"משבצת צהובה"

"משבצת צהובה"

שלום, קיבלתי משבצת צהובה (חצי דונם שמקבלים חברי מושב בעלי משק חקלאי), כיוון שלפי החוק עלי להקים בית תוך 3 שנים, רציתי לדעת האם זה נחשב חוקי להביא בית יביל (כמובן עם היתרים וכו').. או שבמסגרת החוק של משבצת צהובה אני חייבת להקים בית במלוא מובן הביטוי. תודה... :)

אני אוהבת משבצות../images/Emo3.gif

בעיקרון, אם אין מניעה בתב"ע את יכולהלהביא כל סוג של מבנה. הבעייה במבנה יביל שהממ"ד איננו יביל (יש ממ"ד יביל אבל הוא נורא יקר!) וללא ממ"ד לא תקבלי אישור מגורים. כדי לראות מה מידת הנכונות של המועצה האזורית באזורך, פני אליהם וברר את הסוגייה. עד כמה שאני יודעת, הבעייה היא מיגון ולא חומר הבנייה. עצה קטנה - אם תלכי על מבנה קל ברר את כל האישורים שיש לו לגבי דליקות החומרים. וליתר ביטחון, פני עם האישורים הללו למדור מניעת דליקות ברשות הכיבוי הקרובה אליך. שלא תמצאי את עצמך נאלת לבצע מערכת ספרינקלרים יקרה טילים (כבר ראיתי מקרים כאלו...)

איך אני יכולה לדעת

אם אין מניעה בתב"ע, אל מי עליי לפנות? ועדה מקומית? מועצה אזורית? תודה על הנקודה החשובה של כיבוי אש :) יום טוב!

תשאלי בוועדה לתכנון ובניה.

ראשית, כדי לקבל מידע ראשוני. אחר כך תצטרכי "לקנות" טופס מידע תכנוני כתנאי חובה לתכנון והגשה (אז אולי שווה לעשות זאת כבר עכשיו וכך באמת תדעי הכל...

mister500

New member
ו...

תתחילי עם מחלקת ההנדסה של המועצה האיזורית , ובמיוחד העומד בראשו .

למעלה