מר גרשון היקר

מר גרשון היקר

לאחר עיון מעמיק בהודעותיך בפורום אני חייב לציין שלמעט ציטוטים מהכנסת כל דבריך הם הסתה שקטה כנגד ציבור שהוא בשר מבשרך ודמם הוא דמך שלך!! מהי הסתה?? בואו נלך לרצוח את ... זוהי הסתה ללא ספק. רבין מחלק את ירושלים .. גם זו הסתה ללא ספק. "תנועה אורתודוכסית ספרדית עושה מעשה תועבה". "נגד החוק הדרקוני והמפלצתי של סיעת המפד"ל וח"כים נוספים מש"ס". "מפלגת העבודה שוב תברח ותיסחט על ידי החרדים" " אלימות חרדית". " בעניין החרדים, שחיים על חשבוננו". "במקום לקצץ למגזר החרדי ובחוקים הסקטוריאליים". "בעוד המשתמטים מהצבא ומהעבודה לא ייפגעו". (אלו ציטוטים מדבריך ודברי הכותבים באתר) זו לא הסתה זו סתם לוגיקה פשטנית.. משהו כזה לא?? אני בטוח שתאמר שדבריך הוצאו מהקשרם, אבל בכל מקרה אלו דבריך וכל שתגיד לא יהפוך דרקון מפלצתי ליצור חביב. ברור כשמש שאין רצונך להסית אבל השנאה בדבריך עלולה לאורך זמן לגרום לאנשים מסוימים לעשות מעשים מסוימים. לא מסכים איתי? זכותך!! אבל קח זאת לתשומת לבך.

אנדרי ז

New member
אדוני היקר

הדברים שהבאת מביעים עובדות מוצקות ועצובות מהוויי המדינה הזאת, שאותן שינוי נאבקת לשנות. אם יש ציבור שמרגיש נפגע מכך, אז אולי הגיע שאותו ציבור יעשה חשבון נפש וישנה את דרכיו הנלוזות. עד אז נמשיך להטיל בו ביקורת ולא נשתוק על הניצול הציני שלנו ועל שוד הקופה הציבורית.

ועדיין...

לא על ידי הסתה, וחלק גדול ממה שקורה כאן זה הסתה הסטיקרים שמתנוססים כאן הם הסתה חברתית כשם שהתמונות של רבין בכפייה בזמנו נחשבו כהסתה לא רחוק היום בו...

סילבן

New member
בוא אני אסביר לך את ההבדל

בין הסתה לבין קריאה לפעילות כשרה: הקריאה "פושעי אוסלו לדין" היא קריאה כשרה, היא קוראת להעמיד לדין אנשים שיש נגדם חומר ראיות מצטבר (הכולל הודאות שחצניות כמו: "ידענו שהעם לא יסכים, אז החלטנו להכריח אותו") לדין. לעומת זאת, הקריאה "פושעי אוסלו למוקד" אסורה כי היא הסתה לרצח בלא משפט, גם אם היא מבוססת על העדר בספק סביר באשר לאשמת הנ"ל בבגידה (שהעונש עליה במדינת ישראל הוא מוות, לכל היותר). מתי כן אפשר להסית לרצח, אחרי שהאדם הורשע ונגזר דינו. כלומר תופעות כמו "יוסי למוקד" או "חיים לעמוד התלייה" קבילות לפני בצוע גזר דין המוות (עין מקרי הוצאה להורג בארה"ב).

למעלה