משבר אמון

dvashshir

New member
משבר אמון

אני אשמח אם מי מישהו/י יעזרו לי גיליתי לאחרונה שבעלי בוגד בי המון שנים ונוצרה בעיית אמון קשה מאוד, אנחנו נשואים שבע שנים יש לנו שני ילדים,ניסינו ללכת לטיפול זוגי אבל העיניינים מסלימים, לכן החלטנו לפרק את החבילה (יותר מהצד שלי) אבל שנינו החלטנו על מגשר ולא עו"ד ע"מ שהילדים יפגעו כמה שפחות. האם יש אפשרות לקבל המלצות על מגשרים באיזור השפלה?ואיזה תהליך אנחנו עומדים לעבור?האם יש דברים שעלי לדעת לפני התהליך?כמה זמן הוא נמשך?האם בעלי יאלץ לעזוב את הבית מיד עם תחילת תהליך הגישור? (נוכחותו בבית פוגעת בי מאוד,כי הוא מדבר עם בחורות אחרות ושולח אס אם אסים לבחורות אחרות בנוכחותי ומה יהיה הצעד הבא? להכניס אותן הביתה?) אני לא מתכוונת לרדת לרמה כ"כ נמוכה, ברור לי מאוד שהוא לא מכבד אותי במעשיו,אך אני מכבדת אותו מפני שהוא אבי ילדיי ! אשמח לתגובה מהירה תודה

שילה1

New member
על מירב שאלותייך תקבלי תשובה בכל מנוע חיפוש,

אם תקלידי גישור,או גישור במשפחה. להמליץ על מגשר-לא מקובל בפורום. אם תרצי-תוכלי לפנות אליי בפרטי.

הליך גישור

שלום רב. אשתדל לענות על שאלותייך: 1. הליך הגישור (בקצרה): מדובר על הליך גישור לגירושין. בתחילת ההליך תפגשו עם המגשר ותספרו את סיפורכם . לאחר מיכן תהיינה פגישות נפרדות, ובפגישות אלו כל אחד יוכל לדבר בצורה חופשית יותר ולאמר דברים שלא אמר קודם לכן בפורום הכללי. הפגישות האלו הן סודיות וכל אשר נאמר להם לא יועבר לצד השני, זולת דברים שכל אחד מכם אישר. בתום הפגישות הנפרדות תפגשו שנית, ותשמעו מפי המגשר את הסיפור המשותף, איך הוא רואה את הדברים כאשר שמע את שניכם. מכאן תדברו על נושאי הגישור. בגישור מדברים בעיקר על 3 נושאים מרכזיים: הסדרי ראייה, חלוקת הממון ומזונות. לשם חישוב המזונות תקבלו "שיעורי בית" מהמגשר, אשר יסביר לכם איזה פרטים עליכם לקחת בחשבון. אלו הם נושאי הגישור באופן כללי. לעיתים מדברים גם על נושאים אחרים, ספציפיים לבני הזוג. לפעמים דחוף יותר לדבר על נושא אחר. בגדול, הגישור בא להסדיר את הסכם הגירושין ואת היחסים ביניכם לאחר הגירושין (בגלל שיש לכם ילדים). כאשר תגבשו את ההסכמות ביניכם, מומלץ להעביר אותן לעו"ד כדי שיערוך את ההסכם. בדר"כ מגשרים עובדים על עו"ד. הסכם גירושין יהיה תקף רק אם יקבל תוקף של בית משפט, ולכן תצטרכו ללכת לבית המשפט למשפחה כדי לאשרו, ולאחר מיכן להעבירו לרבנות. ישנה אפשרות לבחור רק בדרך הרבנית, וללכת ישר לשם. משמעות הבחירה: במידה ותלכו לבית המשפט למשפחה, אזי כל מחלוקת שתופיע בעתיד ושלא תצליחו לפתור אותה לבדכם, או בעזרת מגשר, תפנו לבית המשפט. אם תפנו לבית הדין הרבנית - סמכות השיפוט תהיה לרבנות. 2. דברים שצריך לדעת קודם להליך: לאסוף את כל החשבוניות של הבית (בעזרתם מאוחר יותר תחשבו את דמי המזונות) - חשון חשמל, מים, ארנונה וכו'. פרטי חשבון בבנק, משכנתא, וכו'. ייתכן שתעזרו גם באנשי מקצוע במהלך הגישור, אולם במידה ויהיה צורך, המגשר יפנה אתכם. 3. משך זמן ההליך - תלוי ברמת הבשלות שלכם לפרידה. ככל שזוג מגיע מגובש יותר, בשל יותר לפרידה, אזי הגישור מסתיים מהר יותר. בממוצע הליך גישור נמשך בין3 ל - 5 פגישות, כאשר כל פגישה עורכת כ - 3 שעות. 4. בעלך לא יצטרך לעזור את הבית כתוצאה מבחירתכם בהליך גישור. אין קשר. 5. לגבי המלצות למגשרים באזור השפלה, אכן לא מקובל למסור פרטים אישיים של מישהו בלי לקבל את אישורו. במידה ומישהו מהגולשים כאן ירצה להציע את עצמו ולחשפף את פרטיו האישיים, אני מניחה שהוא יפנה אלייך. במידה ויש לך שאלות נוספות או בקשות להבהרות, אשמח לסייע. שיהיה בהצלחה.

dvashshir

New member
תודה רבה על האינפורמציה

אני מקווה שבאמת נוכל לחתום את הפרק הזה ולסגור את הכל על הצד היפה ביותר המשך יום נעים......

maritmoran

New member
מגשר למקרה בגידה

באתר סולחה נתן למצוא שמות של מגשרים לפי אזור, ממליצה לך לבחור באדם מהתחום הטיפולי , כך שאם עוד יש סיכוי לשקם את הקשר הזוגי הוא יוכל לעזור לכם גם בזה. בהצלחה!!

חגי סרי

New member
ל dvashshir הרשמת אותי מאד בגישתך האמיצה

למרות היחס המשפיל מצד "בעלך" את יודעת להפריד בין הכעס, תחושת ההשפלה ואובדן האמון הבסיסי ביותר, לבין טובת הילדים באמת. לצערי זה נדיר במקומותינו. משום כך אני עומד ומשתאה על האומץ והבינה שיש לך. שמרי על כבודך ויתרונך המוסרי, למרות שיש לך את כל הסבות שבעולם "להכנס בו" . את אם טובה! אפשר לפנות לאתר האגודה הישראלית לטיפול במשפחה- שם תמצאי רשימת מגשרים.

dvashshir

New member
אני מעריכה מאוד את תגובתך

תודה רבה (זאת מצווה גדולה מאוד לחזק אנשים בתקופה כל כך קשה) שיהיה לך המשך יום מקסים.....

למעלה