מרתיח

shlomisa

New member
מרתיח

לכולם שלום ! אני רוצה להביע את מחאתי החריפה בנושא מסויים ואני רוצה לשמוע מכם את דעתכם (אולי אני סתם מתעצבן) בשנה האחרונה אני צולל המון באיזור ים תיכון עם חבר נוסף שיש לו סירה במרינה בהרצליה. שנינן מחזיקים ציוד מלא וזקוקים רק למילוי אוויר (לא בשקל אחד לצערי) , לאחרונה נסגר מועדון דוגית
בנמל תל אביב הישן ועבר , בעקבות האיחוד , למרינה בתל אביב שלשם אין גישה לחלוטין עם הרכב (אלה אם אתה משלם 20 שקל לחניה) ועדיין צריך לסחוב את המיכלים כמה מאות מטרים ! בקיצור , שאר המועדונים בנמל תפסו להם שיטה , שלדעתי היא מטונפת לחלוטין, והיא לדחוס מיכלים לאנשים רק אם הם קונים כרטיסיה של 20 דחיסות במחיר מופקע של 400 שקל ! אם תרצה לדחוס רק שני מיכלים אז תהיה חייב לקנות כרטיסייה של 20 , לא מעצבן ? במועדון סנפיר אמרו לי שזה מדיניות הבעלים (חמדנות הבעלים ?) ובשבה ים הגדילו ואמרו שהם חייבים לעשות כך כי הם רוצים להכיר את המיכל
מה תגידו על זה ? האם התאחדות הצלילה לא יכולה לעשות משהוא בקשר לזה ? האם חייבים המועדנים לאנוס אותי לדחוס את המיכלים אצלהם ? אשמח לשמוע את תגובתכם בנושא שלומי

קותי

New member
הבעיה מוכרת ולא חביבה

אני לא בטוח שהמחירים שציינת הם אחידים אצל כולם (לכרטיסיה) אבל אתה צודק שישנה בעיה של מילוי מיכלים באופן חד פעמי. מצד שני שתי חנויות הצלילה שציינת (סנפיר ושבא ים) הם עסקים פרטיים ויכולים לקבוע את מדיניות החנות לפי רוחם. אנחנו כצרכנים יכולים לדחוס אצלם ויכולים שלא. הערה קטנה: הם לא אימצו לעצמם שיטה מטונפת, הם עובדים בשיטה זו כבר הרבה שנים רק שבעבר רובינו דחסנו באורקה ובדוגית, ועכשיו נשארו לנו פחות אפשרויות. דרך אגב, אם יש לכם סירה במרינה בהרצליה למה אתם לא דוחסים במדוזה שנמצאת במרינה בהרצליה? האם הם דוחסים בדחיסות חד פעמיות, ללא כרטיסיה?

פליפר.

New member
אני חייב להודות שזאת הפעם הראשונה

שאני שומע על דבר כזה - בצפון זה דבר לא מקובל בעליל. זאת בהחלט חמדנות לשמה - והמחיר גם מאד לא אטרקטיבי. מפתיע ומאכזב - לעומת הדיווחים על השירות שהם נותנים לדברים אחרים.

shlomisa

New member
כח האנרציה

אתה צודק מעכשיו אנחנו באמת נדחוס במדוזה עד עכשיו היינו עושים את זה בדוגית וזה היה זול יותר (15 שקל לעומת 20) אבל כנראה שאין לנו ברירה תאר לך שהיית בא לסופר וקונה חלב ולחם והיו אומרים לך שאפשר לקנות רק לחם בכרטיסייה וחלב תמורת עזים ! הם מרשים לעצמם לעשות את זה רק בגלל שהם יודעים שאין לך עוד הרבה ברירות ! אם היה עוד חנויות (כמו שיש עוד סופרים) הם לא היו יכולים להתנהג ככה פשוט מרגיז אותי ! חבל שדוגית עוזבים למרינה בתל אביב

אבי ע

New member
כמה הערות ../images/Emo39.gif

1. בסך הכל יש כאן שוק חופשי ולא מונופול, כך שלכאורה זכותם לעשות כרצונם. באמת תהיתי, לאור הדיווח שלך, למה אינך דוחס פשוט במדוזה - זה צריך להיות יותר קל לך בכל מקרה. 2. מסתבר שהם עשו זאת גם כשהיו מועדונים סמוכים שכן דחסו (אגב, גם לאונרדו היה דוחס לבודדים), כך שהשיקול שלהם אולי היה בכל זאת ענייני (אם גם מוטעה, לדעתי). 3. רוב חנויות ענף הצלילה, ודוגית בודאי, ידועות דוקא ביחס מצויין ללקוחות ושרות ברמה גבוהה מהמקובל בארץ. ייתכן שאם נעיר להם על נושא זה הם ישקלוהו שנית (מבטיח לעשות זאת ביום ה´ כשאקפוץ לנמל). 4. מחירי דחיסת אויר עלו בכל הארץ. לצערנו ניתן לקבוע בודאות שיש כאן קרטל, אבל מצד שני המצב, בודאי במועדונים באילת, ממש על הפנים כך שאף אחד לא ממש הולך לעשות מזה עניין. גם כך יש להניח שכמה מועדונים ייסגרו לפחות זמנית במהלך החורף.

shlomisa

New member
אבי , אתה צודק

אמרתי לדוגית את מה שאני חושב , זה מקום מדהים שבו אתה יודע באמת שמתייחסים למה שאתה אומר והשירות שם צריך להיות דוגמא לאיך צריך להיות שרות באופן כללי , אני מקווה שהם ייקחו את זה לצומת ליבם בקשר למחיר של דחיסת האויר , אכן המחיר גבוה מאד אבל כדי לאזן את הכף אני יודע שזה די מסןבך לטפל במדחס ולהפעיל אותו כך שאין לי יותר מדי טענות , 15 שקל זה מחיר נורמלי אבל 20 שקל (וגם רק אם אתה חבר מועדון) זה די הרבה טוב שיהיה , הרי על צלילה אנחנו לא נוותר לא ?

אבי ע

New member
ודאי שלא... ../images/Emo39.gif

אגב, תמיד חשבתי שדחיסה היא עסק זול יחסית פרט להשקעה ראשונית, אבל התברר לי שלא כך. עכשיו, כשהמועדונים קצרים עשו תחשיב מדוייק באחד מהם, ויצא שהעלות להם (כולל טיפולים תקופתיים ובלאי) היא בערך 12 ש"ח לדחיסה. מאז ממש לא נעים לי לקבל הנחות מופרזות...

פליפר.

New member
עלות דחיסה

לנו יש מדחס- ולא נתקלתי בעלויות אחזקה גבוהות כפי שתוארו (וכן - הוא עומד בכל הבדיקות והטסטים הנדרשים של הרשות וההתאחדות ומי שצריך) וכמו שמישהו אמר - אם נותנים לך את ההנחה - סימן שהם יכולים (ואני מאמין שהם גם לא מפסידים) הרי אף אחד לא עושה את זה בשביל הכיף בלבד.

לצערי אבי אתה לא צודק-צריך להלחם

מועדוני צלילה שלא מספקים שרות כפי שמתחייב מהרשיון שניתן להם מהרשות לצלילה פוגעים בצוללים. זה שיש פה שוק חופשי זה נכון. זה שהם פועלים בניגוד לרשיון מהרשות לצלילה ספורטיבית זה גם נכון. מועדון צלילה צריך לדחוס מיכל אחד אם הצולל דורש והציג את כל מה שנידרש ממנו (כמו תעודת צולל, ביטוח בתוקף, יומן צלילות עם צלילה אחרונה בטווח של חצי שנה אחרונה וביצוע בדיקה הידרוסטאטית בתוקף)וזה מחובתו. ידועה דעתי לגבי שבא-ים ולגבי סנפיר יש לי שם קשר טוב. בשל תפקידי הציבורי בהתאחדות ולמרות הקשר הטוב שיש לי עם סנפיר, במידה ומידע זה אכן נכון (וגם יבדק על-ידי אישית), גם כנגד מועדוני צלילה אלא תוגש תלונה לרשות לצלילה. מועדוני צלילה צריכים להחליט האם הם מועדוני צלילה שפועלים על-פי רשיון מהרשות לצלילה או שקיים פה מערב פרוע. אם אנחנו במערב הפרוע אז צריך לפעול בצורה מתאימה "ולחסל את הקאובויס עם הסרט האדום על המותניים".

אבי ע

New member
איני בקי בכך... ../images/Emo39.gif

אם באמת החוק מחייב אותם לכך, כפי שאמנם ציינת בפרשת הדחיסה במרינה דיוורס, אז יבורך החוק ויש לנהוג לפיו. עצה קטנה, אמיר: למה ישר להתלונן? פנה אליהם ישירות, תציג להם את דעתך והאסמכתות לה ותבקש שישנו ממנהגם. אם זה לא יעזור, ואם אכן פעולתם מנוגדת לחוק, אז בודאי יש מקום להתלונן לרשות המוסמכת. סומך עליך שתדווח לנו, וכאמור ביום ה´ אני גם אשאל אותם ישירות. שנה טובה, אבי.

אלון ק.

New member
שירותי דחיסה..........

לאמיר וכל המתרעמים........... בראש ובראשונה - גם דחיסת אויר עולה כסף :חשמל,תחזוקה,פילטרים ועוד דבר שני אין ברשיון ההפעלה שום התחייבות לתת שרות לכל אחד - ההיפך, יש שם דרישה מינימלת שבלעדיה אסור לתת שירות אבל לא התחייבות לתת שירות מעבר לכך זה לא שאמרו לצולל "אתה לא תקבל שירות אצלנו" אלא אמרו לו שהשירות עולה "ככה וככה" - ירצה ישלם ,לא ירצה לא ידחוס, אף אחד לא מחייב אף אחד לקנות שירות . גם שבא ים וגם סנפיר מספקים אוויר ללקוחות שלהם כשירות ולא כפרנסה לכן זכותם המלאה להתנות תנאים לשירות שלהם שמיועד לקהל הלקוחות שלהם ולכן גם לא כל הלקוחות שלהם דוחסים אצלם . לגבי המחירים - נראה לי שהבחור קצת הגזים נדמה לי שהמחיר שאמרו לו הוא ב25% פחות ממה שהוא סיפר ובחשבון גס זה 15 ש"ח לדחיסה. זה מחיר זול יחסית ואין ספק שזה מחיר יותר זול מאילת ב25% ששם כידוע אין מע"מ. כנ"ל לגבי מילוי ניטרוקס אז.........אל תצעקו כל כך חזק כי מרוב רעש אתם לא שומעים את עצמכם תבדקו : מתאים לכם - תשלמו ,לא מתאים - תלכו למקום אחר ששם יותר זול וכמו שפ"ש אומר - "מבחן התוצאה" צלילה נעימה עם מיכל מלא באוויר נקי

אלון-לא מדובר במחיר

מדובר בבעיה שמוכנים לדחוס רק עם כרטיסיה. אתה יכול לדרוש מחיר מופקע של 30 ש"ח על דחיסה וזה עניין שלך. מה שחשוב זה שכל מועדון צלילה יאפשר לצולל לדחוס מיכל אחד יחיד ובודד - כמובן שחייבים לעמוד בכללים שאותם רשמתי בשירשור הנ"ל. מה מחיר הדחיסה שמועדון הצלילה/מרכז הצלילה דורש - זה כפוף באמת לשוק החופשי וכאן בא לביטוי המושג שוק חופשי. להתנות דחיסה ברכישת כרטיסיה זה לא שוק חופשי זוהי פעילות שמנוגדת לרשיון הפעלה של מועדון צלילה/מרכז צלילה. כמו-כן כמו שאמרתי לעיל אינני יודע מה באמת קורה במועדונים סנפיר ושבא-ים. אחרי שאבדוק אבצע. אם באמת מתנים את השרות ברכישת כרטיסיה אני לא מוצא לנכון שמועדונים אלא יקבלו רשיון להפעלה מהרשות. אבי-לגבי תלונה - לפני שתוגש תלונה הנושא יבדק. לצערי הרשות לא בדיוק מבצעת את פעולתה למען הצולל בגלל הרבה סיבות שכוללות חוסר במספר הפקחים העובדים ברשות (לאחרונה עזב שם נחומי כך שנישארו רק שניים), זהו משרד ממשלתי ועובדים במשרד ממשלתי כידוע לכולנו לא תמיד פועלים למען האזרח כמו שתפקידם מחייב בשילטון דמוקרטי. אם לא נפעל בנחישות ונחרצות כנגד מי שפועל נגד הצוללים זה לא יתוקן. מרכז צלילה מוקם לצורך מתן שרותי צלילה במגבלות שהוזכרו בשירשורי לעיל. אם הצולל עומד בהם והמועדון פועל בדרך שהוזכרה, אין מקום לשוחח איתם בדרך נעימה מאחר ופעילות זו באמת עוברת את גבול הטעם הטוב. זה דומה לפאב שפותחים במרכז העיר ונותנים לו רשיון הפעלה עד השעה 12 בלילה והוא מרעיש גם מאוחר יותר - מה צריך לבדוק ? האם השעון של בעל המקום מכוון לשעון ניו-יורק ? התשובה ברורה - אם השעון שלו מכוון לשעון ניו-יורק אז שיקבל דו"ח ושישלם קנס בסכום של אלפי שקלים על כך שהוא מתחכם ומנסה בדרכים אסורות לפעול בניגוד לרשיון ההפעלה שלו. בשביל זה צריך עמותת צוללים שאם היא היתה מספיק גדולה, היא היתה יכולה לפעול למען הצוללים.

שין.

New member
תחנת דלק שמתדלקת לך רק אם

יש לך כרטיסיה ל 20 תדךוקים והיא נמצאת באיזה לוך ואתה בסך הכל רוצה לתדלק פעם אחת ? נשמע הגיוני , לא ממש תגבה כמה כסף שאתה רוצה עבור דחיסה צא במבצע לבעלי כרטיסיות (ותבטיח נאמנות) אבל לכבול אדם לקבלת שירות שאינו רוצה בו זה קצת מוגזם. אם האדם עומד בכל הקריטריונים של הרשות לדחיסה אז יש לדחוס לו אויר אתה רוצה גבה ממנו 100 ש"ח לדחיסה אחת ושיחליט לבד אם לדחוס או לא אבל שוב לא לכבול אם יהיה טוב הוא עוד ישוב. בברכת חג שמח ושנה מלאת אויר דחוס היטב

shlomisa

New member
הבחור לא הגזים

ואני אומר לך את זה מהכרות אישית איתו עלות דחיסת מיכל אחד הוא 20שקלים בשתי המקומות שציינתי אתה לא מאמין לי לך תבדוק ולא על זה התלוננתי , אמרתי שזה ביזיון שמכריחים אותך לקנות כרטיסיה תרים טלפון ותבדוק

ניב ד

New member
סנפיר ושבא ים אינם מועדוני צלילה !

אלא חנויות ומעבדות ציוד. לא שאני חלילה מצדיק את ההתנהגות אם אכן היתה, אבל הם לא חייבים שום דבר וזכותם לקבוע את מדיניותם בענין.

hockeye

New member
ניב ד. שלום

כל פעם אני מופתע מחדש מן הנחרצות שבקביעותיך. כשאתה מדבר דברי טעם - וזה קורה גם קורה - זה פחות מטריד אותי, אבל כשמדובר בקביעות מופרכות לחלוטין מתחילות ציפורניו של הנץ לרטוט מעל למקלדת... בשבא -ים פועל מועדון קטן ומתחיל בשם "בועות", איני בטוח מי המנהל, אבל סרז´ פיטוסי מעביר שם קורסי פאדי. בסנפיר פועל מועדון כבר מס´ חודשים, אם אינני טועה. וניב - אנג´י מכפר הצוללים, שאיני מכירה אישית, היא ממש, אבל ממש, לא מבכירי המדריכים בארץ. ואיך אני קובע דבר כזה? קיים אלמנט שכוח, זנוח, בלתי מוערך בעליל, ובעיקר קבור מתחת לכל תעודות המדריך לסוגיהן שהציפו את ארצנו בשנים האחרונות - קוראים לו נסיון. תוסיף לו עוד אלמנטים נשכחים כמו בגרות, אוטוריטה, ידע נרחב ושם בענף (כן, גם זה חשוב) ותקבל מדריך בכיר. מדריך בכיר, אגב, שישמע סיפור עם חשד קליל עד מעונן חלקית לדקומפרסיה, לא יזוז מהצוללים עד שיתחקרם כראוי, יחבר אותם לחמצן נקי, וידאג להסעתם לתא הלחץ בליווי מדריך מהמועדון - גם אם לא צללו דרכו. כל מדריך צריך היה לנהוג כך, גם אם זה לא כתוב בשום נוהל. אבל זה רק אני, האנאכרוניסטי. ועדיין אני חושב שפרסומים ושמועות מהסוג שהופיעו כאן מרתיעים מועדונים מלדווח על תאונות ואולי אף דוחפים אותם להתנער מהתאונה. עין הנץ היתה נזהרת. הוקאי.

zorro

New member
hockeye הפתעת אותי

מה
אנג´י לא מבכירי המדריכים בארץ
דבר שני. אם אתה עין הנץ לא הייתי צריך לכתוב את זה hawkeye

למעלה