משא ומתן בזמן הריון

g a z e l l e

New member
משא ומתן בזמן הריון

שלום, אני נמצאת לפני קידום בתפקיד בעבודתי: הקידום יתקיים רק עוד כחודשיים, לאחר ההודעה על הקידום (שהוגדר כ"שינוי בתפקיד"), המנהל לא שוחח איתי במשך 3 שבועות על השינוי בתפקיד, לכן יזמתי שיחה בה הדגשתי את חשיבות השכר. המנהל ענה כי יבדוק מהי המשכורת המקובלת כיום בשוק בתפקיד זה, ויתן לי תשובה תוך "כמה שבועות". חשוב לי לציין כי את השיחה הנ"ל התחלתי בכך שאני לא מעוניינית דווקא לעזוב את החברה, אך אני כל הזמן עם היד על הדופק וכי היו לי הצעות עבודה, לאחר שבועיים וחצי פניתי אליו שוב, והוא דחה אותי שוב וענה כי עד סוף החודש יקבל את התקציב לשנה הבאה וין לי תשובה. אני כעת בהריון בתחילת חודש רביעי (אף אחד בעבודתי לא יודע) אך אני נאלצת לספר כבר בתחילת השבוע (כי בקרוב כבר לא אוכל להסתיר זאת) ההריון לא השפיע על עבודתי כלל. אני חוששת שעצם החשיפה כי אני בהריון תשפיע על המשא ומתן שלי בנוגע לשכר, מה כדאי לי לומר? תודה מראש!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה אפשר לעשות

יקירה, קשה לתת תשובה במצב מורכב שכזה. כאשר את בהריון, קשה לך להתמקח, כי את בעמדה בה יקשה עלייך מאוד להחליף עבודה. לכן הערוץ של לקבל הצעות אחרות ולבקש שישוו את שכרך פחות יועיל. נותרה לך האפשרות לדבר על החשיבות של שכר הוגן בעינייך לתפקיד זה, והמוטיבציה שזה יתן לך. כדאי לדבר בשפה חיובית על מה כן, ולא לדבר על מה יקרה אם לא תהיה תוספת. אין דחיפות בשיחה הזו, את יכולה ואולי יהיה אפילו קל יותר לנהל אותה אחרי שתתחילי בתפקיד החדש, ואולי אחרי חודש חודשיים בתפקיד, כשתוכיחי את עצמך בו. אם יש לך הצעות עבודה לתפקיד דומה (גם אם אינך מעוניינת לקבל אותן) זה כלי חשוב בשיחה הזו. מידע על השכר בתפקידים אילו הוא כלי חשוב, ואינך חייבת לחשוף מהיכן יש לך את המידע הזה. בכל מקרה, נותרו לך 5 חודשים לפני הלידה. זה זמן טוב עבורך לעשות את התפקיד החדש ולהתבסס בו. אם לא תהיי מרוצה מהשכר ומהיחס, תוכלי לחפש עבודה בנוחות במהלך חופשת הלידה. זה יהיה זמן יותר נוח לשיפור עמדות - אם בתפקיד ואם בשכר.

עד כמה שאני מבינה

אם את בהריון, גם אם לא הודעת לבוס שלך, בשלב הזה הוא לא יכול לפטר אותך, האם זה נכון? אם זה המצב, ורק אם זה המצב, הייתי מחכה עם ההודעה על ההריון, עד שאקבל ממנו תשובה. במידה, והוא יכול לפטר אותך כל עוד לא הודעת שאת בהריון ( ולא נראה לי שזה המצב....) רק אז, הייתי מעלה לעדיפות ראשונה לסיים את ההריון ברוגע. ממילא זה זמן שכדאי ורצוי לך להנות מההריון, הכישורים שלך לא יעלמו לשום מקום, וגם אחרי הלידה יהיה לך זמן להתמקח, ואולי אפילו לשדרג את עצמך למקום עבודה אחר אם תחליטי שזה מתאים לך. אגב, את עשויה לגלות, שסדרי העדיפויות שלך משתנים אחרי הלידה...בעיקר אם זה הריון ראשון... בהצלחה יקירה.

bridges

New member
אני לא בטוח שזה נכון...

לפי הבנתי, עד שאת לא מודיעה אז הבוס יכול לפטר אותך. יותר מזה, את חייבת להודיע עד החודש החמישי להריונך על מנת לשמור על הזכויות שלך. יש טופס רשמי להודעה שניתן להוריד מאתר משרד התמ"ת.

bridges

New member
משא ומתן...

ההצלחה של משא ומתן היא בסופו של דבר ביצירת תוצאה שמהווה win-win לשני הצדדים. ממה שאת כותבת נראה שאת מאוד עסוקה באיך ליצור לעצמך מצב של win, אולם מה לגבי הצד שאיתו את מנהלת מו"מ איך הוא מרוויח מכך שהוא יעלה לך את המשכורת? (ואני לא מדבר רק על זה שלא תעזבי). עכשיו לגבי ההריון. אני אכניס כאן מושג נוסף שקשור למו"מ: BATNA והביטוי המלא: Best Alternative To Non Agreement - האלטרנטיבה הטובה ביותר לאי הסכמה. על מנת שתשיגי את התוצאות הטובות ביותר עבורך במו"מ עלייך להכיר את ה-BATNA שלך ויותר חשוב, ה-BATNA של הצד שמולך. מה האלטרנטיבה הטובה ביותר שיש למנהל שלך, במקרה שמו"מ נכשל? האם ואיך האלטרנטיבה הזאת משתנה בעקבות כניסתך להריון? מה האלטרנטיבה הטובה ביותר שיש לך, במקרה שהמו"מ נכשל? האם ואיך האלטרנטיבה הזאת משתנה בעקבות כניסתך להריון? אני רוצה לשתף שלפני שלוש שנים, כשהודעתי למנהל שלי שאני מאמץ ילד, נכנסתי למו"מ איתו לגבי תנאי העבודה שלי לאחר שאני אביא את בני. אם העלות של להביא מישהו שיחליף אותך בזמן חופשת הלידה מאוד גבוהה, כמו שהיה במקרה שלי (לא רק מבחינת שכר אלא גם עקומת הלמידה וכו') אז ניתן להשתמש בחוקי חופשת הלידה לטובתך. לדוגמא: את בוודאי יודעת שאת יכולה להאריך את חופשת הלידה שלך לפחות לחצי שנה (אם כי זה ללא תשלום מעבר לשלושה חודשים), זה יכול לשמש כקלף מיקוח במו"מ. במקרה שלי המו"מ היה לא על שכר אלא על תנאי עבודה. המו"מ אפשר לי לשנות את המשרה שלי ל-80% משרה עם יום עבודה אחד מהבית (דבר שלא היה נהוג אז באותו ארגון). כפי שאת רואה, כל חסרון אפשר להפוך ליתרון. רונן

למעלה