משאל

משאל ../images/Emo6.gif

איזה מילה יוצא לכם להגיד הרבה, שהיא אינה תורמת לכם? לדוגמא: "צריך" / "חייב" / "קשה" / "אוף" וכדומה....

יעל :-)

New member
את האמת ../images/Emo4.gif

את כל הדוגמאות האלו יוצא לי להגיד הרבה, בעיקר כשמדובר בתחומים המתקשרים ללימודים שלי. תמיד כשאני אומרת "קשה לי", "לא הולך לי..", "אני לא טובה ב...", אני נזכרת בטוהר המילה ובעובדה שכל עוד אני לא אשנה את דפוס החשיבה הזה, כנראה דברים לא ישתנו... אבל עדיין לא הצלחתי לשנות. אני יודעת שאם אחשוב חיובי, דברים יכולים להשתנות. אבל לפעמים מצב הרוח והתחושה לא ממש מאפשרים לי להתעלות על העניין ולעשות מן switch פתאומי.

../images/Emo22.gif

לרוב אני מנסה לא להשתמש במילים האלה אני ממירה את הצריכה והחייבת - לרוצה קשה - אני מעט מאוד משתמשת! אבל האוףףףףףףףףף - אלוהים כמה פעמים יוצא לי להגיד את המילה הזאת. לפעמים אפילו בלי שהתכוונתי ותוך כדי דברים (בישול, צפיה בטלויזיה וכו) אוףףף פנימי כזה, לא ברור שרוצה לשחרר משהו מבפנים ותאמת אחריו אני מרגישה קצת הקלה.. האוףףף נותן לי רגע של לא לחשוב רגע של להוציא החוצה אנרגיות שליליות, אכזבות, כאבים מהעבר, תחושות ללא מילים. בד"כ האוףףף הוא כל אותם הטעויות שלי שלא הודתי בהם כל אותם הדברים הקטנים שעשיתי ולא היה לי אומץ להגיד טעיתי ומלווים אותי זה אוףףףףףף - רצוי אוףףףףף של חשבון נפש לשניה אוףףףףף של שחרור לחצים...

למעלה