מרק תירס

מרק תירס

אני רוצה להכין ערב בסגנון סיני, אבל לא משהו "כבד" מידי. התכנון הוא כנראה מוקפץ וחשבתי להוסיף גם מרק תירס (אמרו שיהיה סופ"ש קר אז זה מסתדר) עיינתי במאמרים אבל מכיוון שאין לי ניסיון בהכנת מרק תירס אני רוצה המלצה למרק טעים אבל קל להכנה. אם יש לכן עוד המלצות שיכולות להשתלב בערב הסיני שלי והן לא מסובכות מידי אני אשמח לדעת עליהן. תודה רבה.

ניקי ב

New member
נודלס וירקות מוקפצים

נודלס וירקות מוקפצים - ניקי ב מצרכים: חבילת נודלס 4 גזרים חתוכים למקלות 2 פלפלים חתוכים לרצועות 1 כרוב קטן חתוך לרצועות 1 בצל חתוך לפרוסות דקות 1 קופסת פטריות חתוכות / אפשר גם טריות רוטב סויה / אני השתמשתי בקיקומן. 2 כפיות שום כתוש 1 כף דבש אבקת מרק, מל"פ אופן ההכנה: לטגן על אש גבוהה את הגזר כמה דקות, להוסיף את הפלפל, להמשיך לטגן, להוסיף בצל אחרי כמה דקות להוסיף את הכרוב להמשיך לטגן שהכרוב מתרכך להוסיף את הפטריות. להוסיף את הרוטב סויה, שום כתוש, דבש ,מלח, פלפל. לערבב טוב. בינתים להכין את הנודלס ולהוסיף לירקות. לבדוק ולתקן טעמים

ניקי ב

New member
מרק תירס חלבי מדהיםו היהלום שבכתר

מרק תירס חלבי מדהיםו היהלום שבכתר / מתכונים ו 18:55 | 05/12/05 לטגן בצל קצוץ עם חמאה ושמן עד שמזהיב. להוסיף חצי קופסה גרעיני תירס מתוק, את החצי השני לטחון בבלנדר. להוסיף קופסה שמנת מתוקה. לתבל במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט. אם זה סמיך מדי להוסיף חצי כוס חלב. להרתיח כ-10 דקות על אש בינונית ולהנות. טעים ומדהים

pirge

New member
מרק תירס סיני פרווה

מתכון: מרק תירס סיניו דָנִיאֶלָה / מתכונים [מצורף קובץ mat] ו 09:54 | 23/02/04 מתכון: מרק תירס סיני רכיבים: 1 קופסת שימורי תירס פרי הגליל כולל הנוזלים 3 כוסות מים רותחים 3 כפיות עמילן תירס מעורב ב- 1/4 כוס מים קרים 1 כף רוטב סויה 1 כפית שמן סומסום 3 כפיות אבקת מרק עוף (פרווה/ בשרית) 1/2 1 כפיות סוכר 1 כפית מלח ביצה טרופה אופן הכנה: לרסק 1/2 מכמות התירס במעבד מזון עם מעט מהנוזלים. לשפוך את שאר התירס + הנוזל לסיר, להוסיף את התירס המרוסק. להוסיף את שאר הרכיבים פרט לביצה ולבשל כ 15 דקות. לערבב את הביצה (כמו לחביתה), להוסיף אותה לסיר ולבשל עוד מספר דקות. להגיש עם מעט עירית קצוצה. הערות: מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תודה רבה. כמה שאלות...

את התירס שמרסקים, יש לרסק לגמרי? עד למחית? לכמה מנות המתכון? אני צריכה בערך 4 מנות. האם אפשר לוותר על שמן השומשום? את הכנת פעם את המתכון? איך יצא? ואגב, למה אין בדף הפורום אפשרות של כניסה ויציאה מהמערכת?

pirge

New member
תשובות

לא הכנתי אבל המתכון נראה לי בדיוק ל-4 מנות. כדאי להכין כמות כפולה. את חצי כמות התירס מרסקים לגמרי עם המים. אפשר לוותר על השמן,אבל להשתמש באחר. לא מכינה מרק תירס סיני. אבל במסעדות אוכלת בכיף. בבקשה.

דנייאלה

New member
מרק תירס פשוט וטעים

ניתן להכין גם ללא חזה העוף: החומרים: 4 כוסות מרק עוף (אפשר מים+ אבקת מרק) 2 כוסות תירס (משומר או קפוא) 1 כף שמן מלח, פלפל 2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים 3 כפות סויה מעט יין לבן חזה עוף אחד- חתוך לקוביות גדולות חלבון ביצה טרוף קלות ומתובל בסויה והיין מרתיחים את המרק, מוסיפים גרגירי תירס, שמן , מלח ופלפל ומרתיחים שנית. מערבבים קורנפור + מים ומוסיפים למרק תוך בחישה. מבשלים 10 דק' נוספות על אש נמוכה וסיר חצי מכוסה. מערבבים היטב את חזה העוף עם חלבון הביצה, ומוסיפים למרק בבחישה, מבשלים רק עוד כדקה אחת. * אם מכינים ללא חזה עוף, טורפים את הביצה ומוסיפים למרק בבחישה לדקה אחת.

ady18

Well-known member
מרק תירס

מרק תירס חורפי המתכון של עדי הימלבוי מצרכים: מרק עוף 2 קופסאות שימורי תירס/ סנפורוסט אטריות דקות למרק ביצה סויה אופן ההכנה  מרתיחים מים (3/4 סיר)  מוסיפים כף גדושה מרק עוף ומערבבים  מוסיפים 2 קופסאות שימורי תירס (בלי המים!) או חצי חבילת סנפורסט  מחכים כ-2 דקות עד לרתיחה  מוסיפים חופן אטריות דקות מאוד  במקביל: מערבבים בקערה ביצה, מקשקשים אותה ומוסיפים 2 כפות מרק עוף  מוסיפים את התערובת למרק, תוך כדי סיבוב איטי  כשהמרק רותח אפשר להוסיף שפריץ סויה  לאחר כמה שניות מורידים מהאש בתיאבון!

מרק תירס סיני / בשרי ../images/Emo91.gif

מרק תירס סיני/ בשרי ============== 2 גזרים שטופים וקלופים, מגוררים במגררת הגסה 1 חזה עוף, נקי וחתוך לקוביות קטנות בצל גדול, קלוף ושלם 2 כפות אבקת מרק עוף 4 כפות סויה 1 כף שמיר קצוץ 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כוס גרעיני תירס 1 ביצה טרופה מים (כ- 8 כוסות) אופן ההכנה: מכניסים לסיר גדול את גרד הגזר, הבצל וחזה העוף ומניחים על האש. מערבבים בכף עץ כ-2 דקות, עד שמתחיל להתחמם. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים עוד דקה אחת. מוסיפים את המים, השמיר, הפטרוזיליה והסויה ומביאים לרתיחה. כשרותח, מוסיפים את התירס ומערבבים. כשרותח שוב (אחרי שניה..) - מוסיפים בהדרגה את הביצה הטרופה, תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עוד כחצי שעה. מרק שווה ביותר! מתכון מנצח שלא מחליפה

למעלה