משא ומתן עם המעסיק

hanan100men

New member
משא ומתן עם המעסיק

שלום לכולם, מאיר(שם בדויי) נמצא במשא ומתן עם המנהל שלו על תנאי העסקה עקב אי עמידה בסיכומים שנאמרו בע"פ לפני כשנה. לאחר מספר שיחות ניתוח של התמונה וכמובן מבלי לנקוט עמדה,הוא החליט לדרוש שיחה בה הוא מבקש שיחה שממנה יצא עם תשובה חד משמעית. מאז הודעתו למנהלו על רצונו לערוך את השיחה,המנהל דוחה את השיחה מספר פעמים בטענות מטענות שונות ובכך גורם למאיר להתבלבל בכיוון המטרה שלו. כאשר סוף סוף נקבעה שיחה במשרדי ההנהלה,מאיר הגיע בשעה הנקובה בידיעה שבשיחה זו יסכמו על קידום ותנאי העסקה,אך לתדהמתו גילה כי המנהל איננו וכפי הנראה שכח מהשיחה.ע"מ "לכסות " על השיכחה טען כי את השיחה אמור להעביר עם אחראי כ"א של החברה ומאיר נכנס לשיחה עימו. בקצרה,בשיחה דובר רק על תנאי העסקה ולא על הקידום,ומאיר חש מבולבל , מאוכזב וכועס ובצדק... לא נערכנו לתרכיש של זילות מצדו של המנהל ומאיר מצידו מאבד את הסבלנות.. חברים,מה דעתכם יש להמליץ למאיר בהתחשב שזו שיחה שכב נדחתה יותר מדי פעמים.

Yin

New member
למה להמליץ?

אין כאן את כל ההקשרים ןלכן אין אפשרות להמליץ. אני כן יכול להמליץ למאמן שלו להכין אותו לשיחות הרבה יותר טוב. עדי

Yin

New member
נניח ש

אני מפרש את הסיטואציה כגרירת רגליים מכוונת של המנהל במטרה לגרום למאיר להתפטר, או אולי הוא מחפש לו מחליף ורוצה לפטר אותו. או אולי מאיר צריך פשוט לעוף משם. אולי המנהל הוא איש מבורדק, לא נורא חזק בניהול בזמן, ועדיין זה מקום מעולה לעבוד בו. אני לא יודע מה מצבו המשפחתי של מאיר, יכולותיו המקצועיות, יכולת המיקוח שלו, אהבת/שינאת הסיכון שלו ועוד. אני לא יכול לפרש כוונות של אנשים שאני לא מכיר, גם לא שלך כמאמן (אני מניח שאתה המאמן). אלו כל ההקשרים שחסרים לי ולכן אין לי המלצה. עדי

Yin

New member
אהה, ראיתי את המשך הדברים

ואתה לא המאמן שלו. על אחת כמה וכמה שאי אפשר להמליץ, חסרים עוד יותר נתונים.

bridges

New member
להמליץ?

האם מדובר על אימון? בד"כ אנחנו משתדלים לא להמליץ באימון. במקרה כזה אני הייתי מביע אמפטיה עם רגשותיו של מאיר והייתי בודק איתו את האפשרויות שעומדות בפניו. הייתי גם בודק איך הוא יכול לעשות הבדל בשיחה עם המנהל, מה היה חסר במי שהוא שאיפשר למנהל להתנהג בצורה כזאת: באילו ערכים מאיר השתמש ואילו ערכים חסרים לו. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כמה רעיונות

הי חנן, האם שאלתך היא בתור המאמן של מאיר? אני יכולה לומר על מה אני נוטה לעבוד במקרה זה - אני חושבת שבעיקר על הגבולות של מאיר. הייתי בודקת באימון כמה מהשאלות הבאות: כיצד יכול מאיר להבהיר למנהל שהשיחה חשובה לו, ואת הערך שהוא רואה בה? באילו תנאים נכון עבורו לנהל שיחה ובאילו לא? מדוע דחיית השיחה גורמת לו להתבלבל במטרה שלו? מהן המטרות? מה ימנע את הבלבול?

hanan100men

New member
לגבי הרעיונות

ענבל, מאחר ומאיר במקרה זה לא מאומן שלי (על קצה המזלג: אישתו כרגע ביעוץ עסקי אצלנו) ועקב כך אני מעדיף שלא לערבב את שני המקרים יחד,הצעתי לו שאעלה את השאלה כאן בפורום בשמו ואולי נקבל כיוון וכך קרה. מודה לך על הרעיונות

ההבנה כי מאיר הינו המנהל של עצמו...

היי, חשוב להבהיר למאיר כי התנהלות לרוב אינה משתנה וכי עליו יהיה לגייס משאביים רבים והן קבלת החלטה לגביי ההמשך, כי נשמע כרגע, שזהו הולך להיות סשן של התחמקויות, וביזבוז האנרגייה של מאיר. מה מאיר רוצה להשיג? מהן מטרותיו? כשתתקיים השיחה, מה יחוש? מה ישרת? אולי על מאיר לקבל החלטה כי לא מוכן לקבל התנהלות כזו, המסר החשוב שעל מאיר לקחת "כמתנה" מכל הסיפור, הינה כי לא ינהג באחרים כך... האם מאיר חווה בעבר סיטואציות דומות? השאלה מתחילה במאיר ומסתיימת בתשובותיו. בברכה, לירון לייבמן

למעלה