מרתף תחת בית קיים

מצב
הנושא נעול.

Pitter pan

New member
מרתף תחת בית קיים

מרתף תחת בית קיים
שלום לכם, לפני חודשיים בערך קנינו בית חדש (אמא שלי יותר נכון), בית חדש באשקלון. נורא מסקרן אותי אם אפשר לבנות לבית מרתף, אם כן כמה זה צריך לעלות? כמובן שכרגע אני בכלל לא חושב על האפשרות, בטח זה ממש יקר, אבל סתם מעניין אותי. אשמח לקבל תשובה בהקדם. אל תתייחסו לצורה החיצונית, הבית היה נטוש מעל 10 שנים.

Pitter pan

New member
ואם יש צורך לציין...

מרתף תחת בית קיים
שלום לכם, לפני חודשיים בערך קנינו בית חדש (אמא שלי יותר נכון), בית חדש באשקלון. נורא מסקרן אותי אם אפשר לבנות לבית מרתף, אם כן כמה זה צריך לעלות? כמובן שכרגע אני בכלל לא חושב על האפשרות, בטח זה ממש יקר, אבל סתם מעניין אותי. אשמח לקבל תשובה בהקדם. אל תתייחסו לצורה החיצונית, הבית היה נטוש מעל 10 שנים.
ואם יש צורך לציין...
הבית הוא בית טרומי, נבנה לפני 25 שנה בצורה טובה מאוד.

מרתף

מרתף תחת בית קיים
מרתף
אם אתה שואל ברמה העקרונית, אז אפשר לעשות מרתף מתחת לבית קיים. זה סיפור לא פשוט, ומעבר לתשובה כללית, כל היתר- מהנדס בשטח בלבד.

shany5

New member
איך אפשר לעשות מרתף בבית קיים?

מרתף
אם אתה שואל ברמה העקרונית, אז אפשר לעשות מרתף מתחת לבית קיים. זה סיפור לא פשוט, ומעבר לתשובה כללית, כל היתר- מהנדס בשטח בלבד.
איך אפשר לעשות מרתף בבית קיים?

מלפוף

New member
מרתף מתחת לבית קיים

מרתף תחת בית קיים
מרתף מתחת לבית קיים
כפי שהקדים אותי בכמה ימים שמעון מנהל הפורום, התשובות נמצאות אצל מהנדס בניה בלבד לאחר עיון בתוכניות הקונסטרוקציה והביסוס של המבנה ומעבר לכך גם התחשבות בסוג הקרקע. בגדול הדבר אפשרי ונעשה לא פעם וגם לא פעמיים אך דע לך שמדובר בפרוייקט מאוד מאוד יקר בגלל אופי העבודה וסוג הבניה. אי אפשר לחפור מתחת לבית עם באגר אלא רק עם טרקטור קטן שיוכל להכנס מתחת לבית ולחפור מבלי לגרום נזק למערכת הביסוס של הבית. בניה תת קרקעית היא באופן כללי יקרה, גם מבחינה קונסטרוקטיבית, קירות המעטפת צריכים לשאת את משקל הקרקע והלחצים המופעלים על ידה ועליה מעל לפני הקרקע, הצורך לבצע בידוד ואיטום יקר ועוד כהנה וכהנה.... ובכלל, לפני הכל, בדוק בתקנון הבניה של האזור ברשות המקומית אם בכלל מותר לך לבנות מתחת לפני הקרקע. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה