מרתונים

מרתונים

יש לי שאלה לכל חבריי בפורום, האם במרתונים צריך לשים לדעתכם את אותו הרפרטואר שנרקד בהרקדות במשך השבוע? מה לדעתכם מטרת המרתון?

../images/Emo42.gif לי אורה

ליאורה העלית נושא מעניין לדיון.הצעתי כאן היא ראשונית בלבד ויש להתייחס אליה בהתאם. מרתון אינו צריך להיות "עוד הרקדה". כאלה יש לנו במהלך השבוע וחלקן מסתיים בשעות מאוחרות של הלילה. למרתון צריך להיות יחוד לא רק בתוספת שעות אלא גם במבנה ובתכנים שלו. אם במרתון תהיה , אם יורשה לי לשאול ביטוי מעולם אחר, " נשמה יתרה", לא יהיה צורך בגימיקים נלווים של "ארוחות כיד המלך" ועוד דברים דומים. . לדעתי מרתון מחייב שינוי. אפשר ליחד אותו סביב נושא מסויים כגון: "עונות השנה", "אהבה", "טבע", סוגה ( ז´אנר ) של ריקודים וכו´. מובן שצריך להתחשב באוכלוסית הרוקדים, הרקע והותק שלהם כרוקדים. אני סבור שגם למדריכים אמיתיים יהיה קשה לבנות ערב כזה אך הטובים שבהם יעשו זאת בהצלחה. כדי להקל על כך, אפשר למשל להתחיל עם הרקדה רגילה לחימום ורק אחר כך לעבור לנושא שנקבע. אין מניעה לעסוק בשניים או בשלושה נושאים באותו הערב ובלבד שהדבר לא יראה ויעשה כחלטורה. נושא זה שהעלית מעלה שאלות רבות כגון מהו מרתון, מה מטרותיו, מה התכנים שלו, מה מבנהו, מה משך הזמן שלו, האם יש הבדל בין מרתון שנועד לרווחים קלים לבין זה שמטרתו אינה בהכרח רווחית, ובכלל איך מפרסמים בצורה נכונה לקהל היעד המתאים, ואיך בונים אותו כלכלית ( הרי מדריכים צריכים להתפרנס ממשהו) וכו´. אם את זוכרת עלה כאן, לאחרונה, נושא ההשתלמויות למדריכים. השתלמות יכולה לעסוק בין היתר בנושא הנ"ל ובהרבה דברים לא שגרתיים אחרים. אם תשימי לב דיברתי לאורך מכתבי על מדריכים ולא על די. ג´יי או מקפיצים או אחרים. אפסיק כאן כדי לתת את הבמה גם לאחרים ואני מקווה שמישהו לא יגיב גם הפעם שהנושא " כבד מדי, ארוך ולא ממוקד". שבת שלום ששי

ששי לשם שינוי, ארוך וממוקד.

שלום לך ששי. צודק ותומך, בכל מה שכתבת לגבי, איך צריך להראות מרתון. לא בטוח שזה הנושא, שצריך לדבר עליו בהשתלמויות, כידוע לך, אין מרתון אחד דומה למשניהו, לא בתוכן, לא בפירסום, לא ברפרטואר, לא במחיר, וגם לא בכיבוד, מדריכים מקיימים מרתונים, כל אחד לפי מיטב הבנתו, כושר האירגון, בחירת השותפים שלו, וכו´... לחלוטין מסכים איתך, שמרתון צריך שיהיה שונה, מהרקדה רגילה, בכל הפרמטרים שציינת, והדגש מיוחד לרפרטואר שונה, מימים רגילים. שבוע טוב. יום טוב.

שמתי וגם שמתי

לב ,אני גאה בך, לא שאני חושבת שהמדריך לא צריך להיות ד.ג.´הוא שניהם נתת כמה רעיונות מעניינים לגבי יחוד המרתון לנושא זה או אחר "אהבה,טבע וכד´" גם לדעתי המרתון צריך להיות יחודי מענין, ולא עוד הרקדה. לגבי הכנסת נושא להשתלמויות צריך אולי להעלות את זה עם עורכי ההשתלמויות(הארגון). השתלמויות הם "עסק פרטי" למרות שהארגון שייך להסתדרות אבל הם נותנים את ההפקה למדריכים שידם היתה בעריכת השתלמויות בעבר, גדי, מישאל, וממן. שבוע טוב ליאורה

avigal23

New member
תשובה שלי...

לפי דעתי במרתונים על המרקידים לשים כמובן מהרפטואר של עצמם אבל גם לגוון,הרי זה מרתון לא? בטוח יש המון רוקדים במרתון שרוקדים אצל המרקיד הזה ולכן הם יידעו את הריקודים שהמרקיד שם בכל שבוע,וכך הם ירקדו. אבל מצד שני באים עוד אנשים שרוקדים אולי (בטוח) גם ריקודים אחרים ומגוונים ועליהם גם לרקוד,וגם הרוקדים אצל אותו מרקיד צריכים לשמוע לראות לגלות "עולם אחר" ואז אם מוצא חן בעיניהם הם יכולים לבקש בהרקדה הרגילה אצל אותו מרקיד..

האם לדעתך על המדריכים

לתת ברב ההרקדה את הריקודים שחוברו על ידם ועוד כמה ריקודים של מחברים אחרים? מדוע? האם לא צריך שיהייה איזון ופירגון גם ל"יוצרים" אחרים? האם זה לא יגרום לסיכסוכים בין המחברים שבלוא הכי קיימים? שבוע טוב ליאורה

avigal23

New member
אני התכוונתי למשהו אחר:

לא הריקודים של עצמם אלא מה שהם שמים בהרקדות... ברור שצריך פרגון ליוצרים אחרים... וגם ברור שצריך לדעת ריקודים של יוצרים אחרים

לפי דעתי מרתון

הוא לא עוד הרקדה, אני מסכימה עם ששי ויום טוב שעליו להיות יחודי ושונה , מגוון ומענין. עוד קו למחשבה ליאורה

avigal23

New member
חייב להיות במרתון משהו שונה מהרקדה

אחרת למה מוציאים את המרתון ולא משייכים אותו לעוד "הרקדה אחת"? חייב להיות משהו שונה...

yifat s

New member
אני מסכימה עם אביגל

ישנם רוקדים רבים שמגיעים למרקיד מסויים פעם בשבוע ולכן מכירים מס´ מוגבל של ריקודים, ואלו הם ריקודים שהמרקיד שם באופן קבוע. ולכן אנשים כאלו במרתונים יבלעו, הם סביר להניח לא ידעו חצי מהריקודים ויצאו מתוסכלים... לכן אני מסכימה עם אביגל, המרקיד צריך לשים בהתחלה את הריקודים הקבועים שהוא שם מידי שבוע ובהמשך הערב ללכת ע"פ נושא מסויים כפי שהציע ששי. שבוע טוב לכולם, מקווה לראותכם ביום שני אצל בתיה... יפעת

../images/Emo16.gifסתם הצעה!

אם רוקדים יותר מפעם אחת בשבוע , אולי כדאי לרקוד אצל מדריך אחר ואז להגדיל את הרפרטואר? ליאורה

yifat s

New member
באופן עקרוני

יש הרבה אנשים שרוקדים רק פעם בשבוע בגלל חוסר זמן או סיבות אחרות, אני באופן אישי רוקדת פעמיים בשבוע (לצערי אני לא יכולה יותר בגלל חוסר זמן) אצל בתיה... לפעמים בימי שבת אני קופצת לים או לפארק הלאומי ושם יש מרקידים אחרים ואני באמת מוצאת את עצמי עומדת בצד הרבה יותר.. אני מסכימה שצריך לעיתים לגוון, אבל מה לעשות שאני לא יכולה לוותר על ההרקדות של בתיה... יפעת

avigal23

New member
אני מסכימה עם יפעת...

קשה לוותר על ההרקדות של בתיה... קודם היא מרקידה אחלה,אם לא היה לי כייף אצלה זה משהו אחר הייתי עוברת, אבל כייף לי אז למה שאני יעבור למרקיד אחר? ואני אוהבת אותה. זה כמו שבבית הספר אתה לומד עם מורה אחת לאנגלית ולא עם שתיים. רוצים דוגמא? בתחילת השנה הייתה לי מורה לאנגלית שלא הסתדרתי,לא הבנתי מה היא רוצה לא לימדה טוב, והנה עכשיו אני עם מורה אחרת ורק בגלל שאני פניתי וביקשתי. אם היה לי נוח איתה הייתי נשארת אבל לא נוח לי איתה אז עברתי. גם אני בימי שבת בים עם שרה אביב. הייתי גם עם אייל בערב אבל הוא הפסיק ועבר לבוקר. אני רוקדת 4 פעמים בשבוע מתוכם 3 אצל בתיה, לעומת יפעת. אבל עדיין זה לא ישנה את דעתי. את בתיה אני לא עוזבת.

אביגל ויפעת החמודות....

שלום לכן, וחג שמח. אתן כנראה, לא הבנתן נכון את המסר של ליאורה, היא לא התכוונה שתעזבו את בתיה, לטובת מדריך אחר, (זו לא ליאורה, היא דווקא מהמפרגנות בכנות.), ליאורה נתנה עוד כלי, ודרך לעוד אפשרות, איך להגדיל את הידע בריקודים נוספים, שלא נירקדים אצלכם, ולגוון את הרפרטואר, לטובתכן ולטובת אלה, שיש להם את אותה בעיה, ברור שיש עוד דרכים, כמו לקנות קלטות וידאו, או הצעתה של: ליאורה, לבקר בחוגים אחרים, ובימים אחרים, ועוד... שיהיה לכולנו חג שמח ושקט. יום טוב.

avigal23

New member
יום טוב...הבנתי שלא היה בכוונת

ליאורה דבר רע לומר ולשכנע אותנו לעבור והיא רק המליצה. אני מבינה אותה. אני ויפעת (אני מקווה שאין לה בעייה שאני מדברת גם בשמה וכשהיא תיכנס שוב לאינטרנט תשיב גם אני משערת) כתבנו את דעתנו בנושא. אנחנו מבינות את ליאורה אבל נקשרנו אל בתיה אני לפחות כמו מגנט. אני הולכת לים וכשהלכתי לפארק הלאומי למדתי דברים לא הרבה אבל למדתי וזה גם משהו טוב. אני אוהבת איך שבתיה מלמדת-מה זאת אומרת...אני מבינה אותה ממש טוב,אני קולטת מהר אצלה והיא ממש ברורה. אני אוהבת את סוגי הריקודים שלה. אני לא אכתוב כאן מרקידים אחרים ועל הרפטואר שלהם כי אין לי מושג. אני חושבת שיפעת כבר ענתה במכתבה שהיא רוקדת פעמיים בשבוע ולא יותר כי אין לה זמן. אני רוקדת ארבע פעמים-ואני מוכנה יותר,באמת שכן,אבל....יש גם הגבלות. אני לא רוצה להיות לחוצה בין לימודים וריקודים מספיק אני מידי פעם מערבת ביניהם ויפעת עדה לכך... אני חושבת שבהמשך יפעת גם תגיב...

yifat s

New member
דווקא הבנתי...

הבנתי את כוונתה של ליאורה-שכדאי לנו (לטובתינו בלבד) לבקר גם בהרקדות אחרות כדי להגדיל את הרפרטואר שלנו, אבל לצערי יש לי יומיים בשבוע כדי לרקוד ובגלל שביומיים האלו בתיה מרקידה, אז מתוך בחירה אני הולכת להרקדה שלה... אולי כשאסיים את התואר יהיה לי יותר זמן לרקוד ואז אוכל להגיע ליותר הרקדות ולמדריכים שונים... תודה בכל אופן על ההבהרה שיהיה לכולנו חג שמח ושבוע טוב יפעת

יפעת ואביגל יקרות

אני תקווה שהעיניין הוסדר לגבי כוונת המשורר. לא הימלצתי לעזוב את בתיה, בתיה היא חברתי ותלמידתי לשעבר, אבל אם רוקדים כמה פעמים בשבוע כדאי לגוון במספר רב יותר של מדריכים בנוסף לבתיה, וזה בכדי להגדיל את מאגר ידע הריקודים. אני מבינה שכשרוקדים פעם בשבוע נבצר מלעשות זאת וזה בסדר שנאמנים רק למדריך מסויים. אני בתור מנהלת אולפן למדריכים מוציאה מאות מדריכים לשטח, ואחד מתפקידי הוא לפעמים גם לדאוג ולסדר להם מקומות עבודות , איך אני יכולה להגיד כזה דבר? אני שואפת שלכל תלמידיי הבוגרים תהייה עבודה,ושהם יצליחו בעבודתם ליאורה המורה

yifat s

New member
אני יודעת

שלא הייתה בכוונתך לשכנע אותנו לא ללכת להרקדות של בתיה...והבנתי אותך מהרגע הראשון... שהרי אין לך שום אינטרס בעניין וכמו כן כפי שאמרת בעצמך לאביגל- זה יפה בעיניך שלרוקד יש "נאמנות" למרקיד. ואני באמת הייתי רוצה ללכת לעיתים להרקדות שונות כדי להרחיב את הרפרטואר שלי, אבל כבר כתבתי שכרגע אין באפשרותי...וכמו כן אני לא יכולה לוותר על בתיה... בכבוד והערכה יפעת

KARMEL EZRA

New member
לידידי יום טוב ראשית תודה לך על

על העזרה שלך בפתרון החידה של מירי. בכל מקרה לא הייתי עונה לעולם רק בשמי אלא בשם שנינו לפי הסכמתך כמובן. וכעת לעניינו.אני מבין מצויין את אביגל ויפעת אני גם חושב ולא בטוח שאם ליפעת היה יותר זמן פנוי אז היתה רוקדת אצל בתיה שלושה פעמים ולא פעמיים במקום לחפש חוג נוסף.גם אני אוהב מאד ללמוד לרקוד אצל בתיה אבל לא הצלחתי למצוא בת זוג מתאימה פחות או יותר, למרות עזרתה של בתיה. אני מאד אוהב את הרפרטואר שנתת כאשר החלפת את אבי ואז היה קל לי יותר למצוא בנות זוג,כי הרפרטואר שלך התאים לי מאד ומאד נהנתי.אני מקווה שיום אחד תחליט לפתוח חוג במרכז הארץ כמו שעשו אבי פרץ ובני הדודים אלפסי.אם כן אז אני הראשון בחוג שלך.

לעזרא ידידי היקר....

בוקר טוב לך. ראשית, תודה לך על המחמאות שאתה מרעיף עלי. שנית, מותר וצריך לעזור, בפיתרון החידה של מירי, לא לכולם יש את הקלטות, הרישומים, שמות היוצרים, וכו´.. ויותר נחמד כשפותרים ביחד, ואין צורך פה בשום קרדיט לאף אחד, לגבי בני הדודים, לא הייתי רוצה להיות במקומם, שני החוגים שניסו לפתוח במרכז, נסגרו במהירות הבזק. כשאחשוב על לפתוח חוג במרכז, אתה הראשון לדעת. שבוע מצויין שיהיה לך. יום טוב.

למעלה