משבר אמון

משבר אמון

נניח ומצאתי אצל החבר התכתבויות שלו שמוכיחות שבגד בי. ונניח שהאהבה שלי אליו כל כך חזקה שהייתי רוצה להאמין לו שהוא אוהב אותי ולא רוצה לוותר עליי. איך מתמודדים עם המשבר אמון. איך אפשר לחזור להאמין ולסמוך עליו ולבטוח בו שזה לא יקרה שוב מאחורי גבי, איך חוזרים להסתכל בעיניים

מריוס זכריה

Member
מנהל
את יכולה להספר לעצמך סיפור נחמד

למשל, שהוא בגד בך מרוב שהוא אוהב אותך.
&nbsp
איך זה יכול להיות? אולי כי הוא כל כך אהב אותך שהוא הרגיש שזה חונק אותו, והוא היה צריך מישהי אחרת כדי שיוכל להעריך אותך שוב באופן עצמאי ואובייקטיבי.
&nbsp
---
&nbsp
למען הסר ספק, הסיפור שסיפרתי זה עתה הוא קישקוש מקושקש, אבל אנשים מוכרים לזולתם ולעצמם סיפורים כאלה. כשמישהו נורא רוצה להאמין במשהו, הוא יאמין לכל דבר.
&nbsp
אני באופן אישי מעדיף לב שבור על פני הונאה עצמית, אבל זה באמת עניין של בחירה אישית. אין פה נכון ולא נכון.

נומלה

New member
אפשר לעשות אוטוסוגסטיה

זה לא אומר שזה יגרום לו לא לבגוד עוד פעם. הסטטיסטיקה לרעתך. אנשים שבוגדים פעם אחת וזהו הם נדירים יותר מגשם ביולי. אבל תמיד יש הסתברות מאוד קטנה שהחבר שלך הוא כזה.
להפרד אחרי הבגידה הבאה יהיה יותר גרוע כי אז תצטרכי להוסיף לשברון הלב על החבר גם שברון לב על זה שאכלת את הסיפורים שלו בפעם הראשונה.

alline

New member
היי

היי זו שרוצה להבין
המידע שאת מפרטת כאן לוקה בחסר
לא ברור לי - מה הוא אמר כשהתעמתת איתו ?
האם (עם יד על הלב) אין לך תרומה למצב שנוצר ביניכם ?
אני מאמינה שישנם גברים שלא יכולים להיות ביחסים מונוגמיים אבל לרוב בגידות מתרחשות מחוסר מהותי כלשהו בתוך מערכת היחסים.
ממליצה בחום על טיפול זוגי כדי לרדת לעומקם של דברים ביניכם ולטפל בשורש הבעיה / בעיות.
לגבי שאלתך איך אפשר לחזור ולסמוך עליו - רק דרך עבודה זוגית משותפת שבמסגרתה תבינו יחד מה גרם לקשר ביניכם להגיע למצב שבו היה לו צורך לצאת החוצה, מה היה חסר ביניכם או לא מטופל. בטיפול כזה תוכלו לעבוד על תקשורת נכונה כדי שמצב כזה לא יישנה.

אייבורי

New member
השאלה שצריך לשאול

&nbsp
מהי בעצם אהבה
&nbsp
כשתהייה לך תשובה טובה למהי אהבה, תוכלי לדעת אם הוא אוהב אותך
ואיך להמשיך הלאה.

shuku2222

New member
מאוד קשה

להחזיר אמון.. מה שהיה כבר לא יהיה. השאלה עד כמה הקשר הזה חשוב לך למרות זאת.

תודה לעונים

כנראה שזו היתה אהבה רק מהצד שלי וכשהוא אמר שהוא אוהב הוא התכוון שהוא אוהב נשים בעללי ולא אותי ספציפית דבר שגורם לי לפקפק בגברים בכלל.
זהו .
הסתיימה הסאגה הזו בחיים שלי
תודה למשיבים ולנותני העצות. לפחות בפורום הזה באמת עזרו לי. ��������

גם בפורום ההוא עזרו לך

רק שכאן לא ממש נתת את התמונה במלואה, ואולי בגלל זה התגובות כאן פחות קשות ויותר נוחות לך לעיכול.

נכון ברטה

נכון. הפורום של הבוגדים . בפורום זוגיות נתנו לי יותר עצות מעשיות ולא הציעו לי ריבאונד. בסדר? מרוצה?

לא ראיתי שמישהו שם

הציע לך ריבאונד. אמרו לך דווקא דברי טעם, שעם חלקם אפילו הסכמת.
רק שכנראה שזריית המלח על הפצעים (כהגדרתך) הייתה יותר מדי, אז החלפת פורום, צמצמת את העובדות למשהו מאוד נקודתי שנשלף מכל קונטקסט (וזה אף פעם לא מתאים ע"מ לקבל עצה טובה) וגם המסקנות שלך נראות נמהרות, מגיעות ממקום רגשי ולא בהכרח נכונות.

אז אולי את בתקופה קשה ומבלבלת, שגורמת גם לסתירות במה שאת כותבת, ואת רוצה קצת אוויר וחומר הרדמה כדי לעבור אותה (וזה לגיטימי כפתרון ביניים).
רק שימי לב שהפתרון הזמני הזה לא יהפוך לקבוע ושלא תמשיכי למרוח את עצמך כי כמובן שזה יהיה הרבה יותר קל.

אמנם הגעת למסקנה שהסאגה הזו הסתיימה, אבל אני בספק שזה אכן כך.
תוך יום אחד הגעת ממצב שבו "האהבה שלי אליו כל כך חזקה שהייתי רוצה להאמין לו שהוא אוהב אותי ולא רוצה לוותר עליי" ושאלות על החזרת אמון ו"איך אפשר לחזור להאמין ולסמוך עליו ולבטוח בו שזה לא יקרה שוב מאחורי גבי"
לסיום הסאגה.

אני רק יכולה לאחל לך שזה אכן הסוף, כי מה שהיה כבר לא יחזור להיות היות ואתם נמצאים כבר במקומות שונים.

אייבורי

New member
בחיי צריך להיות פה גשש בלש

אבל אולי היה כדאי לספר שפותחת השירשור נשואה לאדם אחר
שה"בוגד" הוא המאהב שלה, שהחליט להתגרש והיא נשארה נשואה.

ואני רק חושב, איך ירגיש בעלה אם יום אחד יגלה את כל המעשה.

התכוונת להגיב לי?

*אני* הייתי צריכה לספר?
אם היא בחרה שלא לשתף את הפורום הזה בפרטים הללו, זה לא מקומי לספר.

אייבורי

New member
ברור שלא את היית צריכה לספר

&nbsp
אבל להסתיר פרטים מהותיים כלכך לסיפור
יוצר מקסם שווא שמדובר באישה שתפסה את בן זוגה או בעלה בוגד
והיא החליטה לסיים את הקשר.
&nbsp
במציאות, מדובר במאהב של 12 שנים שהתגרש והחליט להפסיק את הקשר עם הנשואה.
&nbsp
ההבדל בין הסיפורים הוא כלכך מובהק, שקשה למצוא בהם דימיון
המשותף היחידי הוא כאב הפרידה

למעלה