משאבות חום

אמאבולי

New member
משאבות חום

אנחנו מתלבטים בין שתי יצרניות משאבות חום, אחת McQuay, והשניה ישראלית - "עצמה פרג". מישהו מכיר? יודע? בעד/נגד? נשמח לשמוע, תודה!

רשר

Well-known member
מנהל
לפני 25 שנה התקנתי מ"ח של פרג

לחימום מיכל 1000 ליטר מים חמים, המשאבה עבדה מצוין במשך 7 שנים (מאז אני לא שם!), פרג יצרנית ציוד חימום וקירור ותיקה ומקצועית מהמובילות בארץ (בעיקר למערכות מוסדיות), בעקרון משאבת חום זה מדחס קירור, מחליף חום גז/מים, מיכל ומשאבת מים - כל אחד יכול לבנות בקלות ללא בעיות מיוחדות,

אמאבולי

New member
תודה!

החברה שמספקת תוצרת חוץ משמיצה כמובן את תוצרת הארץ
רציתי לדעת אם באמת הם פחות טובים או שזה רק אינטרס שלו. אני, אגב, מתכננת משאבה כזו לחימום מים של הסקה תת רצפתית, אני לא יודעת כמה ליטר מסתובבים שם...

רשר

Well-known member
מנהל
יש מתכנן לחימום הרצפתי?

שיתן לך נתונים מתאימים לתנאי ביתך, הספק ב BTUh ולפי זה תוכל להזמין מ"ח, בכל מקרה סדר גודל צריך להיות כמו של מזגן + 50%, גם היצרנים בארץ לא מיצרים מדחס, משאבה, ווסתים, שסתומים וברזים לכל היותר מיצרים את מחליף החום ופרג אלופי הארץ בתחום מחליפי חום לוחות וגם "צ'ילרים" למשמיצים לא תהיה תקווה! (מי שמרגיש צורך להשמיץ מתחרה,,,), האם המ"ח גם משרתת את המיזוג בבית? אם לא בזבזת אלפי שקלים וחבל,

אמאבולי

New member
בינתיים לא מתוכנן מיזוג...

אם וכאשר- כמה זה מסובך (ויקר) לחבר לזה גם את המיזוג?

משאבות חום

תתקשר למתן 052.5665323 (הוא חבר שלי) הוא מתקין את המשאבות של פרג והוא מאוד מקצואי !! וכמו שאמרו פה ,פרג חברה ותיקה עם קבלות בהצלחה מיכאל

michael f1

New member
McQuay

יחידות של McQuay מתקדמות יותר מיחידות של פרג הן בתכנון והן במערכת הבקרה. ביחידות McQuay מותקן מדחס אינוורטר ומשנה מהירות על מפוחי המעבה דבר שתורם ליעילות ולצריכת חשמל נמוכה משמעותית מהמתחרים. חברת McQuay זוהי חברה ענקית המיצרת ציוד מיזוג אויר בארה"ב ובאירופה. אין מה להשוות בין שתי החברות. אצלי בבית מותקנת יח של McQuay לצורך של חימום תת ריצפתי ומיזוג היחידה מאוד שקטה ומאוד חסכונית מערכת בקרה מתקדמת וידידותית לשימוש בקיצור מומלץ בחום ושווה כל שקל

לוזית

New member
משאבת חום של פרג

אנחנו התקנו לפני שנה משאבת חום של פרג, שקנינו מסולארי. ביררנו בכמה חברות, והם היחידים שלא גידפו וירדו על שאר החברות. בינתיים אני מאוד מרוצה, אבל אין ממש חורף...;( עם מי משם היית בקשר? תדברי עם אלחנן או דני.

למעלה