מרשם לפרוביג'יל

moshe2bv

New member
מרשם לפרוביג'יל

שלום,

אני מובאחן עם adhd, ניסיתי הכל רטלין, קונצטרה, אדרל, אטנט שום דבר לא עזר (תופאות לוואי). בקשתי מהרופא שלי פרוביג'יל והוא אמר לי שזה רק לחולי נרקולפסיה. האם זה נכון? או שהוא מנסה לטאטא אותי. איך אפשר להוציא מרשם לזה? חוץ מahad יש לי גם עייפות כרונית שאף אחד לא איבחן אותה, בנוסף בעבר התלוננתי על הפרעות שינה וקיבלתי כדורים שינה, כאבי ראש(מיגרנות), אולי הסיבות האלו מוצדקות פרוביג'יל??

אשמח לקבל עצה מאלו שיש להם מרשם לפרובוג'יל מה אני עוד צריך לעבור בשביל המרשם?

ו אולי

New member
Provigil/Modafinil

קח בחשבון שמודפיניל זאת לא תרופת קסמים וגם לה יש תופעות לוואי.
ההתוויה העיקרית (אבל לא היחידה) של הכדורים האלו היא נרקולפסיה. הם ניתנים גם לעייפות במחלות אוטואימוניות כמו טרשת נפוצה, ו off label זה ניתן גם בתסמונת העייפות הכרונית (CFS - Chronic Fatigue syndrome ).
&nbsp
יש הבדל גדול מאד בין "עייפות כרונית" ל CFS, אם אתה חושב שיש לך CFS כדאי שתפנה לאחד הרופאים שעוסקים בזה, וסביר שעם האבחנה הזאת יהיה לך קל יותר לקבל מודפיניל.
אם האבחנה של CFS לא רלוונטית לך, אז בד"כ מי שיכולים לתת את התרופה הזאת הם רופאי שינה, או נוירולוגים (בעיקר כאלו שעוסקים בטרשת ויש להם נסיון עם זה).
&nbsp
ניסית נוירופידבק ל ADHD ? יש מחקרים שהראו שהטיפול הזה יכול לעזור הרבה יותר מהטיפול התרופתי.
&nbsp

מסכימה עם ו אולי

לגבי תופעות הלוואי של התרופה הזו.
כן, יש לי מרשם לתרופה שתקף לחמישים השנים הבאות בערך.
העניין הוא, שלקחתי את התרופה כמה פעמים בודדות וזה לגמרי הספיק לי.
תופעות לוואי?
מכיר את התחושה של אחרי ששותים אלף כוסות קפה כדי להישאר ערים כי לא ישנת לילה קודם?
בשלב מסויים אתה מתחיל לרעוד כמו משוגע, לא מספיק לדבר את קצב המחשבות שלך והדברים שלך יוצאים לא הגיוניים, והכי גרוע, אחרי 12 שעות שבה התרופה מחזיקה מעמד פתאום אתה קורס כמו בלון שכל האוויר יצא ממנו, ואפילו כוח לחלוץ נעליים אין לך.
אגב, ה"אין כוח" הזה מחזיק מעמד, אצלי לפחות, ביומיים-שלושה הבאים, כך שגם אם הרווחת יום של המון עשיה, הפסדת שלושה ימים אחר כך של גרירת עצמך באפיסת כוחות ולו להתהפך במיטה כדי לשנות תנוחה.
אז כן, נשאר לי די הרבה מהתרופה הזו, אבל לא באמת השתמשתי בה בשנים האחרונות.
מה עשיתי כדי לזכות בזה?
ביקור אצל נוירולוגית שהפנתה אותי למכון שינה, שאבחן הפרעת שינה אבל לצורך קופ"ח רשם "נרקולפסיה" והופה! הכדורים אצלי.
&nbsp
ממליצה לך בחום לא להניח שאיזו תרופה מתאימה לך, אלא למצות את הליך הבדיקה הרפואי עד תום, וגם לא להניח שיש לך איזו הפרעה/ מחלה אלא לבדוק בצורה יסודית ומבוקרת האם אתה אכן סובל ממה שנראה לך שאתה סובל ממנו.

נכנס לאוסף סיפורי האגוזים למי שאין שיניים

זה מקסים איך מישהו שלא צריך משהו יש לו בשפע ולהיפך.

(לא שזה המקרה כי הוא בכלל לא יודע אם התרופה הזו טובה לו)

וזה גם קצת מעצבן (והלוואי והיתה איזו דרך חכמה לפתור את זה) שאני נגיד עברתי את כל דרך החתחתים הביורוקרטית בקופה עם סימבלטה, בשביל לנסות ולהבין מהר מאד שאני והתרופה הזו צריכים להזהר אחד מהשני.

חבל שאין איזה שלב ביניים של רק לנסות אם תרופה מתאימה לך. אבל קטונתי, זה באמת נושא באמת לא פשוט.

למעלה