מרתה בצהרי שבת
כיף שלונדון מיניסטור מתעורר לחיים. בתור מקום שהיה ג'יפה ומוזנח שנים רבות, יש שם עכשיו "תנופת" פתיחות לא קטנה - קופי בין בחוץ היה הומה ממש, ארומה תיפתח בצד השני (במקום בו נכשלה רשת מובנפיק, ממש חסר ארומה באבן גבירול
), מינה טומיי בפינה, וסושי שנפתח בפנים. ודווקא רצינו לנסות את מינה טומיי, אבל תקלה חשמלית מנעה את פתיחתה עד די מאוחר בצהרים ופנינו לנסות את מרתה, ומה אני אגיד - הצלחה גדולה. מסעדה שמעוצבת כחלל מאורך ונעים (עם בר מאורך שנראה נוח מאד לישיבת ערב מאוחרת), מרפסת שבוודאי נעים לשבת בה בימים חמים פחות ומטבח שקוף, תענוג
לפתיחה הזמנו פוקאצה עם שמ"ז, טימין ושום שהיתה רכה ומעולה, מזכירה כמעט את הפוקצה של רפאל ברוך שלה. לצידה הווגשה צלחת מהנה של שמ"ז ובמרכזו עגבניה מגוררת, נחמד מאד. עוד הזמנו את מנת הסשימי דג ים (שהיה מוסר ים), קינואה ופלפלים קלויים - הוגשו 6 פרוסות יפות של סשימי ולצידן סלט קינואה מתובל בעדינות עם "עשבי תיבול ונקטר רימונים אדום" מתקתק וטוב. מנה מהנה ביותר
לבנות הזמנו את מנת הניוקי תפו"א בפרמזן וחתיכות דלעת מתקתקה (מדי לטעמי) - הניוקי היו אוריריים וטובים, הדלעת, כאמור, מתוקה מדי ומיותרת לטעמי... לעיקריות המשכנו בעוד מנת ניוקי (עבורי) ומנה של סינטה מיושנת על הגריל (שהיתה עשויה היטב במידת MR ופרוסה לפרוסות) ולצידה עם פירה מוקצף שהוגש בתוך כוס שקופה עם קראסט ומעין מחית פטריות בתחתית הכוס ופטריית פורטובלו. מנה מעולה
אני גם ליוויתי את הארוחה בקוקטייל על בסיס יין מוגז ו-2 חתיכות פירות קפואים בפנים שהוגש בכוס מרטיני חיננית... נהננו מאד, יש לי הרגשה שנחזור
מרתה, בית ציוני אמריקה, ת"א
כיף שלונדון מיניסטור מתעורר לחיים. בתור מקום שהיה ג'יפה ומוזנח שנים רבות, יש שם עכשיו "תנופת" פתיחות לא קטנה - קופי בין בחוץ היה הומה ממש, ארומה תיפתח בצד השני (במקום בו נכשלה רשת מובנפיק, ממש חסר ארומה באבן גבירול