משאבת שיפוליים

קלקסון

New member
משאבת שיפוליים

יש לי בסירה משאבת שיפוליים חשמלית וידנית.
אני רוצה להתקין עוד משאבה חשמלית.
איזה סוג משאבה עדיף? איזה ספיקה לחפש לסירה של 14 מטר?
האם נכון לחבר לסיקוק הקיים?

משאבת שיפוליים נוספת

יש היום משאבות קומפקטיות (צנטרפוגליות) , בתפוקה של 1500 גאלון שעה שיכולות לתת מענה לחדירת מים כדוגמת סיקוק שבור או צינור מפוצץ. שים את המשאבה בבילג' , לא חובה (כמשאבה שניה) עם מצוף , ובלבד שיש לה מתג הפעלה במיקום נוח. , חבר לסיקוק הקיים עם שסתום אלחוזר כדי למנוע העברה למקום אחר ברשת ואתה מסודר..
אפילו המחיר לא בשמיים

gb228

Active member
שתי משאבות לאותה יציאה?

היציאה הקיימת תוכננה כנראה למשאבה הקיימת, יש לה ספיקה מסוימת שהיא מסוגלת להעביר שייתכן ולא תספיק. לדעתי לכל משאבה יציאה עצמאית.

zina71955

New member
אתייחס קודם כל למושג "סי קוק" שהוזכר ביחס למשאבת שיפוליים

סיקוק הוא ברז ים Sea Cock שמותקן במערכות שאיבה שפיתחן. מתחת לקו המים. ובשאבת שיפוליים ממש אין כזה משום שהיא שואבת החוצה מעל קו המים דרך מעבר גוף - Hull Fitting . יש שמחברים גם ברז למעבר הגוף הזה, דבר שאינו מומלץ לדעתי. שסתוםאל-חוזר מספק בהחלט. לדעתי כל משאבה חייבת לעבוד בצנרת נפרדת למניעת סיבוך של . סתימות וכדי לאפשר מעבר חופשי של השאיבה בכל אחת מהן. לעניין סוג המשאבה וקיבולתה - השמיים הם הגבול כיום.

zina71955

New member
כל מה שכתבתי בנושא נעלם - אז בקיצור

א. במשאבת שיפוליים אין "סיקוק"" אלא מעבר גוף מעל קו המים
ב. כל משאבה בצנרת/מעבר גוף נפרד לצורך מעבר חופשי של נוזלים

מאיר ריבא

New member
לשיקול נוסף

אולי כדאי לשקול גם אופציה של משאבה חשמלית ניידת (שאינה מותקנת בשום מקום פיזית).
מחברים לה שני כבלי חשמל באורך מתאים עם 'קרוקודילים' בקצוות ואם צינור פליטה ארוך.
במקרה חרום - מתחברים לסוללות ומניחים את המשאבה במקום הפגיעה/הקוות המים/בילג' ואת צינור הפליטה זורקים החוצה דרך הפתח המתאים הקרוב.

מאיר ריבא

New member
שאלה נלווית לחכמי הפורום בעניין משאבות מקלחת

מדוע ההתקנה המקובלת של משאבת מקלחת חשמלית היא עם כפתור הפעלה שיש או להחזיקו לחוץ להפעלה או ללחוץ להפעלה ואז הוא מפעיל את המשאבה לזמן קצר.
לא היה יותר הגיוני לחבר מצוף כמו למשאבת בילג'?
גם היה נוח יותר להתקלח וגם בזמן חרום משאבה זו הייתה מצטרפת למאמץ השאיבה הכללי, כלומר פועלת לריקון המים שחדרו לספינה.
פגשתי סירות בהן הבעלים עשו שינוי בהתקנה המקורית ויצרו מצב של שאיבה אוטומטית.
השאלה היא מדוע התקנות מקוריות אינן כאלו.
האם יש איזו סיבה 'ימאית' או רק שיקולי עלות?

עלות, פשטות ופרקטיות כי בחלק מהספינות אין באזור המקלחת מקום
יותר נמוך מה"אגנית" וזה מחייב הוצאה של האגירה למקום יותר נמוך במרכז הספינה.
לספינות עם מקום (וגם עם כסף) יש פתרונות של הפעלה ידנית והפסקה אוטומטית. בטוח שיש עוד מלא פתרונות אחרים.

sheyd

New member
מקלחת

לאילן מאירסון יש פתרון מעולה הכי קרוב למושלם לעניין המקלחת, הוא פירסם כאן בעבר ואני מוסיף התרשמות אישית, מיכל בנפח של 10 ליטרים ברשומות הוא נקרא מרסס גינה, מתוך נפח זה מוזגים לקומקום חשמלי בהתאם לנפח - 1.5 פחות מ-2 ליטר מים מרתיחים ומחזרים למיכל המרסס מנפחים - בקצה ההצינור הגמיש יש ראש מקלחת עם כפתור לחיצה, זהו עובד לעניין, הכי קרוב למושלם, תחזוקה, עלות, יעילות, פשטות, ישר ולעניין.

danielia1

New member
יש גם מיכל שחור בלי קומקום ועננים אבל זה מקלחת שדה.

בלי משאבות. ולא תואם את השאלה. פעם שאלתי בעניין שסתום אל חוזר . מהדיון כאן מקומו קרוב ליציאה ולא ליד המשאבה מה שגורם לעומד מים גדול וניתרול של המשאבה מאחר ואינה יכולה להתגבר על עומד המים עם האויר שבתוכה. האילתורים של הבעלים הקודמים פשוט משגעים אותי. על כל חוט מקורי יש 2 חדשים וצינורות המעבר סתומים.

לא ברור לי ההגיון באל חוזר ועוד פחות ליד היציאה. מה יקרה אם תסלק אותו לגמרי מהמסלול?

danielia1

New member
אין לי מושג מה יקרה . חוץ מכניסת מים בהטיה חריפה. מישהו שם

השסתום והיתה לו סיבה. אבל כמו שביטלתי הרבה חוטים ומצברים וסולנואיד מגבר לסטרטר אולי גם את זה.....ועוד היד נטויה עד שבסוף תהיה לי סירה אורגינל.

Efraim

New member
לדעתי השיקול הוא של הבעלים וההתקנה בהתאם לצרכים

היו לי מקלחות עם משאבה טבולה ומפסק אוטומטי במשך שנים. המשאבות (והמפסקים) היו לא אמינים במיוחד לכן החלפתי למערכת החדשה שבקובץ המצורף.

הבחירה במיכל סגור ולא בהורדה לשפוליים על מנת שלא להשאיר שאריות של סבון וליכלוך בבילג.

המשאבות חיצוניות של 1000 GPH ומופעלות ע"י מפסק (לא לחצן ולא בצורה אוטומטית) כאשר יש אפשרות לבחור שאיבה מהמיכל מים אפורים או שאיבת מי שיפולים.

מי שמעוניין בהסברים נוספים שיישלח לי מסר.. (או שיתקשר אלי ב 0587974019)

קלקסון

New member
אנחנו התקנו מיכל אגירה קטנה מתחת למקלחת הראשית עם משאבה

המופעלת על ידי מצוף. מאז חיינו במקלחת טובים בהרבה.

זה נכון מאוד ונוסה בזמן אמת. צריך להקפיד על כבל ומהדקים.
להניע מנוע.
לשים לב שלכלוך לא יתקע את המשאבה ומדי פעם לסלק לכלוך ש"נדבק" למשאבה.
אם המשאבה חזקה מאוד אז אין ברירה אלא להוציא מההאטץ' אבל הוצאה לכיור (שיעמוד בספיקה) מהירה יותר וההפרש הזה ניכר לעיין.
לטפל קודם/הכי מהר בכניסת המים.
שלא נצטרך להשתמש במשאבות. ואם נצטרך - שיהיו לנו הרבה, גדולות וחזקות.

gb228

Active member
יש לי אחת בקונפיגורציה כזו - רק צריך לשים לב לנתון הספיקה

בהתקנה רגילה צינור הפליטה מעט מעל קו המים ואין כמעט עומד מים ואז ביצועי המשאבה קרובים לנתון הנקוב (תלוי גם באורך הצינור מהמשאבה עד הפתח). בהתקנה ניידת בה הצינור יפלוט לקוקפיט או דרך חלון (אני לא בטוח שיש כיורים עם ניקוז שיעמוד בספיקה גדולה) מדובר על צינור יחסית ארוך ותוספת עומד של מטר-מטר וחצי, מה שמוריד את הספיקה הנקובה.

zina71955

New member
אני מסכים בהחלט עם מאיר בעניין משאבת טבילה ניידת.

אצלי יש שתיים כאלה. אחת קטנה לצורכי העברת דלק והשנייה משאבת חרום ניידת שיש בה גם חיבור ,מצת" וגם קרוקודילים

zina71955

New member
עוד הערה קטנה

כל צינור שאיבה המוליך אל הדופן יש לו loop לפנהיציאה והחיבור למעבר הגוף, עם סתום אלחוזר או בלעדיו. זה מבטיח כמעט לחלוטין אי כניסת מים בהטיות.

למעלה