משא"ז במלחמה

ziv85

New member
משא"ז במלחמה

רציתי לדעת כיצד יתפקד המשמר האזרחי בזמן מלחמה.. במידה ותיהיה טפו טםפו טםו

שלום30

New member
לא חושב על משהו מיוחד

כל בסיס יתנהג לפי ראות עיניו וצרכי האיזור עליו הוא מופקד. יהיו הסיורים הרגילים, ותתכן ההגברת סיורים ושמירה מפני ביזה במקרים של פגיעה ונזק במבנים. מתנדב שמשולב עם התנדבות אחרת יוכל לתפקד במישורים האחרים כמו זק"א, מד"א כיבוי וכדומה.

קרבינוש

New member
אפשר גם להרגיע אזרחים מבוהלים

תתאר לך שיסתובבו ברחובות ולא יכנסו לבתים אז אפשר להרגיע אותם

הספירה לאחור מתחילה-אם אתם ערים

כמוני ותאמינו לי אני לא יכול לישון-זה לא מרוב לחץ . אז תענו מולי

מתנדב

New member
kיציק לוי.....

אני הבאתי את המבזק שכתבו בYNET שהמלחמה לא תפרוץ רק בעוד יום יומיים, מבחינתי המלחמה הייתה יכולה להתחיל כבר לפני שבוע ימים....

Squad 55 Taylor

New member
מתנדב....

אל תקרא מה שרושמים באינטרנט

מתנדב

New member
גם אני מקבל כל הזמן דיווחים בביפר

על המלחמה שהחלה, אך אינני יכול לכתוב כאן את ההודעות שאני מקבל בביפר, אז אני נאלץ להביא לכם רק עידכונים מהרשת...

../images/Emo13.gifמשא"ז במלחמה

המשמר האזרחי,כחלק ממערך משטרת ישראל,שותף לאחריות על בטחון הפנים והמשמעות במלחמה הינה פעילות בתחומחים הבטחוניים והקהילתיים כאחד: 1.סיורי בולטות ונוכחות,שמטרתם -מתן תחושת ביטחון לציבור בקירבו אנו פועלים. 2.סיורים למניעת גניבות,ונדליזם וביזה מצד אנשים בשולי החברה,המנצלים עזיבת הבתים והבהלה לצרכיהם השפלים. 3.שהייה באזור(אם בסיור ואם בבסיס)-כדי להיות נקודת מישטרה נגישה לפניות אזרחים בנושאים שונים ותפקידינו לסייע(גם אם לא כגורם מטפל,אך לפחות הפנייה לגורם הרלוונטי). 4.איסוף מידע מוקדם בנוגע לקשישים,ערירים,מוסדות באיזור ההתנדבות,יאפשר בעת מלחמה לודא שכל אלה ,שפרטתי הינם בחיים,מסתדרים ושורדים. 5.במידה ויהיה מצב בו תידרש חלוקת תרופות(אם תהיה לוחמה ביולוגית או כימית)-מתנדבי המשמר יחברו לגורמי פיקוד העורף באזור ויסייעו בחלוקת תרופות. 6.לא מן הנמנע,שאם תהיה קריסת מיבנים או פצועים או או או-המשא"ז יסייע:בסגירת זירה,פינוי צירים לבתי חולים ולזירה וכו. קיימים אינספור תסריטים,שכדי למנוע אנדרלמוסיה ובזבוז זמן כתוצאה מבילבול ברגע האמת-מומלץ להכין מירשם אזעקה מעודכן,לחלק משימות ,לאסוף נתונים על הקיים באזור וכו וכו. יודית

Super Go

New member
איך אפשר לפנות צירים?

איך אפשר לפנות צירים אם מורידים את הכריזה מכל ניידת (אפילו חדשה לגמרי)?

אחי קח עיצה

תוציא תראש מהחלון בפקק תעשה ויאו ויאו חחח ואנשים יבינו תרמז או שתפעילו כחולים ותצפצפו ברכב בצפצפה רגילה תשימו אורות4 ויפנו תדרך

Super Go

New member
אין לי ראש לשטויות

שאלתי באופן רציני איך אפשר אם לוקחים את הכריזה, וזה כדי לעלות את בעיית הכריזה. כחולים תמיד יש, ולפנות עם צפצפה זה לא תמיד יעיל כי לנהג לוקח זמן להבין מה רוצים ממנו וזה יכול לבלבל. ובנוגע להפעיל את האורות המהבהבים זה לא בטיחותי, כי ברגע שאתה נוסע כשהם מהבהבים אז במידה ואתה רוצה לפנות אתה פונה ולא רואים את האיתות והרכב שאתה נכנס למסלול שלו יהיה מופתע ותוכל להיות תאונה.

פינוי צירים התבצע בצורה הבאה..

ועל כך תודרכנו רבות. פינוי ציר, איננו בהכרח פינוי כפשוטו, אלא דאגה שהציר ישאר פנוי. הביצוע יהיה בערך כך. כביש * ======(נפילת טיל)==================(תער"ן)========= * אנחנו נבצע את החסימה בנקודה הבאה * ובכך נדאג שהציר יסגר, ויהיה חופשי למעבר רכבי ביטחון והצלה בלבד! אנחנו לא צריכים לעבור על הכביש עם מגפון ולדאוג לסילוק כלי רכב, אלא פשוט לחסום את הכביש, ליצור פקק חד שסתומי, רכבים יוצאים, אבל רכבים לא נכנסים בשום אופן!

למעלה