משאל

• פותח הנושא th5
  • פורסם בתאריך
קול רדיופוני

לקול יש הרבה פרמטרים ממש כמו שבשירה אין דבר כזה "קול טוב". יש אחד ששרה בלי לזייף למרות שהיא קצת מאנפפת ומישהי אחרת מזייפת אבל יש לה צליל הרבה יותר נעים... אותו דבר גם בנוגע לקול רדיופוני. יש הרבה פרמטרים ואף אחד לא מושלם בכולם וגם בדרך כלל לא צריך מישהו שהוא מושלם בכולם. צריך מישהו שיש לו כמה וכמה פרמטרים טובים ואיזה פרמטרים יותר חשובים ואיזה פחות חשובים זה תלוי בסוג התכנית. להקראת חדשות דרושים פרמטרים שונים משדרושים לשדרן שמגיש מצעד. אם בכל זאת אני צריך לחשוב על מישהו שאולי הוא מושלם כמעט בכל פרמטר אז הייתי בוחר במלאכי חזקיה, בין היתר גם בגלל שהקול שלו הוכיח את עצמו גם בהקראת חדשות, גם בהגשה הומוריסטית - וגם בפרסומות. כך שלדעתי הוא אחד האנשים עם הקול הכי מושלם בארץ. הייתי מוסיף לרשימה גם את ערן קורץ שלנו אבל אני לא אובייקטיבי.

פרמטר אחד שלא נגעת בו הוא קול נעים

קול שמעביר בך ויברציות נעימות.לא עמוק מידי.לא גבוה מידי.לא דרמטי ולא רך מידי.דיבור שוטף וקולח וכמובן דיקציה טובה המאפשרת להבין כל מילה מבלי שהדבר ישמע קרייני מידי.הדוגמא שלי לאדם שנחן בתכונות אלה הוא השדרן הוותיק מנחם פרי ובעצם גם קובי מידן.

מסכים בהחלט

האמת שלא נגעתי בכלל בפרמטרים... כי בזמנו כתבתי על כך בפירוט. הדיקציה חשובה - אבל בעיקר בחדשות ופרסומות, בהגשת מוזיקה מקפידים עליה קצת פחות. האינטונציה חשובה - אבל בעיקר בפרסומות ובהגשה. בחדשות נדרשת אינטונציה חדשותית אבל כמובן צורך ביכולת לשחק עם האינטונציה (כמו שזה בפרסומות, למשל). שטף דיבור - כלומר לא להתקע כל שניה על "אה... אה..." חשוב בעיקר בפרסומות ובחדשות. בהגשת מוזיקה אפשר להתפשר, אבל כמובן מישהו עם בעית שטף רציני זאת יכולה להיות בעיה (לא שאין, בזמנו הביאו דוגמאות לא רעות לאנשים שה "אה..." הפך לחלק מהאופי הרדיופוני שלהם...) ויש עוד כמה פרמטרים... שני הקריינים שציינת אכן ראויים לאיזכור.

Joe the wolf

New member
שאלה והתפלספויות לגבי אה..

הי עופר האם לדעתך אפשר להיגמל מ...אה בשידור? ממה זה נובע, לדעתך? האם מחוסר ריכוז? התרגשות? בעייה מובנית במוח? עד כמה לדעתך אה רדיופוני קצרצר, מטריד את המאזין (משפט שהולך ככה ... שלום לכםממהא מאזינות ומאזינים, נשמע עכשיו אתאהה. אלביס פרסלי.. מקווה ששאלתי ברורה דיה אודה על עוד קצת התפלספויות על אה ג'ו

רונית 777

New member
רק לעופר מותר להתפלסף???

או שגם לנו?! בסופו של דבר, גם הנושא הזה מגיע לאם-כל-הדילמות: שאלת המצוי והרצוי הידועה לשימצה... על המצוי אין מה להכביר מילים. כולנו שומעים את הרדיו בישראל ואוזנינו מאפירות לעיתים מרוב ייאוש... על הרצוי - יש-גם-יש להכביר מילים (או יותר נכון - להשחית מילים... ובכל זאת): כמובן שהרצוי הוא שדרן קולח, רהוט, דובר עברית נכונה ותקנית אך עם זאת שאינו מנותק מהסלנג ומהשפה היומיומית, בעל קול נעים והגייה נכונה, שיודע לשחק עם האינטונאציות אך בו בזמן לא נשמע כמו קריין פרסומות בקניון וכמובן-כמובן - אחד כזה שיש לו מה להגיד!!! אינטיליגנט, מעורב בנעשה במדינה, עם הגיון בריא ויכולת אילתור, עם הומור במידה ורצינות במידה, שיודע לנצל את מומנט האינטימיות של הרדיו אך מאידך לא הופך ל"רדיו שכונה", שיודע מתי להגיד מילה ומתי לשתוק!!! (מה שנקרא ברדיו - לתת למוסיקה לדבר), שיש לו כבוד למאזינים, לשידור, למרואיינים, למדיה... וזה נכון אגב, לעניות דעתי, לגבי שדרן חדשות / מגיש שירים / שיפטר / בעל תוכנית אישית / בבוקר / בערב / בלילה / באוויר / בים / וביבשה! עכשיו צא ומצא אחד כזה. בהצלחה!! (ולשון הזכר היא כמובן רק מפאת נוחות. הדברים אמורים באותה מידה גם לגבי בנות המין הפחות חזק פיזית). ולשאלתך בעניין ה"אההה...". בהנחה שאתה מעט מתקשה למצוא את השדרן האולטימטיבי שלי - ה"אהה..." של השדרן שלך יהיה נסבל אם לפחות מה שהוא אומר בין "אההה..." ל"בההה..." הואהה מענייןההה מאוד! (ואם הוא משמיע אלוויס פרסלי, יש לו עוד נקודת זכות). סאלאמת!

ofik

New member
שבע כאן ג'ו, האם שומעת?

(ממחשב אחר) וואוו התאהבתי בכתיבה הקולחת שלך עוד כשהערת פעם הערה בעניין אחר ועכשיו אני יודע למה.. אהההת זה לא תגובה... זה מתנה, נכס. תודה מתוקה מדפיס ושומר במגירת הרדיו להשתמע..אה ג'ו דה-וולף (בצפון שומע אך ורק רוית שפר - אני לרגליה אבק ואפר)

כבר המלצתי בעבר על הדרך

והיא להתאמן על הטקסט שאתה רוצה להגיד. אתה לא צריך להתאמן על זה יומיים מראש, אפשר ורצוי לעשות את זה תוך כדי שידור והכי טוב זה תוך כדי כך שהשיר מתנגן. כיוונת את השיר הבא. יש לך מספיק זמן להתאמן פעם פעמיים. יש כאלו שמעדיפים לכתוב יש כאלו שמעדיפים להגיד בראש. אם אתה גם הולך לדבר עם האינטרו של השיר הבא - על אחת כמה וכמה תריץ את השיר ותראה שזה נכנס טוב באינטרו. אמרת את זה פעם פעמיים בראש או כתבת - זה יוריד לך מאד את מספר ה"אהה". באחריות! במידה וזו שיחת טלפון ולא משהו שאפשר להתכונן עליו - כאן זה כבר יותר קשה וקצת יותר קשה להתמודד עם זה ולכן זה גם קצת יותר נסלח. אגב גם עייפות מוסיפה ל"אהה" אז להגיע ערני. זהו... נסה ותהנה!

z dead

New member
אממ...

יניב מורוזובסקי! עמית סגל! עידן קוולר!!!!!!!!! מוטי פשכצקי!!!! להם יש קול משו משו משובח!!!!! כולם תוצרת גל"צ המשובחת!!!!!!!! למה כל כך הרבה סימני קריאה!!!!!!!

the1head

New member
מגיש 60 שניות אהוד גרף

למרות שהוא תמיד נשמע רשמי, הוא משחק אותה בהקראתהטקסטים השונים ולדעתי בהרבה מקרים הוא בעיקר ציני.

אני חושש ששאלתך לא נוסחה היטב...

מדוע אתה צריך לדעת לכמה מבין כותבי הפורום יש קול רדיופוני?!

th5

New member
כיי

אני יכול להכניס אותכם בקלות כלכ תחנה..סתם.. אממ..סתם האמת כדאי לדעת.

ליאנוש

New member
עומרי רונן!

איך לא :) תמיד בצהריים הוא מגיש את "הבחירות" בגלגל"צ ואז כשיש חדשות באותן שעות הוא משדר....!

פלגמט21

New member
מלאכי חזקיה וגבי יינון

ואומרים שגם לי יש קול רדיופוני (והייתי שמח לעשות משהו בנידון עם זה).

DorDassa

New member
מלאכי חזקיה ללא ספק.

אני לא יודע מה איתכם. אבל גם למוטי פרנסיס ואלעד עמדי (רדיו ירושלים) יש קול מאוד נעים לאוזן. אפשר גם להגיד רדיופוני מאוד. אבל הבחירה שלי ללא ספק מלאכי חזקיה.

givatronist

New member
דן קנר - כאילו דה?!?!?!?!?!?!??!?!?

שדרני קול ישראל מס' 1! בראשם,מלאכי חיזקיה. מנחם פרי גם גל"צ אהוד גרף גדעון אוקו נשים- הילה קורח, זוכרים? דניאל דרורי ליאורה גושן עדי רבן אורלי יניב

99eyal

New member
אהבתי מה שקרה כאן.

משאלה לא ברורה עם שגיאות כתיב התפתח פה דיון סוער על קולות נעימים. מבחינתי יש רק בן אדם אחד שיש לו קול כמעט מושלם. נעם אבירם. זה אגב האתר שלו: http://www.thevoice.co.il אבל מה זה שווה קול טוב בלי מוזיקה של ישי רזיאל ברקע: http://www.jingles.co.il ובלי הופעת אירוח בתוכנית של מושואו: http://www.moshiko.net

למעלה