מרתף או קומה 2

מרתף או קומה 2

שלום לכולם.
יש לנו שטח במרכז, 400 מטר ואנחנו רוצים לבנות בית בגודל בסביבות 130 מטר ובנוסף מרתף או קומה שניה שבשלב הראשוני ישמש כיחידה להשכרה להכנסה חודשית.
ראשית נשמח לשמוע את דעתכם על מרתף בכלל כן או לא, ואם כן אז האם עדיף מרתף או קומה 2.
בגדול השיקול של מרתף על פני קומה 2 זה פחות פוגע בפרטיות ותמיד אפשר לבנות קומה שניה(זכויות בניה של 240 מטר לא כולל מרתף).
כאשר מנגד אני שומע דעות חיוביות ושליליות על מרתף.
ומה הבדל בעלויות בניה בין קומה 2 למרתף?
בשלב הזה חושבים לבנות רק את השלד של הקומה השניה או מרתף ובעוד כמה שנים שנחסוך להשלים את הגמר.
ממש ממש בהתלבטויות שלא נגמרות ונודה לשמוע את דעתכם.
תודה רבה

אתם בכלל בטוחים

שאפשר 130 מ"ר שטוח על המגרש שלכם של 400 מ"ר? זה גבולי מאד, ובהתחשב בקוי הבנין המותרים בתבע, לא בטוח שזה אפשרי, וכל מקרה בטוח שזה ישאיר אתכם עם רצועות הקפיות ולא עם גינה.
בקיצור, יתכן שהתשובה היא "גם וגם". מרתף להשכרה או לעתיד, ועבורכם דו קומתי.
&nbsp

אבי519

New member
אני לא ממליץ על מרתף , זה יקר יותר מצריך איטום

חציבה וציקות וזה מיקר את העסק.
לפעמים יש בעיות באיטום ואז יש ריח של טחב \ עובש... לפעמים יש בעיה של גז ראדון .
למרתף יש בעיה של חלונות ואין נוף או שמצריך לבצע חצר אנגלית לחלונות, או וונטה שזה זוועה.
חצר אנגלי זה בור בגינה זה דבר רע וגם מיקר את העסק.
קומה שניה זה אזור הרבה יותר איכותי למגורים, בטוח שיותר ממרתף, וגם יותר זול יותר לבניה.

נב- במתרף יש גם בעיה של ביוב וניקוז , ולפעמים צריך להתקים משאבת ביוב וזה מקור לצרות

גלמיש1

New member
כפי שענו לכם, מרתף הוא חלל שיקר יותר לבנות ונעים פחות לחיות

כלומר יחס עלות תועלת נמוך בהרבה.
במקרים מסויימים יש הצדקה לבנות מרתף מכל מיני סיבות , כגון בשטח הררי אם מתאפשר מרתף שחלקו מעל הקרקע, ואז הוא פחות 'מרתפי'. או אם יש הקצאת שטחים נוספת למרתף, או אפשרות חריגה מקווי בנין וכו. בתנאים אחרים זה לא כדאי כלכלית.
&nbsp
לגבי קומה שניה - אם לא יכולים לבנות כרגע, ולא רוצים הפרעה מטורפת לחיים בבית בעתיד, אפשר לבנות אותה כעלית גג סגורה, ובעתיד לפתוח ולבצע את הגמרים. כלומר להכין את החלל עם כל ההכנות הנדרשות (מים, ביוב, חשמל, גג מבודד היטב, וכו) ולסגור אותו עד שירווח.
&nbsp
אבל אחזור למשפט הראשון שלכם - 130 מ"ר בנוי על מגרש
!של 400 מ"ר - מבטיח שלא תהיה לכם שום חצר/גינה
אפילו לא רחבת ישיבה מרווחת שאינה תקועה בין קיר לחומה.
אם אתם רוצים בשלב ראשון בית של 130-150 מ"ר , תבנו ישר בשתי קומות. תוכלו לבנות קומה שניהכ חלקית שבעתיד תרחיבו. תוכלו לבנות כמו שהצעתי - עלית גג שחלקה ינוצל כבר. אבל אל תבנו את כל המטראז' הזה (אם בכלל אפשרי ע"פ התב"ע) בקומת קרקע.

Sanchez

Member
אני לא מסכים עם הקביעה שלך...
שלא תשאר להם גינה אם יבנו 130 מ"ר על שטח של 400 מ"ר.
אצלי בנוי 200 מ"ר על שטח של 500 מ"ר ויש גם יש גינה, גם מקדימה ובטח שמאחורה. אפילו נשאר מקום לבריכה בגודל של כ 30 מ"ר.
&nbsp
אם תחשבי את היחסים, תראי שבאחוזים ישאר לה יותר גינה ממני.

גלמיש1

New member
אני מדברת מנסיון במגרשים רבים, לא רק אחד

ואם כבר הולכים לדוגמאות , יכולה להראות לך בתים על מגרש של 500 מ"ר עם תכסית של 130-100 מ"ר ומה שנשאר מהחצר , בפועל, זה די מעט. כי המון שטח הולך על חניות, רחבות, שבילים, פילרים, חצר שרות וכו...
ולא צריך ללכת רחוק, מספיק לעשות פה קצת חיפוש אחורה בפורום ולראות את שלל הדוגמאות. לצערי ישנן פי כמה יותר דוגמאות מסוג זה, מאשר האחרות.
כמובן שזכותו של אדם להחליט שהוא לא צריך חצר... אבל כדאי שזו תהיה בחירה מושכלת, ולא עובדה בשטח שמתגלה כשכבר אין לה תקנה.

Sanchez

Member
"מה שנשאר מהחצר"...
הוא משפט מאוד סובייקטיבי...
גם לי יש חניה כפולה, רחבה, שבילים, פילרים, חצר שרות ובכל זאת נשאר (לטעמי) מספיק שטח לגינה מכל צידי הבית !!!
כן, אין לי מקום לפרדס, אבל שתלנו לא מעט עצי פרי ועוד המון צמחיה מכל עברי הבית.
&nbsp

yaronsch37

New member
גם אנחנו התלבטנו...

גם אנחנו בדיוק התלבטנו אם לבנות מרתף או לא.
וגם אנחנו מתכננים להקים שם יחידת דיור להשכרה.
כל הבעיות החשש לבעיות שהוזכרו למעלה נכונות. אולם אם בונים את המרתף נכון אז לא צריכות לצוץ בעיות. (או שאני נאיבי מדי..)
אם לא תבנה את המרתף... כנראה שלא תבנה אותו בכלל לאחר בניה של הבית. לעומת זאת אם תבנה מרתף... וכן עם חצר אנגלית וכו. אז תמיד תהיה לך אופציה לקומה שניה.
אני חושב שאתה תמצא יותר אנשים שמצטערים שלא בנו מרתף מאשר אנשים שבנו מרתף ומצטערים על כך.
זה יקר יותר... בכמה יקר, לא יודע. אל תשכח שארנונה למרתף משלמים פחות כמו גם שאין צורך בגמרים חיצוניים שקומה שניה מצריכה.
אצלי מתוכנן מרתף עם יחידת דיור וחלון בכל חדר כדי להתגבר על זרימת אויר וריחות טחב למיניהם אם יצוצו (זאת לא אותה זרימת אויר כמו קומה שניה... בכל זאת מרתף)

בשורה התחתונה, אתה לא מתכוון לגור שם אלא להקים את המרתף למטרת ביזנס (שזה חשוב לא פחות)
לבסוף החלטנו על בניית מרתף בגלל פרטיות ובעיקר בגלל אחוזי בנייה נמוכים שנשארו לנו לקומה השנייה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בפתרון שאלת מיליון הדולר שכנראה לאף אחד לא באמת תהיה תשובה חד משמעית לגביה

אבי519

New member
אם אסור לבנות קומה שלישית ובונים שניה ומרתף כדי לנצל

את אחוזי הבניה במקסימום האפשרי רק אז זה מוצדק לבנות מרתף.
אחרת זה לא מוצדק ותמיד כדאי יותר לבנות לגובה.

למעלה