משבר אמון

זאנשין

New member
משבר אמון ../images/Emo7.gif

הייתי רוצה לשמוע מכם על נסיונכם או נסיון חבריכם, מה גורם לכם לאבד אמון במורה שלכם לאמנויות לחימה. ילד נפגע באימון, שבר כתף, אביו נכח במקום, והודיע למורה "תדע לך, כי אדם שנפגע, זכאי לפיצוי - ואתה תשלם" ולקח את בנו לחדר מיון לטיפול. המורה התיחס מאד בחוסר סבלנות לאבא ודיבר מאד לא בנימוס. מספר שיעורים אחרי המקרה, הילד הגיע לביקור והמורה לקח אותו הצידה ואמר לו כי אם לא יוריד את אביו מהגב שלו, הוא לא רוצה לראות אותו יותר במועדון. הייתי המום, ואיני מרגיש רצון להמשיך עם המורה הזה. בכלל, לימדו אותי כי פציעות מרובות, הם ההוכחה הטובה ביותר לרמה ירודה של הדרכה.

אני כל כך, כל כך מזדהה.

למרות שאצלי לא קרה שום דבר כל כך חמור כמו שאתה מתאר. פשוט התחלתי להרגיש שהמורה המסוים אינו מסוגל (ואולי אינו רוצה) "לתמוך" בי יותר. היה לי נורא נורא קשה לעזוב את הדוג´ו. אבל לא נראה לי שהיתה לי ברירה. לפי דעתי, יחס של תלמיד למורהו צריך להיות לפחות יחס של הערכה גדולה מאד, ולא רק ברמת היכולת הטכנית. הלוא מורה לאמנויות לחימה הוא גם מורה לחיים, ואם אינך מעריך את הדרך שבה הוא מתנהל בחייו, איך תוכל ללמוד ממנו את הדברים החשובים באמת? היפנים אומרים כי עדיף לחפש עשר שנים אחרי המורה הנכון, מאשר ללמוד את אותן עשר שנים אצל המורה הלא נכון. אני עוד לא השתכנעתי בזה לגמרי, אבל מה שבטוח, עדיף להוסיף עוד עשר דקות נסיעה בשביל להגיע אל המורה הנכון, ולא להסתפק במה שיש.

משבר אמון תגובה

כל מורה אשר ברגע הפציעה מתייחס ומקשיב להערות אמוציונאליות של הורה שוגה טיבעי שהורה יגיב בזמן פציעה ,אך המורה חייב להגיב בצורה המקצועית ביותר לגבי התלמיד הנפגע ולעשות הכל בטיפול מידי וכן לשמור על הקשר אם תלמידו שנפגע, יש להפריד בין הטיפול המסור והמידי של המורה לבין כל דבר אחר ,אין מקום ליחס לא מנומס ומעליב כלפי האבא , טעה המורה בדבריו לתלמיד שיורד את אביו מגבו, ולא אתפלא אם אותו תלמיד לא יגיע לאימונים לאחר אמירה זו, אני מציע לך שתברר אם המורה הזה לגבי כל האמור בנושא ביטוחים וכו , ולפי תגובתו תבחר את המשך דרכך , ההנחה שרמת הפציעות קשורה לרמת ההדרכה לא תמיד נכונה, אוס אמנון

החתול.

New member
משבר אמון ../images/Emo54.gif

אומן לחימה,ובמיוחד מורה נבחן במעשיו היום יומיים ביותר, ולא רק בטכניקה שלו. אם אדם אינו עומד במבחן הפשוט של אנושיות, סבלנות וסובלנות אני בהחלט צופה בעיה. במקרה המתואר, המורה נחשל במבחן עמידתו בלחצים, אם המורה אינו עומד במצבי לחץ, כיצד תראה ההוראה המקצועית שלו? בכל מקרה, גם נושא של לקיחת אחריות והפגנת מנהיגות הנם מנת חלקו של המורה, אם אינו יכול לעמוד בלחצים, שיבחר במקצוע אחר. בנושא אמירתו של אמנון - אני בהחלט חושב כי פציעות בדוג´ו הנם מהסימנים המובהקים לחוסר שליטה (לא רק במכות) אלה חוסר שליטת המורה לאשר קורה לחיניכיו... איכות המורה נקבע בין היתר בבריאותם המתמשכת של חניכיו.

amir_aikido

New member
גורמים לאובדן אמון

קשה לי לשים על גורמים כאלה את האצבע, אני חושב שצריך להפריד לכל מני סוגים של אבדן אמון: אבדן אמון במורה כאדם : התנהגות לא הולמת מצד המורה כשאני בטוח שאני יודע את כל הפרטים תגרום לי לספקות משמעותיים בנושא. חשוב רק לזכור שגם המורה הוא בן-אדם וגם לו יש רגעים שהוא איננו במיטבו / לחוץ / מעוצבן ... אבדן אמון בשיטה שהמורה מלמד : אם אראה שיש חוסר הגיון בולט בהסברי המורה על השיטה ואראה שהוא לא מצליח להתמודד עם כל מני סיטואציות ... אבדן אמון במורה כמדריך לשיטה : קשור לעיל, וקשה לעשות את ההפרדה. אבל יתכן מצב בו אגיע למסקנה שהשיטה בסדר, אבל המורה לא נאמן אליה או לא מבין אותה מספיק בעצמו. הערה: בעוד שאישית הייתי חושש ממקום שבו יש הרבה פציעות - לי יש נטייה להפצע גם כשיש מעט פציעות וכולם נזהרים
. צריך לזכור שאופי וסגנון העבודה מאוד משפיעים על כמות הפציעות, כשעושים אמונים אגרסיביים יותר באופן טבעי הסיכון של פציעות עולה, מדריך יכול להלחם כנגד זה אך יכולתו מוגבלת. אמיר

פציעות מרובות?

אם לימדו אותך שפציעות מרובות הן הוכחה לרמה ירודה של הדרכה, למה אתה נשאר ללמוד אצל מורה שיש אצלו פציעות מרובות? האם אותו מורה הוא זה שאצלו למדת את הכלל החשוב ההוא? או שאין אצלו פציעות מרובות, והמקרה הזה יוצא דופן? בכל מקרה, הייתי מנסה לקחת את המורה לשיחה פרטית (לא בנוכחות תלמידים אחרים), ושואל אותו על המקרה. יתכן שהוא יודע דברים שאתה לא. יתכן שאחרי השיחה תהיה הרבה יותר בטוח שאתה רוצה לעזוב - או להישאר. "אין שמחה כהתרת הספקות" - אל תשאיר אצלך ספקות מיותרים.

למעלה