מר שרון יקירי

kundason2003

New member
מר שרון יקירי

זוכרים שאמרתי שאני מוריד את הכובע בפני שרון? על כך שהוא באמת רוצה את ההתנקות? אז אני חוזר בי. עד ששרון לא מבצע את ההתנתקות, אני לא סומך עליו בכלל. המהלכים האחרונים שוב נראים כנסיון לבנות סולם כדי לרדת מעץ ההתנתקות. באמת כ"כ קשה לסרב בתוקף לש"ס? הוא לא יודע מה יקרה כבר? מר שרון יקירי, בוא אספר לך את המציאות שכבר קרתה, רק כדי שתדע מה הולך לקרות במצב של ישיבה עם ש"ס. הליכוד, העבודה, ש"ס ויהדות התורה יושבים להם יחד בצוותא בממשלה, לא לפני שהתוכנית הכלכלית של ביבי תרד לטמיון, בגלל שש"ס צריכים כמה שיותר עניים. לא נתווכח עכשיו אם היא טובה או לא, מר שרון, הנקודה היא שזו מדיניות הממשלה שלך, ואתה יכול לזרוק אותה לפח, בשניה שיתחילו הדיונים האמיתיים עם ש"ס. ואז, אחרי ששוב יעברו מיליארדים לש"ס, ושיהיה שוב משרד דתות ועוד חצי מיליארד שקל ירדו מתקציב המדינה, תגיע העת הגורלית להצביע על ההתנתקות. ואז, אתה יודע מה יקרה, שרון יקירי? הרב עובדיה ילך לישון בערב שלפני ההצבעה, והשם ישתבח שמו יבוא לו בחלום, ויתן לו את חזון ארץ ישראל השלמה, ואסור בשום פנים ואופן לבצע את תוכנית ההתנתקות, אסור לוותר על שטחים מארץ ישראל השלמה (סיני עד עיראק, בערך) והופס, תוכנית ההתנתקות נופלת. אני מודע לעובדה שיכול להיות שזה בדיוק מה שאתה רוצה. רוצה להפיל את ההתנתקות. באופן סימבולי למדי, זה הדבר היחידי בערך שיכול להחזיר את העבודה בקלפיות. בנוסף, ביבי יהיה ראש ממשלה, כי מרכז הליכוד גם ככה כבר קשה להחזיר ל"מחנה שרון". ואם כל זה לא מספיק לך, שרון ידידי. דמיין לעצמך איך הציבור החילוני יגיב לעוד שנתיים עם ש"ס. ואיך הוא יגיב לזה שהעבודה תצא לוזרית. איפה הליכוד יהיה אז? ומי יהיה בכיר בו? אני חושב שאתה יודע את התשובה. הסכנה הקיומית השניה למדינת ישראל אחרי איראן. פייגלין. אנא ממך, שרון יקירי. תיקח את בולדוזר הענק שאתה יודע להיות כשאתה באמת רוצה, ותנצח בחזרה את מרכז הליכוד. ותראה שבך הציבור בוטח, ולפיכך מרכז המפלגה שלך חייב לעמוד מאחוריך. אל תתן לקיצוניים לנצח.

אוי, דור (יקירי)... תגובה...

אגיב בנקודות ברשותך... 1. לא נמאס לך לשים את הכובע, להוריד אותו, לשים אותו שוב? הרי זה לא ייגמר, ואתה תצטרך להוריד אותו בפעם השניה. חבל על האנרגיה. 2. המהלכים הבאים הם חכמים מאוד. מבחינתו של שרון - הוא עשה את הדבר הנכון, גם להתנתקות. הוא צריך תמיכה יותר מוצקת, ובמהלך שהוא עשה הוא קיבל את זה. עכשיו לא רק ששינוי תמשיך לתמוך, החרדים יתמכו בגלל התקציבים. זה דבר גדול. 3. התוכנית הכלכלית אכן תרד לטימיון, או המשכה יעצר. נו, אז? זה לא הדבר החשוב עכשיו, אלא תוכנית ההתנתקות. לי לא איכפת שהתוכנית הכלכלית תעצר קצת, על חשבון תוכנית ההתנתקות. והאמת? גם לשרון לא איכפת. 4. סתם הערה קטנה: סיני היא לא חלק מארץ ישראל השלמה, כך טען אגב בגין, וזה היה ההסבר להחזרת סיני. 5. תוכנית ההתנתקות לא תיפול אם עובדיה יתנגד לה. היא תעבור. שים לב: 25 ח"כים מהליכוד, 19 עבודה, 15 שינוי, מר"צ - ויש לך רוב. בלי ש"ס. 6. מרכז הליכוד הוא לא שבוחר את ראש המפלגה, אלא המתפקדים. 7. אתה מתחיל את המכתב שלך במילים: "אני לא סומך עליו בכלל", ומסיים אותו במילים: "אנא, שרון יקירי. תקח את בולדוזר הענק... ותנצח.. ותראה... אל תתן...". אתה חייב להחליט יקירי! ועוד משהו... לשינוי זה הרבה יותר טוב שיצאנו מהממשלה. זה מצויין. כי אם היינו הולכים לבחירות מהממשלה, היינו יורדים בכוחנו בצורה מסיבית. עכשיו, ורק עכשיו, יש סיכוי של ממש לשמור על כוחנו ולהגדיל אותו, על חשבון מאוכזבי "המורדים" בליכוד, ומאוכזבי העבודה. המדינה מרוויחה, וגם שינוי. שחר.

kundason2003

New member
כן, השאלה היא מה שינוי עשתה

בשטח. נכון שאין משרד הדתות, ושתקציבים גדולים לחרדים התנמכו, ושהורדנו את הקצבאות, ושנתנו לביבי לעשות כמה דברים. השאלה היא עד כמה זה השפיע על האזרח הקטן ברחוב, שילך להצביע. האם הוא יצביע למפלגה שלא הביאה לנישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית ושבת, וביטול חוק טל? או שהוא יעדיף לא להצביע לה, מכיוון שהיא "רק" הורידה קצבאות לחרדים? אז נכון ששינוי עשתה הרבה, אבל מי רואה את זה מחוץ לשינוי ולש"ס?

בדיוק זו הבעיה

אמנם נעשו שינויים. נעשו דברים שלא חלמו עליהם לפני שש- שבע שנים, ובאמת לממשלה שהייתה עכשיו לא הייתה דומה מזה שלושים שנים, אבל כל הדברים הללו לא מספיק בולטים בשטח. זה לא נודע *אישית* באזרח מן השורה. כפי שאמרת, אם אותו אזרח מן השורה היה מתעורר בשבת בבוקר והיה יודע שהוא יכול לקחת אוטובוס להגיע לאן שבא לו, או שלא היו עושים לו בעיות אם הוא היה רוצה להתחתן, הפידבק למפלגת שינוי היה גדול בהרבה הרבה יותר. העניין הוא שאנחנו כן יכולים לנצל את מה שעשינו למטרות תעמולה, אך יש לנו בעיה חמורה מאוד של תעמולה במפלגה שלנו. מי יודע מה עשה מודי זנדברג במשרד המדע בכל הזמן הזה? מי יודע מה בדיוק נעשה במשרד המשפטים? הפנים? ובסופו של דבר, עם כל הכבוד וההבנה ליהודית, מה נעשה במשרד לאיכות הסביבה פרט לחוק החופים? ואם כלום, אז למה היא לא התפטרה מקודם? ומה תרמו יו"ר הועדות משינוי בכנסת? ובכלל הפעילות של חברי הכנסת שלנו? קחו בחשבון שאנחנו נוער שינוי, לנו עוד יש גישה מסוימת לכל הדברים הללו ללא עזרת התקשורת, מה שאין לאותו אזרח מן השורה, שתלוי בצורה מוחלטת בתקשורת. הגורמים הנכונים צריכים להבין שהתעמולה לא צריכה להיות אך ורק בזמן מערכת בחירות. היא צריכה להיות מתמדת. קחו לדוגמא את שרת החינוך שלנו- היא לא עשתה כלום. פשוט כלום. אך יחד עם זאת היא כל הזמן בכותרות, כל הזמן מדברים על ועדת דברת, על ביטול ועדת וינוגרד ועל הבעיות עם הסטודנטים, כל הזמן יורדים עליה ביצפאן, וגם זו תעמולה. גם זו דרך להזכיר לכולם על זה שאתה קיים. עתה, כשעברנו לאופוזיציה ופינו חופשי לנבוח על כל דבר שזז במדינה, ואוי כמה שאנחנו טובים בזה, כולם בטוחים שזה יחזיר את שינוי לבוחריה ואת בוחריה לשינוי. הרשו לי להיות בספק. אי אפשר כל הזמן להיות על תקן כלב שמירה בלי לשנות גישה. יש מקום לבדק בית במפלגת שינוי בעניין ההסברה. ויפה שעה אחת קודם.

למעלה