מרתף תחת הגינה

shanimoshe

New member
מרתף תחת הגינה

שלום לכולם, שאלתי היא מהם הבעיות הטכניות של הקמת מרתף תחת הגינה (מעבר לקו בניין עד קו מגרש, לצורך התקנת חלונות כאשר המגרש גבוה מפלס אחד מהכביש). מלבד הבעיות הסטטוטוריות הכרוכות בכך. תודה מראש למשיבים.

mol3

New member
השאלה מעט לא מובנת...

האם אתה מתכוון לחפור תחת הגינה... כשהגינה עוד שם? - היינו לחפור תחת האדמה ולבנות... כשלמעלה יש עפר ? אם הבנתי נכון את השאלה שלך, אז זו לא בעיה. בתנאי שאתה חפרפרת

shanimoshe

New member
הבהרות למרתף תחת הגינה.

כוונתי היא לבניית מרתף בזמן בניית הבית! איזה בידוד אם בכלל מומלץ להתקין על גג המרתף. איזה צמחיה לא מומלץ לשתול כדי שלא תפגע בגג המרתף. איך מתמודדים עם בעיות רטיבות. וכמובן עלויות נוספות בגין תוספות יחודיות בבניה. שוב תודה.

אצלינו באזור מותר לבנות מרתף רק בקונטור הבית

כלומר אי אפשר מרתף מתחת לגינה. אתה בטוח שאצלך מותר?

shanimoshe

New member
שאלתי היא לגביי ההיתכנות וההשלכות הטכניות

כמובן שיש בעיות סטטוטוריות מהם אני בשלב זה מתעלם.

avi5199

New member
אצלי יש למרתף קיר מתחת לגינה

הקיר יצוק כולו מבטון מזויין, נתמך בעמודי מיקרופייל ובין העמודים מתחת לקיר יש קופסאות קלקר. בתחתית הקיר סידרו ניקוז עם צונור שרשורי שרץ לכל אורך הקיר ויוצא לתעלה מלאה חצץ. על הקיר ריססו שכבת זפת, על זה הדביקו והלחימו שתי שכבות של יריעות ביטומן, ועל זה ריססו שוב עם זפת והדביקו לוחות קלקר, אחרי זה קברו את הכל באדמה. כל זה כמובן בוצע בהתאם לתוכנית הארכיטקט. אני מקווה שזה מספיק.

fireman

New member
הדברים שתתעלם מהם היום

הם אלו שיביאו אליך את צווי ההריסה והיו דברים מעולם.

mol3

New member
הגנה על קיר המקלט

עכשיו כשהבנתי את השאלה, אוכל להשיב. קודם כל, יש להעזר במהנדס והאדריכל, אולי להם יש רעיון טוב יותר. אם הייתי צריך לעשות זאת אצלי בבית, לא הייתי חוסך והייתי משקיע הכל בבידוד המרתף. הכל פירושו; 1. מריחה של הבטון בחומר בידוד. 2. עליו הייתי מניח לוחות קלקר. 3. על לוחות הקלקר יריעות גיאוטכניות. 4. על הכל הייתי מתקין קיר מבלוק 7. 5. לאורך הקירות יש להניח שרשורי ניקוז, להרחקת מים הלאה במורד. 6. את חומר המילוי ליד השרשורים הייתי מבצע עם טוף בתוך שקי נילון. 7. אדמת מילוי צמודה לקירות כמה שיותר קלה ולא לדחוס אותה עם כלים הנדסיים. מילוי עדין עם פועלים. את הגג כנ"ל אבל כמובן שאין ניקוז ואין טוף. כמובן שבידוד היסודות כפי שנדרש, עם בטקל מבודד בחומר זיפות.

avi5199

New member
קודם יריעות אחר כך קלקר

היריעות צריכות להיות מודבקות ישירות לקיר,ומולחמות בברנר, אם יהיו בין הקיר ליריעות לחות קלקר היריעות עלולות להקרע בזמן מילוי האדמה, בגלל שאין להם "קונטרה". בנוסף בזמן ההלחמה בברנר הקלקר נמס. לכן קודם ריסוס בזפת, אחרכך יריעות מודבקות לזפת ומולחמות, אחר כך שוב ריסוס בזפת, ואז את לוחות הקלקר מדביקים ליריעות מבחוץ.

ITCHAKG

New member
עם כל הכבוד למשיבים בנושא אטום קיר המרתף

כאשר בונים על גבול מגרש, בדרך כלל לא ניתן לחפור עם מירווח עבודה לתוך המגרש של השכן ועל כן הטכניקה הינה בצוע האטום על שכבת בטון רזה והגנה עם נייר טול ואחר כך יציקת הקיר. לחילופין ניתן לבצע איטום שלילי על הצד הפנימי של הקיר- מאד יקר ולעיתים מחייב הזרקות לתוך הקיר.

פיטנגו4

New member
לגבי הגינה מעל גג המרתף

אפשר גינה אמיתית, עצים, שיחים ואפילו מסלעות. לא רק דשא וטוף, ולא רק בכדים ומיכלים. הכל בתנאי שגג המרתף יתוכנן לעמוד בעומסים, ותהיה הנחיה של קונסטרוקטור על עומסים מותרים. השתילה היא במצע פרלייט בטכניקות מיוחדות. לעוד אינפורמציה וגם דוגמאות אני ממליצה להכנס לאתר של "רב נוי" http://www.rov-noy.co.il/. רצוי להתיעץ איתם בשלב התכנון בנוגע לעומסים, איטומים וריצופים, כדי למנוע הוצאות כספיות מיותרות. גילוי נאות: אני עובדת בשיתוף פעולה איתם כמתכננת.

ITCHAKG

New member
בהנחה שחברת רב נוי מיומנת ורצינית

תקבל אחריות וכתובת אחת כולל נושאי האטום של הגג, כנראה במחיר קצת יותר גבוה מבצוע מפוצל של קבלנים. באם אכן תיבנה מרתף עד גבול מגרש, יש לבצע על דופן החפירה שכבת בטון רזה אנכית ועליה לבצע שכבות אטום ולהגן עליהם ורק לאחר מכן לצקת קיר בטון. מנסיון עגום של חניונים שקירותיהם מגיעים לגבול מגרש ומעליהם בוצעו גינות, ממליץ: - לבחור מערכות אטום איכותיות ולבצע בעזרת קבלנים מנוסים ומיומנים. - להקפיד שהכיסוי של ברזל הזיון יהייה לפחות 5 ס"מ ולהקפיד על צפוף הבטון בזמן היציקה.. - להקפיד שמרחקי מוצאי מים לניקוז הגינה לא יעלה על 15מ' - לבקש ממהנדס הבניין שיתכנן את קיר הבטון והגג למצב ללא סדקים (סטדיום1 )

fireman

New member
עד כמה שידוע לי

בבניה פרטית אתה לא יכול לבנות מרתף מחוץ לקווי בניין. בדוק את הנקודה הזו קודם כל ובדוק מה ההגבלות החלות על מרתפים באזור בו אתה בונה. משום מה לעיתים נוצר הרושם אצל אנשים שאם זה מתחת לאדמה ולא רואים אותו אפשר לעשות מה שרוצים. באזור שאני בונה הגבילו את גודל המרתף למקס' 100 מ"ר. איטום למרתף הוא עסק למקצוענים וזו הנקודה שאוי ואבוי למי שמחפף בה.....מדובר בצרות לשנים רבות.

האם יכולים להיות חורים ביריעות??

האם יכולה להיות נזילה דרך היריעות?? אין תחליף עמיד יותר??

למעלה