משבר גיל שנה

משבר גיל שנה

שקדי בת שנה ושבועיים ובזמן האחרון היא עושה לנו את המוות עם אוכל ושינה. אוכל - היא שוקלת 8.150 קג´ גבוהה ורזה (אין לי מושג מאיפה היא קיבלה את זה) ובמשך החצי שנה האחרונה כל בדיקה בטיפת חלב היא ירדה באחוזונים של המשקל (אחוזון 80 בגובה ו10 במשקל) כמובן שהיא מוגדרת תת-משקל אבל אני לא מתרגשת ולא מכריחה אותה לאכול כי מבחינה התפתחותית אין איתה שום בעיה. מה שקורה עכשיו זה שאצל המטפלת ומאמא שלי היא אוכלת הכל ובבית היא מוכנה לאכול רק דייסה מבקבוק ומעדנים. לא משנה מה שאני מבשלת לה, כמה שאני משתדלת שזה יהיה טעים, היא לא מוכנה לאכול. אם אמא שלי אצלי והיא מאכילה אותה, היא אוכלת כמו גדולה. גם בערב היא היתה אוכלת פרוסת לחם וביצה והיום הכל עף לרצפה.מה שאני עושה זה פשוט מפנה את האוכל וזהו, לא מכריחה ואם אחרי חצי שעה היא רעבה אני נותנת לה בקבוק (ניסיתי שוב את האוכל שהגשתי קודם אבל היא לא מסכימה) בשינה אותו הקטע - שקד תמיד אהבה לישון ובמשפחתון היא הולכת לישון בלי לצייץ רק בבית פתאום בתקופה האחרונה, פסטיבל. בלילה גם אם היא מתה מעייפות היא בוכה בטירוף. רק בעלי מצליח לשים אותה במיטה בימים האחרונים בלי שהיא תבכה. ואם אני משכיבה אותה כי בעלי לא בבית והיא בוכה אז אני יושבת לידה ונותנת לה לבכות עד שהיא נרדמת. מה עושים ? איך שוברים את המעגל הזה והאם אני מגיבה נכון?

עירית ל

New member
ומה עם גיל תשעה חודשים

המטפלת של יונתן נשבעת שהוא אוכל ירקות ועוף בלי בעיות ובלי שכנועים, וגם ארוחות הסימילאק הן של 240 מ"ל. אצלי - אפילו לא כפית של מרק לא תכנס לפה ו-180 מ"ל יתכלו רק אם נתמיד כעשרים דקות. האמת - זה לא ממש מטריד אותי, סתם מצחיק.

איך לשבור את המעגל

זה רק את יודעת, כי רק את מכירה את הנפשות הפועלות. אני שמתי לב שאם אני לא יושבת לאכול, באמת, ממש כמו שצריך, היא לא אוכלת. אם אני מנסה להאכיל אותה - לא עוזר. הזמן היחיד שהיא אוכלת (וגם לא הרבה) זה בזמן שכולם יושבים לאכול. זה נכון לגבי כולם. אבא שלי יצליח להאכיל אותה בכל מצב, אבל זאת תכונה יחודית לו.
האמת, בזמן האחרון גם אני לא אוכלת משהו, אולי זאת סתם תקופה כזאת, אולי זה הסתיו?

דסי אשר

New member
את יכולה להזכר

מתי התחילו שני השינויים שאת מספרת? אולי להזכר סביב איזה ארוע אחר הופיעו? מה עשיתם כאשר הופיעו לראשונה? איך הרגשתם כאשר הופיעו לראשונה? מה בדיוק היה התהליך כאשר הופיע לראשונה, מבחינת שינוי ההתנהגות של הילדה? כל השאלות והתשובות עליהןיוכלו אולי, לעזור לך לצאת מאותו מעגלקסמים קשה לכולכם. מאחר והמייל שלך חסום, אני מעלה את השאלה כאן בפורום: את יכולה לכתוב למייל שלי היכן המשפחתון שלך ופרטים עליו? רק השבוע התקשרה אלי אם מפתח תקווה, וממש התחננה לקבל מידע על משפחתונים שם, ולא היה לי קצה של חוט. שני המשפחתונים שהכרתי( והמטפלות הגיעו להדרכה ברמת גן), נסגרו. תודה, דסי

למעלה