מרתון חג....

מרתון חג....

לפחות עבורי זה היה מרתון די ארוך של חג ושבת. אין מה לומר, לא קל...
רוצות לספר איך היה לכן?
או סתם לקלל את האמאמא של כל הימים הארוכים האלו?

קשה, אנסה, בלי סדר כי אין לי כרגע

הגעתי אל החג בלי לחשוב עליו הרבה. ידעתי שיגיע אבל ניסיתי לא לחשוב.
ביום האחרון לעבודה מישהי שאלה אותי איפה אני בחג ועניתי משהו כמו "בשום מקום"
היא שאלה: מה? לבד? ואני רק הרגעתי בחיוך שזה לא חג בשבילי והכל בסדר.
זה כל הבאסה בערך, זה לא חג בשבילי, אני לא מוצאת סיבה לחגוג, אבל אני כן שומרת שבת וחג. וזה קשה. אני מאמינה באלוקים וגם בתורה שלו, אבל אין לי מישהו קרוב בעולם, או גם לא קרוב, ששומר דת באמת. בעצם אולי זה לא נכון לומר את זה, כי בכלל אין לי מישהו בעולם. וזה בגללי.
אז את החג הזה קיבלתי עם הידיעה שהוא יהיה לבד, והפעם גם עם הרגשה קשה על זה. זה כבר עצוב לי שאני ככה. זה קשה לי לרצות לדבר עם מישהו ולברוח כשאני רואה מישהו מסתכל עלי.
אז השארתי טלויזיה ומזגן, קצת אוכל וספר לקרוא.
יום אחד לקחתי אלי ילדה אוטיסטית כמה שעות.
ושאר השעות עברו בערך בלספור את השעות שנשארו.
וזה בערך כמו כל החיים, רק שבחיים יש יותר הסחות דעת.

עצוב לי.
המקום הזה שהגעתי אליו, שחייב אותי לבקש עזרה, והקלות בה קיבלתי אותה, קשים לי.
אני שונאת להיות נצרכת. ומבטיחה, לא סיפרתי הכל.
אז למה אני כזו מעוררת רחמים? זה מגעיל אותי.

אני כותבת ובוכה.
מדי פעם מרגישה שבא לי לנקות את כל החלקים האלו מהחיים שלי.
אבל כשדבר אחד נראה שמתחיל להסתדר, דבר אחר נדפק יותר.
כלום לא נפתר באמת,
וכמה שאני מנסה, מרגישה מיואשת, לא באמת מאמינה.

jellybelly1

New member
נשמע קשה מאוד

להעביר כל כך הרבה ימים לבד בדירה ובמיוחד כשיש הפרעת אכילה
יש לך כוחות שלי למשל אין כי אני במצב כזה כמעט יצאתי מדעתי (התחלתי לדבר לעצמי)
בבית שאני נמצאת בו יש עוד אנשים אבל הם יכולים להיות באותה מידה עציצים. אף אחד שאפשר לדבר אתו שלא לדבר על לקבל מעט תמיכה
ולפעמים עצם הנוכחות מלחיצה ומאיימת (אבא שלי) אבל עדיין מעדיפה את זה מכלום
מאוד מזדהה עם לרצות אנשים בחיים שלך ולהיבהל כשאנשים מתקרבים ולברוח...
השאלה אם היית ככה גם לפני ההפרעה או רק אחריה? (שאז אני חושבת אפשר להתעודד)

levshavur

New member
פנס

שלום לך,
עצוב לי מה שאת כותבת. אני חושבת שזה חשוב שתהיה מישהי שאיתה אפשר לעשות חג, או לפחות משפחה שמארחת. בעבר היה ה"מרכז מידע ליהדות" בירושלים (אני מקווה שהוא עדיין קיים), ובזמנו אני והאקס מצאנו משפחות שמארחות לשבתות או חגים, כך שלא היינו צריכים להיות לבד. אני לא יודעת מה במקומות אחרים, אבל אני זוכרת שבזמנו באוניברסיטה העברית היה פרויקט שסטודנטים מארחים אנשים בודדים. אז בשביל החג הבא כדאי לך לברר היכן אפשר להתארח. נכון, זה אולי מרגיש לא נוח להיות אצל אנשים זרים, אבל מצד שני זו הזדמנות להכיר אנשים חדשים...לדעתי שווה לך לשקול את הכיוון הזה ולברר מה קיים בסביבה שלך....
דווקא כי לא רציתי להישאר השנה בחג לבד בבית (עם בעלי אמנם אבל בכל זאת רק שנינו) שאלתי בעדינות את דודה שלי מה הם עושים בחג והיא הבינה את הרמז והזמינה אותנו...

חגים הם הזמן של אנשים עם המשפחות שלהם, ולמי שאין משפחה, או שיש לו משפחה מתעללת אז הוא בבדידות...אני בהחלט מרגישה את הפער בין משפחות של חברים שלי לבין המשפחה שלי , מערכת יחסים לא פשוטה יש לי, באופן ספציפי עם האבא המתעלל שלי, וכל הענף המשפחתי שלו (אחותו וכל הילדים שלה לא מדברים איתי כבר 9 שנים!- כי סיפרתי לבת הגדולה את האמת מה אבא עשה לי) אז אני מאוד מבינה לליבך.
אני יכולה רק לאחל לך שבשנה החדשה הזאת תמצאי לך את המקום הייחודי שלך בעולם, שתמצאי לך חברות, ופינה חמה להיות בה...

וכיום, אפילו שאני לא דתייה, עדיין משום מה חגים מרגשים אותי...
גמר חתימה טובה!
לבשה.

עבדתי

היה אחלה חוץ מרכילות בלתי פוסקת שנשמעה באוויר והיה ברור לי שברגע שאני הולכת אני הופכת למוקד שלה. (אבל היה לי חם ולבשתי שרוולים קצרים; אולי זה מגיע לי). האנשים בהם טיפלתי היו מדהימים כרגיל, אמא שלי קפצה לבקר לכמה שעות נעימות, דווקא, ובסך הכל, כאמור, היה אחלה. מי ייתן וכל החגים יראו ככה: מלאים באנשים שאני אוהבת וטובים לחשבון הבנק המסכן שלי.

jellybelly1

New member
החג שלי ט'

בודד מאוד למרות שהבית היה מלא
ככה זה כשאחותי בדיכאון ומכונסת בתוך עצמה. (לא מעוניינת בחברתי או בתמיכה שלי וכל מה שאני אומרת מעצבן) אין לי אף אחד.
ומאבק לאורך כל שלושת הימים לא לאכול ולהקיא. אכלתי ארוחות מלאות ועוד כאלה שאימא שלי בישלה (וידעתי בדיוק מה מכילות) וזה לא קרה הרבה זמן. זאת הייתה תחושה מוזרה. איכשהו מרגישה שלא מגיע לי אוכל מבושל וטעים שמישהו השקיע בו מאמץ. רגילה לאוכל דל ובסיסי שמכינים בחמש דקות.
אבל ברגע שהחג נגמר נפלתי... לא יודעת להסביר את זה אבל כנראה קשור לזה שהשליטה העצמית שלי נמוכה יותר בלילה. והחזרה לחיים האמיתיים מלחיצה. ואפילו לא אכלתי דברים שטעימים לי זאת הייתה התעללות עצמית טהורה. פשוט לרוקן לתוך עצמי את כל השאריות העוד מעט פגות תוקף של החג כאילו אני פח אשפה. מצטערת אם אני מגעילה.
למחרת בבוקר אימא שלי שוב מחרימה אותי. ככל שאני מחזיקה יותר זמן בלי להקיא כך האכזבה שלה כשאני נופלת יותר קשה והיא יותר כועסת עליי כאילו איך השליתי אותה בשקר.

קולדון

New member
ממש קשה.

קודם כל מאוד שימח אותי לקרוא שלמשך החג כן אפשרת לעצמך לאכול משהו טעים ומזין ולעשות הפסקה קצת מההפרעה.
מאוד מאוד הזדהיתי עם מה שכתבת, שאת מרגישה שלא מגיע לך אוכל מושקע וטעים ואת רגילה לאוכל דל ובסיסי. למרות שאני כבר רחוק מההפרעה, זה המקום היחידי שאני עוד נאבקת בו, לבשל אוכל טעים ולא רק לעשות v על ארוחות כי חייבת לאכול מספיק.

והכי עצוב שאמא שלך מגיבה ככה.
תנסי לזכור שהיא לא מבינה ולא באמת יודעת איך להתמודד.
בעיני, את חייבת להתרכז בלפרגן לעצמך על ההצלחה ועל הפתח שפתחת ולהבין שזה לא מובן מאליו וענקי. ולא להתרכז בנפילה, כמו שאמא שלך עושה (שוב, אני בטוחה שהיא אוהבת אותך ולא מבינה כמה זה הרסני להחרים או לכעוס עלייך כשאת נופלת)

לא השלית אותה בשקר. הצלחת לפתוח פתח להחלמה וזה מאוד מאוד משמעותי. פשוט זה תהליך וצריך להבין את זה שזה לא קורה בשניה.

חיבוק!

jellybelly1

New member
תודה

שהפנית את תשומת לבי לתגובה, כמעט פספסתי אותה.
אני חייבת חלקית את השינוי הזה לתרופה שאני לוקחת, זה מאז שקיבלתי אותה... פחות פוחדת מסוגים מסוימים של אוכל וגם מרגישה יותר שמגיע לי
זה קשה בבית כמו שלי. אבא שלי הוא אדם שדואג ליהנות מאוכל אבל הוא מקושר אצלי לדברים כל כך רעים... לתכונות אופי שאני מאוד פוחדת שירשתי ממנו. ואימא שלי היא ההפך הקיצוני. היא רזה מאוד לגילה ואוכלת מעט ונראה שהיא מרגישה שכמעט אסור לה ליהנות מאוכל מכינה לה את האוכל הכי פשוט ואפילו לא מפרגנת לעצמה צלחת אלא מפית נייר. יש לה חיוך אשם כזה כשהיא חוטפת משהו שטעים לה. וזה מסר שהיא מעבירה בלי שתתכוון גם לי. היא מוציאה מהפה משפטים כמו "אני יכולה לחיות על ירקות". "צריך להפסיק לאכול כשאת עוד רעב" וכשהיא מחפשת משהו רע לומר על אבא שלי היא נטפלת דווקא להרגלי האכילה הגרגרניים שלו. אני יודעת שהיא אוהבת אותי אבל גם יודעת שהיא שופטת אותי על האכילה שלי ושזה נתפס בעיניה כמעט כמו חטא מוסרי. וזה קשה. וקשה לי לחשוב שמגיע לי יותר מאימא שלי כשהיא אדם כל כך טוב (ואני לא) והחיים שלה מגיל קטן כל כך קשים. אלה דברים שברור לי שמעכבים את ההחלמה שלי אבל לא מצליחה להרגיש אחרת.

לא יודעת אם את מזדהה עם זה באיזושהי מידה. אבל ברור לי שמי שמרגיש שלא מגיע לו מרגיש ככה מסיבה מסוימת. וצריך לגלות מהי ולפתור אותה.

תודה על החיזוקים. מודה שגם אני מצליחה לראות התקדמות. וזה מעודד ומפחיד ביחד.

מיטה, מחשב, מיטה, מחשב, מיטה, מחשב, מיטה.....

חרא של ימים מסריחים שלא בדיוק עומדים להיגמר בקרוב
. 4 ימים לא יצאתי מהבית וגם עכשיו אין לי סיבה מספיק טובה. נראה שמחר אצא לסדר כמה דברים בחוץ כי כבר אין ברירה. חרא. חרא. חרא.

למעלה