוי שלו בתחומים הללו וכרגע זה אומר לפרגן לפרגן לפרגן. וגם להאמין בלב שלם שהוא מסוגל להיות כל הדברים הללו, כי אם תזייפי, הוא ירגיש את זה ולא ישתף פעולה.
אולי אחרי שהוא יתחיל להאמין שיש לו פרטנרית ולא מפקחת על הראש, אז אפשר יהיה להתחיל לדבר על שיתוף פעולה כשווים. אם המהלך הזה יצליח יש סיכוי שיהיה לך עם מי לדבר, אולי אפילו על טיפול זוגי או ייעוץ משפחתי.
ככה שיש גם לך קצת עבודה בלמצוא איפה החלק שלך באחריות למחדל (רמז - צדיקות קורבניות ומרירות זה לא כייף ולא סקסי)
אני לא אומרת שהוא טלית שכולה תכלת, הוא ללא ספק אשם במצב ב-50% לפחות, אבל כדי שהוא ישנה משהו ב-50% שלו, את צריכה לשנות משהו ב-50% שלך ומאחר ואת זאת שמוטרדת מהנישואים שלכם ואת הגעת הנה, אני יכולה רק להגיד לך איך כדאי לך לנהוג (למרות שיש לי לא מעט ביקורת כלפי ההתנהגות שלו כפי שאת מתארת אותה, רק כאמור, הוא לא פה בכדי לשמוע את זה).
בקיצור, תני את ה-50% שלך ותראי איך זה משפיע על המערכת. אם הוא ממשיך להתנהג כמו זבל, אז באמת אין מה לשקם, אבל לפחות תדעי שניסית.

ועוד דבר - אם את מחליטה שפרידה זה הכיוון

את לא צריכה "להציע פרידה" אלא להיפרד. בשביל להתחתן צריך הסכמה של שני הצדדים, למזלך בשביל פרידה את לא צריכה את ההסכמה שלו.

איה או

New member
מה שאת מפספסת

זה את האחריות שלך למצב. את אומרת שכמובן שגם לך יש חלק במה שקורה, אבל אלו מילים ריקות. הרי את מציגה אותו כמפלצת ואותך כקדושה מעונה, קורבן על מזבח ה״למען הילדים״.
&nbsp
זאת ועוד, לשיטתך הוא מעיר לך על שטויות ובאלימות כי הוא פסיכופת, ואילו את מעירה לו בעדינות וכי אין ברירה, זה ״לטובת הילדים״. וצורת החשיבה הזו היא לא רק שגויה, אלא גם עומדת בשורש הצרות שלכם.
&nbsp
אנשים מגיעים לכאן עם בעיות. אבל הם לא מוכנים להיפרד, בגלל האהבה שהיתה או הילדים או המצב הכלכלי, והם לא מוכנים להשתנות, כי מה הם פרייארים לוותר כשהצד השני אשם, והם לא מוכנים להסתכל במראה שכל כך הרבה אנשים מציבים להם, שאומרת כמעט תמיד את אותו הדבר. יש לך חצי מהאחריות על מה שקורה. אי אפשר לשנות אדם אחר. הדבר היחיד שאפשר לשנות זה את עצמך.
&nbsp
אבל אנשים לא רוצים את התשובה הזו, הם רוצים משהו אחר. נס, קסם, שם של מקובל, טלפון של רוצח שכיר? לא יודעת.
&nbsp
לו אני במקומך? לא הייתי עושה ילדים עם אבא לא טוב שאני לא סומכת עליו. אם מישהו היה מציע לי למות ואומר שאני כלבה וזונה, הייתי מעיפה אותו מכל המדרגות. אם באמת ובתמים הייתי מאמינה שהילדים שלנו בסכנה מכך שיישנו אצלו כל סוף שבוע שני, הייתי עושה מה שצריך כדי שזה לא יקרה. גם אם זה אומר לקחת אותם לארצות הברית ולא לחזור בחיים, אם באמת הייתי בטוחה שהוא יהיה אלים כלפיהם. אבל את לא צריכה ללכת רחוק כל כך, רק להגיע בראשון בבוקר לויצו או לנעמת, ולקבל עצות מעולות למה אפשר לעשות במצבך.
&nbsp
אבל מה את באמת רוצה? אם את רוצה להתגרש, בוודאי שזה אפשרי, וזה לאו דווקא אומר משמורת משותפת. את לא עושה שום טובה לילדים שלך בזה שאת סובלת בשבילם, אז אם כל כך מתעקשת לסבול - לפחות תעשי את זה בשבילך. ואם את לא רוצה לסבול, תנסי לראות את הצד השני של המטבע. הוא דהוי אולי, אבל אם את מחליטה להישאר שם, תצטרכי להתאמץ לראות אותו בכל זאת.

נומלה

New member
חוק הברזל

לא מעירים בזמן אמת, ולא מעירים ליד הילדים. וודאי שאת ובעלך צריכים לתקשר. אבל את צריכה גם לתת לו מרחב עשייה ולקחת בחשבון שלא תמיד דרכו היא דרכך.
ולכבד את זה.

לבוא אליו בעקיפין.

יש איזו דמות בעלת השפעה עליו, שאת יכולה לבקש ממנה עזרה?
טכניקה להרגיע הרוחות מול הילדים היא לא לריב מול הילדים. פשוט ללמוד אותו ואת העיתוי המתאים לדבר איתו, אם אין כזה עיתוי כלל אזי חזרנו לכותרת - למצוא דרך לבוא בעקיפין (משל לאדם שאם נעיר לו רק בקטנה - יהפוך עלינו את השולחן).

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם נומלה והחובטת

את שמת X גדול על בעלך אחרי מות אביך.
את היית בדיכאון והוא לא ידע איך להתמודד עם זה. זה חטאו וזה פשעו.
מבחינתך, הוא סומן כאגואיסט.
&nbsp
מה שהוא ירש מאבא שלו זה לא את הנטיה להתפרץ.
מה שהוא ירש (בין השאר) זו מגבלה מסוימת ביכולת להתמודד עם מציאות קשה ומורכבת.
&nbsp
וכשאנשים מגיעים למגבלה של עצמם, הם מתפרצים. זה כמו שסתום ביטחון בדוד (למי שיודע). כשהדוד חם מדי והתרמוסטאט לא עוצר את החימום, נוצרים עודף של אדים, ויש שסתום שמשחרר אותם. המטרה שלו היא למנוע את פיצוצו של הדוד.
&nbsp
לכולנו יש מגבלה ביכולת ההתמודדות. יש כאלה שמתפרצים, ויש כאלה ששוקעים בדיכאון. ויש עוד סגנונות.
&nbsp
את עושה את החלוקה הקלאסית: הוא עושה לי דברים רעים כי הוא חרא והוא אכזבה גדולה. אני (אולי) עושה לו דברים קצת רעים, כי זו תוצאה של מעשיו.
&nbsp
על כל אישה שעושה את הטעות הזאת, יש גבר שעושה את אותה טעות בדיוק: אשתי הפכה למפלצת, ואני אולי מתרף לפעמים אבל זה רק בגללה.
&nbsp
ככה אתם חיים.
&nbsp
האמת היא לא באמצע. היא פשוט שונה לגמרי.
האמת היא ששניכם אנשים שהגיעו לקצה גבול היכולת ומאשימים בזה את האחר.
&nbsp
---
&nbsp
ביקשת טיפ. הנה הוא:
&nbsp
הניחי לבעלך להיות אבא כפי שהוא מבין. גם אם יש צעקות באמבטיה.
נפשם של ילדייך מפצעת הרבה יותר מהירידות שלך על האבא שלהם, מאשר להמקלחת עם הצעקות.
&nbsp
כשהוא מתעסק איתם, תתנתקי מהסצינה ותני לו לעשות את עבודתו. תני לו ללמוד לבד מהשטח איך עושים את זה. אל תמני את עצמך בתור המורה, החונכת, המבקרת או הבוס שלו.
&nbsp
בהצלחה.

אייבורי

New member
מדאיג

&nbsp
זה התוצאה של הטיפול האישי שעברת ?
&nbsp
אני מציע שתשתקי ותניחי לו, הכי טוב

גארוטה

New member
לא ברור

איך מי שהיה החצי השני בזוגיות חזקה, תשוקתית ומדהימה הפך להיות האיש רע, האלים, המתפרץ, חסר הסבלנות, אבא רע וחסר אחריות (אותו גבר שבחרת במודע להביא איתו 2 ילדים בהפרש קטן) עם התקפי זעם שספג בבית ובכ"ז בחרת להתחתן איתו לא כל כך מזמן.
אני חושבת לאור כל מה שכתבת, שאין לך טיפת כבוד והערכה לבן זוגך ולכן גם לו אין שמץ מזה כלפייך. בשביל כבוד צריך לעבוד, אז הנה לך הטקטיקה.
את לא אוהבת שהוא מבקר ומעיר לך? אל תבקרי ותעירי לו
רוצה שיתייחס אלייך בסבלנות? תהיי סבלנית כלפיו
את רוצה שיקשיב לך? תקשיבי לו גם
שינוי גישה בלי לצפות מיד לתמורה
עקביות ורכישת אמון מצידו יעשו את המהפך ביחסים.
בהצלחה

מפתחSOL

New member
רק לי נורא צורם שהוא אלים כלפיה? ועוד ליד הילדים

נכון שהיא ביקורתית בטירוף... ונכון שהיא לא צריכה לתייג אותו כאבא גרוע... ואם הוא הוא לא היה נוהג באלימות הייתי מסכימה עם כל התגובות שכתובות מעליי. יש לה אחריות לא מעטה על העניין.
אבל.. הוא מכה אותה, הוא מקלל אותה, ועוד עושה את זה ליד הילדים.
תתייעצי עם אנשי מקצוע מנעמ"ת או ארגונים לנשים מוכות ותיפרדי ממנו. אל תשאלי אל תציעי תיפרדי וקחי את הילדים איתך.

למעלה