משבר טרם הזוגיות . . .

משבר טרם הזוגיות . . .

שלום לכולם, הסיפור ארוך קצת אך אני אנסה לקצר. אני ג+1 ומזה שלוש וחצי שנים היתה לי חברה שהיום היא בת 22 (נפרדנו לפני כחודש וחצי). כשהכרנו הייתי עדיין נשוי ובמשך כל השנים הללו הבטחתי שאני אתגרש, כמובן לא בשבילה אלא בשבילי. לקח לי הרבה זמן זה נכון אבל בסוף זה קרה. היחסים עם החברה היו מדהימים שנינו היינו מאוהבים ואוהבים הכי בעולם, מעולם לא הרגשתי דברים דומים ואפילו רחוקים כאלו כלפי האקסית שלי. זה פשוט היה אחר. ואז לפני כחודש וחצי ממש כשבועיים לפני שאני מקבל חותמת מהרבנות, חברה שלי אומרת לי שהיא צריכה לבד שהיא לא יכולה יותר עכשיו. חשוב לציין שהיה לנו פעם כבר קטע של "לבד" כזה לעצמה במשך 8 חודשים וחזרנו לאחר מכן אוהבים בדיוק כמו פעם. אני הייתי שבור לרסיסים פשוט הלכתי בלי לומר כלום. כמה ימים לאחר מכן אני התקשרתי אליה ובמהלך כל החודש וחצי הזה ניסיתי להבין מה קרה. כל הזמן היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי אבל היא חייבת להיות לבד עכשיו. ואין לה מישהו אחר, למי ששואל/ץ את עצמו. בדוק. לאחר החודש וחצי האלה היא התקשרה אחרי שיום אחד אמרתי לה שאני רותה להיות איתה תמיד וקניתי לה טבעת אז היא אמרה שהיא תחשוב על זה. אחרי כמה ימים היא חזרה מאילת מבילוי עם חברות שלה ואמרה שהיא נורא מתגעגעת ואוהבת ורוצה להיות איתי. חזרתי אליה בשמחה, אבל בפנים פחדתי. פחדתי מתי שוב היא תגיד לי..... וזה לא אחר לבוא! ביום שקבענו להפגש הכנתי לנו ערב מדהים ומיוחד. לקחתי אותה מהעבודה הביתה וראיתי שהיא כל הזמן חושבת ומבואסת, ויחד עם זה מלטפת ותי ומנשקת לי את הידיים. שאלתי מה קרה...כמובן התשובה - לא קשור אליך... לאחר מכן היא הסתגרה באמבטיה והתחילה לבכות..כבר הבנתי לבד. לקחתי את הדברים כועס בעוצמות אדירות והלכתי. היא רדפה אחרי ואמרה לי שהיא חייבת לדבר איתי. אז שוב היא אמרה לי...אני אוהבת אותך אבל אני לא יודעת זה לא מרגיש נכון עכשיו..אני לא יודעת מה קורה אני מבולבלת. התחננתי אליה שתגיד לי שהיא לא אוהבת אותי ותשחרר אותי כי אני פשוט לא מסוגל אני אוהב ומאוהב עד עמקי נשמתי. אבל גם היא לא מוכנה לומר את זה היא אומרת לי שהיא אוהבת אותי. בערב היא אמרה לאמא שלה "אני אוהבת אותו ויודעת שהוא יהיה הכי טוב בשבילי אבל אני לא מסוגלת להפתח אליו עכשיו". בקיצור נראה לי שיש פה בעיה להפנים זוגיות אמיתית ביכולת שלה לקבל אותי אל זוגיות מלאה. אולי זה הגיל שלה אולי זה האישיות שלה...אולי חברות שלה...אני לא יודע אבל משהו מפריע לה. אני כל כך רוצה להיות איתה תמיד כל כך אוהב ומרגיש נכון איתה, אבל לא ככה שאני שק חבטות והיא משחקת בי. כן...היא חצתה כמה קווים אדומים באותו ערב (שיצא הפוף לגמרי מהתכנון) אבל אני עדיין מקווה ורוצה. עזרה מישהו...............

תגובה בעירבון מוגבל

קשה לענות על מה שקורה עם חברתך מהטעם הפשוט שיש כאן רק את תיאורך למה שעובר עליה. לכן אתייחס לשני היבטים, אשר יתכן שהם קשורים בסופו של דבר זה לזה, אולי אפילו באופן הדוק. חברתך התחילה לצאת איתך כאשר היא היתה בת 18 וחצי, ילדה למעשה, בעוד אתה כבר בעל משפחה וגבר מנוסה. היום היא בת 22, גם כן צעירה מאד וכנראה שלא היתה לה חברות זוגית "רגילה" והיא רוצה לבנות זוגיות וחברות על בסיס "בריא". בהחלט יתכן שהיא רוצה זמן לעצמה כדי ללבן מהם רגשותיה האמיתיים לגבי עתיד איתך (ואין מתכון בעניינים אלו שכתוב בו כמה זמן ואיזו טמפרטורה מביאים ל"בישול" טוב של הרגשות הפנימיים). היבט אחר הוא היבט הקשור בך. בכל השנים בהם הבשילה בך ההחלטה להתגרש, היה לך טוב שיש לך חברה אוהבת ותומכת. מצד שני, אולי גם אתה לא אובייקטיבי לגבי רגשותיך כלפיה ומנסה למסד קשר שהיה אולי בעיקרו "עיר מקלט" ולא קשר שיש בו בסיס מלא לזוגיות עתידית. את זאת אני אומר לך, שתבחן עם עצמך (אני כמובן לא יודע אם אכן זה כך, רק מעלה את האפשרות לכך), אבל יתכן שחברתך בחושיה מרגישה שנדרשת תקופת צינון על מנת לודא שהמשך קשר ביניכם הינו נקי ונבנה על יסודות בריאים. תחשוב על זה ובכל מקרה, עליך לתת לה ללכת עם מה שהיא מרגישה, גם אם אתה נסער וכואב שמא תאבד אותה (אמרת הרי שהתגרשת מסיבותיך שלך, לא בגללה). בהצלחה

seeyou

New member
משהו מפריע לה-../images/Emo178.gif

אולי זה הגיל שלה אולי זה האישיות שלה ...אולי חברות שלה... אולי זה אתה? היא מכירה אותך כמאהבת ולא כבת זוג! היחסים שלכם לפני הגירושים ואחרי הם לא זהים זאת מערכת יחסים שונה אתה חושב שאתה אוהב אותה? או שפשוט רגיל לה?

אני ??

אני לא יודע מה זה אבל אני זה לא. אני אוהב אותה בעוצמות שלא היו לי מעולם והכאב שלי נובע מהעובדה שהיא לא מסוגלת עכשיו להחזיר לי בכלל. היום דברנו והיא אמרה לי אני אוהבת אותך אבל לא מספיק בשביל קשר זוגי. ואני שאלתי מה לא בסדר והיא אמרה לי זה לא אתה אני, מה שהיה נעלם, אני לא מאוהבת בך ולא אוהבת אותך מספיק לקשר זוגי. אני הרוס... ומאד אוהב

seeyou

New member
צא מזה -../images/Emo178.gif-בדרך כלל כאשר אומרים

.........."זה לא אתה אני"....הכוונה היא הפוכה!! גם אני הייתי בסרט הזה-לכן אני מבין את המצב

עדכון . . .

טוב היא דברה איתי היום והיא אמרה לי "אני לא אוהבת אותך מספיק להיות איתך בזוגיות עכשיו" זה הרג אותי אמרתי "ואין שום דבר שאני יכול לעשות" והתשובה "לא. זה לא קשור למשהו שאתה יכול לעשות. זאת אני וככה זה מרגיש לי עכשיו". אז אני שואל....באמת אין כלום....איפה כל מה שהיה והסיכוי שיהיה אחרת... תעזרו לי ....אני מתמוטט !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

s h o o s h a

New member
מקומות וזמנים

היא גדלה ובגרה והבינה שהיא רוצה אחרת ממך היא לא רוצה זוגיות לא אתך, לא כרגע לך נותר לבכות, להתאבל, גם להתמוטט מותר לך, הרי אהבת אותה ועדין אוהב קח לך את הזמן שאתה זקוק לו כדי לתת לנפשך להחלים ולפצעי האהבה להגליד כמה זמן? אין מרשם אבסולוטי. אצל כל אחד זה שונה. ובחלוף הזמן הזה, תבחן את עצמך ותבדוק אתך שוב מה אתה רוצה ומה לא. בינתיים תתחזק ותתאושש ובטוחני כי אהבת חייך תימצא היא אי שם והיא תגיע, כמאמרי תמיד, בזמן הכי פחות צפוי, במקום הכי פחות צפוי. שבת שלום

spivak12

New member
הדברים נאמרו מפורשות

חברתך אומרת את הדברים בצורה המפורשת ביותר שיכולה להיות באומרה: "אני מבולבלת" במילים אלה היא בעצם אומרת אני עצמי לא יודעת מה אני רוצה. מצב זה אינו קשור איליך כלל ועיקר אלה אליה עצמה. עצתי לך: דווקא בגלל שאתה אוהב אותה כל כך, תן לה את המרחב ואת הזמן. יכול להיות שבעוד זמן מסוים היא תחליט שאתה האדם בשבילה ויכול להיות שלא. קבל בהבנה את שתי האפשרויות. ובינתיים חייה את חייך. המשך לזרום עם היופי שבחיים ומי יודע אולי תגלה שהחיים מובילים אותך למקומות שלא חשבת עליהם. שבת שלום

הרה48

New member
הפחד מהלבד גרוע מהלבד עצמו

לא טוב היות האדם לבדו...ברור... אבל לא חושבת שזה נכון להמשיך לחיות עם אדם שלא טוב לנו איתו בגלל הפחד מלהיות לבד. אלה שבוחרים לפרק מסגרת צריכים לדעת שאם רוצים להיות שלמים ומאושרים צריכים לחשוב שלהיות לבד זו אופציה...ובידך הדבר לאיך היא תיראה... כרגע האופציה הזו אצלך היא עובדה ומה שנותר בידך הוא איך לחיות את העובדה הזו...אני אישית מאוד בעד להתלוות בטיפול בתקופת המעבר הזו, זה מאוד מלמד ומחזק (בתקווה שיש ביכולתך ללמוד) כל החיים הם הימור, יכולת להמר על הישארות (שם זה לא הימור, זה בטוח) היכן שהיית (זמן עבר = היה = מת) אם לא היה לאן לפתח את זה אז ההימור לצאת הוא הימור נכון יותר לדעתי (לפתח = קדימה = חיים) אז פשוט תתחיל לחיות. אפשר להמשיך ולכתוב בלי סוף אבל זה הרבה יותר פשוט, יש לנו את קללת הדעת שמסבכת לנו את החיים... אם תנסה לראות פשוט, אתה תראה פשוט. חיפשתי ציפור חופשיה באייקונים ולא מצאתי...

ואולי אחרי תקופת האבל תוכל להסתכל

על הדברים אחרת ולהגיד לעצמך:"וואללה,עשיתי בחירה נכונה (בבחירת בת הזוג שנטשה)וזו שהיתה חברה שלי היתה בחורה חכמה ביותר!!!". כי אין ספק שמה שהיה פה ביניכם,מעבר לאהבה,היה בעיקר תלות רצינית עם נטיה מוגזמת שלך בה,כולל תמיכה בכל תקופת הגירושין ונראה לי שמעבר למה שזה עשה לה,היא עושה לך טובה גדולה!!!!אתה חייב לעצמך את הזמן "לבד" לפני שתוכל לצאת לחיים חדשים בזוגיות ובאהבה.אל תפחד מרגשות הדיכדוך.אפשר לעצמך להרגיש כל רגש שהוא (בדיוק כמו שהרגשת באהבה).אחרי זה יגיע השיחרור האמיתי. בהצלחה.

הרה48

New member
הגישה היא הדרך...

הגישה החיובית, בריאה וחכמה יותר. זו שגורמת לנו לזרום עם מה שתכננו ועם מה שלא ולא חשוב מה קורה לנו בחיים, לקבל את הדברים ולהמשיך הלאה... כיוון שבלאו הכי אין לנו שליטה על כל מה שקורה, אבל כשקורה משהו, ממשיכים מנקודת פתיחה ברורה פחות או יותר. סתגלנות היא אחת התכונות החיוניות ביותר לאדם, ראה זאת כמו מסלול מכשולים לא ידוע ובלתי צפוי מראש, הרי לא תשחה במסלול הריצה שהציבו בדרכך ולא תרוץ בבריכת המים... למה תמיד יש לי צורך לסיים עם חיוך? או קריצה?

משהו בקצרה

אני מזהה משהו קלאסי- אתה היכרת אותה בסוף שנות הבחרות שלה, כשהיא נכנסת אל העולם העצמאי ואתה על ידה. המעבר הזה מפאזת חיים אחת אל פאזת חיים אחרת חושף לא אחת פערים בהתנהגויות ואפילו כאלו הסותרות את המילים שנאמרו. יש חברות של בית הספר, ישנה חברות של תקופת הצבא, ורק לאחר מכן ישנה חברות של תקופת העצמאות. באישיותה הפכה עלמתך ונהייתה לאישה לא עוד ילדה. ואפשר בהחלט כי הספקנות שבאה בתקופה הזו היא חלק מבגרות ומנטילת אחריות על עצמה, כאשר אתה לא עוד משקף את "מודל" בן הזוג של שנות הבחרות. לא נעים, אך התנחם בכך שאינך הראשון שחווה זאת. החברויות של התיכון, או הצבא מעצם מהותן אינן יציבות וכמעט ברובן אינן חורגות מעבר לגיל העשרים (סטטיסטית). נכנסת גם אתה אל הסטטיסטיקה. צעד קדימה, נערות ישראל ממתינות על יד באר המים כתמיד. בהצלחה

../images/Emo178.gif

קראתי ולא היה לי כח להגיב כפי שאין לי כח לשום דבר שהוא לא ממש חיוני הקשור אליו או לקיומי הבסיסי, זאת כדי להמחיש לך את הסיטואציה בה היתה חברתך שכנראה מה שעבד לטובתה הוא הגיל הצעיר שלה, כיוון שאני לא הצלחתי לצאת ממעגל הקסמים המרוקן והמתיש של להיות מאהבת של איש נשוי שהבטיח כבר לפני שנים שהנה אוטוטו זה קורה. כנראה שבסוף מלחמה גם המנצחים מותשים.

תחשוב על זה רגע...../images/Emo22.gif ../images/Emo14.gif ../images/Emo26.gif

כשהיא הכירה אותך אתה היית נשוי ,וסביר להניח שזה היסתדר לה ככה ,בלי מחויבות ובטח שלא קשר רציני. עכשיו היתהפכו היוצרות ,היא נימצאת בסיטואציה אחרת לגמריי מאז שהכרתם,והיא פתוחה איתך ואומרת לך שזה לא אתה זו היא , וכניראה שהסברים אין לה עדיין היא צריכה לחשוב על זה. תבין אותה,שלא נדבר על העובדה שבעצם אתם יצאתם בזמן שהיית נשוי לקראת גירושים אז אולי היא חוששת שתעשה איתה את אותו הדבר שקרה עם האקסית שלך?? סביר להניח שהקרקע שאתה מציע לה לא מספיק יציבה בשבילה... שיהיה לך
ואל תלחץ עליה תן לה את הספייס שהיא צריכה ותן לה לבד להגיע למסקנות ולשיקול דעת משל עצמה עם לחתוך את הקשר או להמשיך ולקבל את הצעתך
.

למעלה