מרתף 10...9... 8...7...6...5...

דידושקע

New member
עד כמה שאני יודעת,

ונראה לי שאני יודעת, כי קיבלתי 93 במבחן האחרון בביולוגיה |מגה סנוב|- שום דבר לא נספג בעורקים וגם לא בעורקיקים, אם כבר אז הנימים אחראים להספגה של הדם אל התאים (וזאת דיפוזיה!). ובנוגע להצטברות של משקעים/רגשות שליליים בעורקים- אני באמת לא יודעת אם לזה רונה התכוונה (למרות שהפרשנות ממש יפה
), כי היא אומרת במפורש "נספג" בעורקים ולא "מצטבר", וכן, אני מוצאת שיש הבדל גדול. למרות שזה בכלל לא הגיוני שמשהו ייספג בעורקים. או שהיא בכלל לא חשבה על זה?
בלהבלהבלה. בכל אופן, צריך לשאול אותה!

groishir

New member
יופי!

אז למה לא עזרת לי??? חח המבחן שלכם היה על מערכת ההובלה והעיכול? :O ונכון הנימים באמת עושים דיפוזיה, מכיוון שהם נדחקים עם השטח פנים הגדול שלהם לדפנות העורק/וריד/כלידםשקריאחר ומעבירים דם אומשהו.. ובנוגע לפרשנות... אני אומרת עדיף שתישאר זמרת.. ביו לא הצד החזק שלה. או של מישהו. :)

דידושקע

New member
חח המבחן היה על מערכת ההובלה, מערכת הנשימה

וגם מערכת החיסון! כןכן! אגב, גם לכם נעמה בודקת את המבחנים כל כך לאט? ואני חושבת שרונה הייתה יכולה להיות משועשעת עד מאד אם הייתה קוראת את הדיונים וההתפלספויות שהולכים פה אודות חלק כל כך קטנטן (אך משמעותי) בשיר

רעוּת

New member
האמת שהפרשנות היתה די בציניות ../images/Emo6.gif

כי באמת כשאומרים "נספג" מתכוונים שזה לא מצטבר. אבל רונה היתה בתלמה ילין, ועשתה בגרות בתאטרון ולא בביולוגיה.

אני לא חושבת שרונה עשתה מחקר

ביולוגי לפני כתיבת השיר, אבל אם כבר ונגיד שהיא יודעת שכלום לא נספג בעורקים... זה דווקא מתחבר יופי. הרי כל השיר הזה הוא קצת.. לא יודעת איך לומר, ציני? העמדת פנים? לא באמת הכל נעלם, זה לא באמת רק הבקבוק שמעורר געגוע, וכו' - זה שיר כזה של תראי איזה טוב לי בלעדייך ואיך אני מתמודדת יפה ומוחקת אותך אבל בעצם אני ממש, ממש לא ("התעוררתי וזה חיכה לי...")

דיפוזיה היא מעבר חומרים לפי מפל ריכוזים

הדם לא עובר לשום מקום (במצב נורמלי), אלא חומרים מהדם שעוברים אל ומהתאים. אבל זו באמת סתם התקטננות. בכל מקרה, אכן רוב מעבר החומרים נעשה דרך הנימים
. אגב, יש מעבר כלשהו של חומרים דרך כלי דם קטנים (עורקיקים וורידונים) אבל במצב נורמלי זה באמת לא משמעותי לעומת המעבר דרך נימים. ההסבר הביולוגי למעבר מופחת (מעבר לעובי הדופן, כי הרי גם לעורקיקים יכולה להיות שכבה בודדת או כפולה בלבד) הוא הימצאותם של קשרי גאפ (gap junction, אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית). (אגב, במצבים לא נורמליים קיימת דליפה משמעותית דרך כלי דם גדולים)

chen1litvak

New member
שאלה- יעל רונה יעל יעל

בסופו של דבר מצאתי את עצמי בהופעה של יעל דקלבאום החלטה של הרגע האחרון שבסופו של דבר יצאה לטובה אז השאלה היא- היא תמיד כלכך מסטולה??? כאילו, זה פשוט היה אחד הדברים הכי הזוים שיש הבאסיסט הלך באמצע ההופעה כי הייתה לו הופעה אחרת ואז מאיה (
) לקחה את הצ'לו והפכה לנגן עליו כמו בס ואז היה את השיר הזה פלווארס שהיא פשוט ניגנה 3 פעמים מהתחלה כי היא ומאיה התווכחו על המעבר בין הבתים. וגם, איך השילוב בין רונה ויעל? זה נשמע לי די הזוי אפילו יותר מדפנה ורונה שזה גם היה הזוי, אבל חביב++

גוזלה

New member
חח מחר אכתוב על הופעה של שתיהן ביחד.

היה אדיר, ויוצא דופן של ממש!! וכן, היא תמיד כזאת הזויה.

גוזלה

New member
אז ככה, הייתי בהופעה של שתיהן

באיזה פסטיבל אישה או משהו כזה. בהתאמה רוב הקהל היה קהל לסבי. הן עלו לבמה, והתחילו לדבר ולצחוק קצת, מה שגרר את אחד הגברים היחידים בקהל לתהות: "תגידו, איך זה שכל הבנות החמודות הן לסביות. למה אין בנות סטרייטיות כמוכן?" ויעל בתשובה "זו לא השאלה הנכונה, השאלה היא מה *אתה* עושה פה???" הן המשיכו בדיאלוגים האלו, ורונה צחקה הרבה, ובסופו של דבר, היא הגיעה למסקנה שהיא ויעל צריכות להופיע יותר ביחד, "היא מכניסה בי קצת שמחת חיים" :] הן ביצעו את מבול, חצי באנגלית חצי בעברית, זה היה נהדר.!! :]

אני רוצה למות. באמת.

נשמעת הופעה כל כך כל כך טובה!!
למה לעזאזל חיפה והכל? פשוט חייכתי כל זמן שקראתי. ואז נזכרתי שלא הייתי שם.. ועכשיו בא לי למות.

תמרוש5

New member
וואו!

דברים שיכולים לקרות בזמן שאני טוחנת שמירה/tapuzforum/images/Emo3.gif שמחה שנהנתן, הלוואי שאני אצא עוד שבועיים ואז חמדת ימים היר איי קאם/tapuzforum/images/Emo6.gif

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אוי היא ענקית

אף פעם לא הבנתי איך רונה מצליחה לשלב בין האווירה המבודחת לבין השירים המדכאים-משהו... אז כנראה שהיא באמת לא תמיד מצליחה :) וזה כזה חמוד מצידם לצאת להופיע בחוץ. ועוד העיקר זה הרומנטיקה... אולי באמת יום אחד מופע היונירונה שלי יתגשם? איזה כיף לכן! יש הקלטה של במערכת הדם?

לא יכולתי להתאפק

גם אני הייתי שם, אני חייבת לצין שהיה מאוד מפתה לצעוק שוב "ישבנון" דקה לפני שהתחילה את עיניים זרות. אבל החלטתי להתאפק. גם אני ישבתי יחסית בשורה הראשונה, (היינו הראשונות בתור) אבל המוסג "שורה ראשונה" כנראה מאוד גמיש. לפני הנשיקות של חצות, בהפסקה שמעתי משהיא מולי אומרת שהיא מרגישה הלא לסבית היחידה במקום. רציתי להגיד "אההם, גם שנינו כאן" אבל וותרתי. אני עדין קצת בשוק עד כמה אנשים מעריצים אותה. נתקלתי גם בכמה מאוד מוזרים ועל גבול האובססיה כדוגמת "רונה, תעשי לי ילד" ודיונים נרחבים על גובה הקוקו שלה. אני אישית ממש חדשה בקטע של רונה קינן. נכנסתי לזה אחרי שחברה טובה שלי השמיעה לי שיר אחד, וזו אגב אולי הסיבה העיקרית שבגללה אני כול כך אוהבת את המוזיקה הזו אני מודה שרק לפני חודש קניתי את שני האלבומים הראשונים (ולפניהם שמעתי את שירים ליואל). כתוצעה מכך גם נחשפתי להמון מוזיקה ישראלית ואני חייבת להגיד שאני מתרשמת לטובה בתור מי ששמעה רק מוזיקה לועזית. אבל בעיקר אני נהנת מהמוזיקה שלה כי המילים ממש מצוינות והמוזיקה הזו היחידה שמצליחה להרגיעה אותי ולאפשר לי ללמוד ובכלליות להחזיק אותי טיפה יותר שפויה. לפעמים שקשה לי לישון אני מתחילה לזמזם את "אתה מתעורר" ונרדמת לפני הפזמון. וואוו זה יצא הרבה יותר ערוך ממה שציפיתי. אני לא יודעת למה אבל הרגשתי צורח לכתוב את זה, אולי אני אבוא שוב ביום שלישי.

ROTEM30035

New member
קודם כל

בואי שוב ביום שלישי. דיונים על גובה הקוקו של רונה זו מסורת ארוכת שנים, בכלל התעסקות בתסרוקת של רונה זה דיון מעולה ותעסוקה משובחת. היית צריכה להיות שם בתחילת שנות האלפיים בכדי להבין, אבל כולי תקווה שעוד תצטרפי לצבא ה"רונה תעשי לי ילד", וגם "ערן תעשי לי ילד" אם כבר בפנטזיות עסקינן. אם זו ההופעה הראשונה שלך, תדעי שהרווחת הופעה ראשונה מעולה. פעם ראשונה, לדעתי, צריכה להיות במרתף 10. מזל טוב.

למעלה