מרתף

מבוהלים

New member
מרתף

שלום לחברי הפורום, ראשית ברצוני להודות לכם על התשובות המפורטות ששקיבלתי. אנחנו עדיין מבוהלים על אף, שאתמול נפגשנו בפעם השנייה עם אחד הקבלים והצלחנו להוריד אותו במחיר. אומנם ההצעות עדיין רחוקות מהתקציב שעומד לרשותינו אבל מתחילים להבין שזה הכל עניין של משא ומתן.... כנראה נוותר על המרתף ורציתי לדעת האם יש למישהו הערכה בכמה זה יכול להוזיל לנו את העלויות. כמו שאמרתי גודל המרתף 20 מטר כאשר, 10 מטר זה הממ"ד וכל השאר זה חדר עם מקלחת ושירותים ורחבה של המדרגות. רציתי לדעת היכן אני יכולה למצוא את ההנחיות של אג"א לגבי מרתף? אני רוצה לבדוק אופציה לעשות טיח ללא ריצוף במרתף ואני רוצה לדעת תחילה האם זה בכלל אפשרי... שבת שלום!

mister500

New member
כנראה שתמשיכו להיות מבוהלים...

קחו דוגמא : עלות בניית שלד 240.000 ש"ח כולל הקבלן כולל כל החומר , כולל קידוחים,כולל חומות . תוסיפו לזה 500.000 ש"ח גמר וכבר ירדתם הרבה מתחת למיליון . כמי שסיים בניית 5 בתים פרטיים באיכות גבוהה אשמח לייעץ לכל דיכפין .

mister500

New member
תמציתי מדי...

אם התכוונת אליי , אז כדאי שתפרט לגבי הקשקוש.. אני מניח שראית בלוקים , ברזל , ומלט...רק בסרטים מצויירים .

Z ליאור

New member
קשקשן ציני...

זה חידוש , אתה מפזר עלויות מגוחכות חצאי אמיתות נותן לבוני הפורום החדשים להרגיש סקארים וכל זה על מנת "שלמלווה הבנייה המקצעי אלי" תהיה עבודה ,ובכן אתה לא רק קשקשן ציני אתה גם דמגוג זול .

mister500

New member
נפלא

עכשיו אנו יודעים שאוצר המילים שלך הוא מעבר לכמה אותיות... אם שמת לב , אני מעמיד את נסיוני לייעוץ ללא שום תשלום , אין לי שום רצון לקבל עבודה מאף אחד כאן באתר ..בטח לא בשנה הקרובה. אני מניח שאתה נמנה על אותם אלה שנהנים לחלוב את הבונים הפרטיים מה קרה ? אני מסיט את העטינים שופעי החלב מפיך ?

Z ליאור

New member
../images/Emo13.gif ...

בניגוד אליך איני עוסק בתחום הבנייה ,ובניגוד אליך אני חף מאינטרס מקצועי וכספי כזה או אחר. סיימתי לבנות את ביתי לפני 3 חודשים באחד ממושבי עמק יזרעאל "יכולתם לחסוך לילות ללא שינה עם מלווה בנייה איכותי , שהיה חוסך לכם הרבה כאב ראש וכן...גם כסף עלות מלווה בנייה זניחה לעומת התוצאות , שקט נפשי , וחיסכון כספי. אשמח לייעץ אלי 0504006373" מה קרה?לפתע הפכת לגוף וולונטרי ??????

dudula

New member
ליאור ,לצערי אתה לא מצטייר כחכם במיוחד

מקניט ללא הרף ,מצטער לשמוע שאתה בין הפראיירים ששילמו הון תועפות בשביל 4 קירות ,במחיר של ארמון !

mister500

New member
תרשה לי..

לנער את התאים האפורים שבין אוזניך , אני אכן עומד במה שאמרתי..ומוכן לייעץ לכל אחד איך לא לשלם את כל כספו , של דודתו , ושל אימו ...על בניית בית וזה מה שכתבתי , לייעץ . ידוע שתושבי עמק יזרעאל הם אנשים תמימים וכבדי מחשבה , אני מניח שבזבזת את כל הונך והון משפחתך מכמה דורות כדי לבנות את ביתך הממוצע עם הגינה המטופשת , אם כן תגובתך המתלהמת לגבי הסכומים שכתבתי מובנת...אתה פשוט מתפוצץ מכעס על מה שעלה לך. בזה הסתיים הדיאלוג ביני לבינך .

Z ליאור

New member
../images/Emo13.gif עדין אין לי גינה מטופשת ..

בימים אלו היא מתוכננת בעזרתם של כמה תמימים כבדי מחשבה מעמק יזרעאל . ולגופו של ענין עד כמה שאני מבין ....יעוץ עולה כסף בפרט אצל מלווי בנייה מקצועיים אשר מפרסמים את הנייד שלהם ואת תמונות השלדים שלהם באינטרנט ,המילה חינם יצאה לאחר ממך רק לאחר התיכתובות בינינו לא לפני שהצעת עצמך במיני פיתוים של מחירים מגוחכים ועלויות של בלוקים(פומיס 4 חורים ואולי 8 ואולי 14 ואולי פומיס זהב ) אינסטלציה (כמה שרותים בבית כמה שוחות איזה רמת גימור של כלים סנטרים אסלה תלויה איזה מנגנון ,אינטרפוץ .....) ריצוף עבודה 40 ש"ח ????? אני מקווה שקוראי הפורום ידעו לזהות מלכודות דבש

רוני1955

Active member
פתחת דיאלוג איתי

ציטוט מדבריך: " ידוע שתושבי עמק יזרעאל הם אנשים תמימים וכבדי מחשבה ". ידוע למי? לך? גם אני תושב עמק יזרעאל, ויש עוד רבים כאלה. אני מציע לכל טמבל מתנשא שיחשוב פעמיים לפני שהוא משמיץ אולוסיול שלמו בגלל חילוקי דעות עם אדם מסוים. בזה הסתיים הדיאלוג ביני ובינך.

mister500

New member
אין ספק..../images/Emo3.gif

אתה בהחלט מאשש את הנחתי לאור תגובתך הגסה והלא עניינית .יכולת להפריך את מה שאמרתי גם בלי לנבל את הפה . אז אתה וחברך גם תמימים גם כבדי מחשבה וגם גסי רוח. לגבי שאר תושבי העמק אני מתנצל על ההכללה. ואולי כדאי שנתרכז באיך להקל על מי שרוצה לבנות בית בלי לפשוט רגל.

רוני1955

Active member
תגובה עניינית?

איך אומרים הילדים? אתה התחלת. אתה משמיץ אותי (בתור תושב העמק), וטוען אחרי זה שלא הגבתי עניינית. לעצם העניין, על מנת להקל על מי שרוצה לבנות בית בזול, יש פתרון פשוט. תחסוך מהם את דברי ההבל שלך, ותן להם מחירים אמיתיים, וזה יעזור להם לתכנן לפי המציאות ולא לפי פנטזיות של אנשים שחושבים שהם יודעי כל.

mister500

New member
רוני

כדאי מאוד שתיזהר בדבריך , וכדאי עד מאוד שלא תשמיץ אנשים שאינך מכיר . אני מציע שתחזור חזרה למאורה שלך , ותינעץ שם . אתה בהדרגה הופך להיות שוטה הכפר ( העמק ..סליחה ) אין לי שום רצון וחשק להחליף מילים עם שוטה תמים . תגובה אחרונה בהחלט.

צימעס

New member
תגידו לי,

זה משפר במשהו את בניית הבית שלכם, ההשמצות ההדדיות האלה?

fireman

New member
תראו, אני אמנם נמנעתי מהשרשור הקודם

אבל כמו האחרים אני חושב שיש שני דברים בסיסים שהופכים את ההצעת מחיר שקיבלתם ליקרה. א. מרתף לא כלכלי - שבעניינו כבר הרחיבו. ב. עבודה מול קבלן מפתח - מה שאומר מיקסום רווחים לקבלן, מינימום הוצאות לקבלן ועוד ים הוצאות בשבילכם. לשתי הבעיות יש פתרונות. א. לוותר על המרתף, בגודל הנוכחי הוא מיותר, לא כלכלי וחסר כל היגיון בריא בבניה. להתייעץ עם האדריכל שלכם בנוגע לביטול הממ"ד והמרתף התת קרקעיים ולהעלות את הממ"ד לקומת הקרקע, את הכללים וההנחיות הוא יודע מן הסתם. לטייח ממ"ד ולהמנע מריצוף בשביל לחסוך כסף הוא צעד חסר היגיון שכן החסכון שם ביחס לעלות הכוללת פשוט בטלה בשישים. זה מה שאומרים עליו "כסף קטן" גם אם אתם שוקלים לרצף את כל הבית באבן טבעית. ב. עבודה מול קבלני משנה. לא משנה כמה תתמקחו עם קבלני המפתח - הצעתם תהיה תמיד יקרה יותר מעבודה מול קבלני משנה באופן ישיר. עבודה מול קבלני משנה באופן ישיר תאפשר לכם את המו"מ מול כל אחד מהקבלנים ישירות, לבחור את מי שמתאים לכם והכי נראה לכם ולא את זה שהכי מתאים לקבלן המפתח שלכם. זה יחסוך לכם המון כסף בכל מה שקשור לרווח הקבלני שלוקח קבלן המפתח מן הסתם אך יתבע מכם הרבה ריצות, הרבה התרוצצויות ולא מעט כאב ראש. השאלה היא אם אתם מוכנים לתרגם את החסכון בכאב ראש בכל כך הרבה כסף, אני לא הייתי מוכן, אז נסעתי ממקום למקום, "גרתי" באתר בניה לפעמים, נפגשתי עם 20 טייחים עד שבחרתי אחד ועם 10 רצפים ועם 8 אינסטלטורים.....כסף זה חסך, ים של כסף. הכל פונקציה של סבלנות, כושר מיקוח ויכולת עמידה וזה לא מתאים לכל אחד. אבל כמו שאתם בטח יודעים, בחיים לא הכל שחור ולבן, יש גם אפור באמצע, האפור הוא העסקת מפקח בשכר חודשי שעושה את הריצות בשבילכם, שובר את הראש בשבילכם, דואג בשבילכם ודואג שכולם יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך, זה פתרון הביניים, הוא יותר יקר מיזום עצמי אך זול יותר מקבלן מפתח ואת האופציה הזו אני ממליץ לכם לשקול. שהיה בהצלחה.

הסבר קצר לעניין "חסכון"

היי , ויתור על מרתף בסדר גודל של 20 מ"ר חוסך לכם כ 80 אל"ש בחישוב גס . החשבון הוא פשוט : חפירה , בניה , איטום וגמר של מרתף בגודל של 10 מ"ר . אם הנכם חופרים , אזי חופרים ל 20 מ"ר , ואם הנכם בונים בונים 20 מ"ר , ואם הנכם אוטמים אוטמים כ 40-50 מ"ר ( קיר /רצפה ) , אבל אם אנו מוותרים על ביצוע מרתף אינכם יכולים לוותר על ביצוע ממ"ד שסביר להניח הוא יהייה בקומת הקרקע . לכן החישוב הוא ברמת גסה . במידה והנכם רוצים לקבל מושג, מוזמנים להתקשר עימי . אבי -052-8461313

אמאבולי

New member
../images/Emo207.gifיש לך הערכה כמה נחסוך אם נוותר על

גג רעפים? יש לנו תוכנית של 180 מ"ר, עם מעטפת הכנה לקומה שניה (הרעפים מוגבהים, בשלב ראשון יווצר שם "בוידעם" עד שנחליט לגור שם ונבנה קירות בגבס.) לאור הצעות המחיר הגבוהות מידי שקיבלנו, הציעו לנו לוותר על המעטפת ועל גג הרעפים ולעשות גג בטון שטוח (אולי חלק ממנו יהיה גג עץ, בשביל שבכ"ז יהיה קצת דקורטיבי). יש למישהו הערכה האם זה באמת חסכון משמעותי? (כבר יש לנו היתר בניה ותוכניות עבודה, המשמעות היא לחזור כמה שלבים אחורה אל שולחן האדריכל, המהנדס והועדה המאשרת.) תודה.

למעלה