משבר בעבודה

DRS10

New member
משבר בעבודה

שלום, יש לי בעיה ואני מקווה שימצא לה פתרון . בעבודתי אני מנהל צוות קטן (4 עובדים). הנהלת המקום בקשה את פיטורי אחד העובדים לפני כשבועיים (זאת לאחר תהליך ארוך בה נדרשתי לפטר אך שכנעתי את הממונים עלי לתת עוד צאנ'ס אחד, אך לדעתם לא נעשה שום דבר בנידון). הפיטורין על רקע מוסר עבודה (ריבוי ימי מחלה-בתשלום מלא, שעות חסרות וכו'...). מאז שסיפרתי לעובד , אני מרגיש שהצוות פיתח "אנטי" אלי בצורה שלא יתוארת. אני חייב להגיד שהיו יחסים מאוד טובים בעבודה, למרות ההבדלים בין כל העובדים. הבהרתי לכולם שהפיטורין לא נגרמו ישירות על ידי, אך זה לא עוזר. העובדים בקושי מדברים, עובדת אחת אפילו מתחצפת אלי כשאני מבקש דברים ותשובות פשוטות. בקיצור אני לא יודע מה לעשות. כינסתי לישיבת צוות ודיברתי על המצב אך הם לא רוצים לדבר על שום דבר. אני אובד עיצות. יש גם לציין שאני די חדש בתחום ואני מקווה להתקדם בעתיד ולנהל צוותי עבודה גדולים יותר. כנראה שצריך גם לעבור שלבים כאלו. אשמח לקבל המלצות בנושא.

התנצלת

והבהרת שהפיטורים לא נגרמו ישירות על ידך עכשיו תאסוף את עצמך, ותחזור להיות מנהל לא יתכן שהעובדת תתחצף אליך, ושהעובדים לא ידברו איתך תאסוף אותם שוב הפעם תהיה תקיף תבקש מכולם לחזור לשיגרה. תבהיר להם שלא תסבול התחצפויות או כל התנהגות אחרת שאינה הולמת.

הגר שקד

New member
אחריות ניהולית

השאיפה לשמור על יחסי ידידות עם הכפופים לך ראויה להערכה, אך יחד עם זאת, כמנהל צוות, עליך למצוא את "שביל הזהב" בין הכפופים לך להנהלה. מדברך נשמע שיש לך קושי לשים גבולות ברורים בין היחסים האישיים ליחסים המקצועיים, וקושי זה מנוצל לרעה ע"י העובדים. כמי שמתעתד להתקדם לתפקידי ניהול גדולים, אני מציעה לך לבחון מהו שביל הזהב שלך. שאל את עצמך מהו הגבול הנכון לך בין ידידות ובין יחסי עובד-מעביד? במה נמדד בעיניך מנהל טוב, ומהו המודל של מנהל טוב? מהם הכללים שאתה מצפה מצוות העובדים לנהוג על פיהם, כיצד תגרום לצוות העובדים לנהוג על פי כללים אלה? כיצד אתה מצפה ממנהל טוב לפתור בעיות, לטפל במשברים, להוביל ולהנהיג? פיטורי עובד עלולים ליצור אצל העובדים האחרים תחושה של חוסר יציבות תעסוקתית וכלכלית. זהו זמן לא קל הן לעובדים והן לך, אך עליך לזכור שמנהל טוב אינו נמדד רק בזמנים נוחים אלא גם בהתמדדותו עם משברים ובפתרון בעיות, ולכן משבר זה הוא "פרק" חשוב באחריות ניהולית שממנו תוכל לרכוש כלים מועילים, להתפתח, לצמוח ולהיות מנהל טוב ומוערך. בהצלחה!

DRS10

New member
תודה רבה לכם!

תודה רבה, ועכשיו אספר מה עשיתי בסוף.... כנסתי ישיבת עבודה. התחלתי וביקשתי התנצלות באם פגעתי במישהו במכוון או שלא במכוון,בשבועות האחרונים (היו כמה עניינים בעבודה). לאחר מכן אמרתי שאנחנו צוות קטן וזה לא בריא לעבודת צוות להמשיך לעבוד במתכונת כזאת, ולבזבז אנרגיות שליליות. העובדת שדי התעלמה ממני לאחרונה (לאחר הפיטורין), התחילה לדבר ואמרה שכולם לקחו את הפיטורין קשה מכיוון שההרגשה היא שאין גיבוי מצידי. שאני כמנהל לא ניסיתי למנוע את הפיטורין. ברגע זה, אולי זו טעות ואולי לא, אך הבהרתי לכולם שיש דברים שאין להם שליטה, כמו שיש דברים שגם לי אין שליטה וגם למנהל המקום בו אני עובד (אני כפוף לו ישירות). יש דברים שנקבעים בהנהלה ותלויים במוסר עבודה, ימי עבודה של עובדים, תפוקה וכו'...ואני לא יכול להשפיע עליהם. ולהיפך, שאני יודע על הפיטורין האלו כבר כמעט חצי שנה ושניסיתי פעם אחר פעם לשכנע לא לפטר את העובד בגלל שהוא עובד מקצועי בסופו של דבר...אך זה לא עזר. אני מקווה שהראתי שאני כן מגבה את הצוות בדבר הזה. לאחר מכן הרוחות קצת נרגעו, התבקשתי מהצוות להתחיל לשתף אותם יותר במה שנעסה , ולא להחליט על דעת עצמי דברים. לקחתי זאת לתשומת ליבי והרגשתי שדברים קצת יותר מסתדרים... והלקח הכי גדול שלמדתי מהסיפור הזה? שבתור מנהל לא מומלץ להתחבר יותר מדי עם הכפופים לי. העובד שפוטר היה ביחסים טובים איתי, שיתף אותי בכל המשברים שהוא עבר וניסיתי תמיד לעזור. אולי משום כך היה לי מאוד קשה לעבור את תקופת הפיטורין שלו. מנהל , כנראה, חייב לשמור על דיסטנס מסויים. כנראה שכמנהל בדרגה נמוכה, יחסית, הייתי חייב לעבור "משבר" כזה בכדי להתקדם הלאה לדרגות יותר גבוהות בעתיד. והעיקר, להוריד את המטח בצוות ישר כשמגלים זאת...ולא למשוך יותר מדי זמן כמו שאני עשיתי. תודה לכם על העידוד!

למעלה