מרק תירס- עזרה

luliy

New member
מרק תירס- עזרה

בא לי להכין מרק תירס כמו שמגישים בסעדת "פקין". הכנתי פעמיים ולא יצא טעים כלל. אני רוצה לשבור את המתיקות. אשמח למתכון. אגב.. במה אפשר להחליף את הביצה ששמים במרק?
תודה!

לשבור את המתיקות

השתמשי בתירס סנפרוסט בגרגרים, הוא לא מומתק.
תבלי את המרק- קצת חריף, מעט רוטב סויה....
את יכולה להשתמש באבקת מרק בטעם עוף כדי לדמות את הציר על בסיסו מכינים את המרק המקורי.

נטיפי ביצים טבעונים- בלינק המצורף יש הסבר איך להכין מחלב סויה נטיפי ביצים כולל תמונות http://www.wikihow.com/Make-Vegan-Egg-Drop-Soup   אני חושבת שאפשר גם לקנות טופו רך ולפורר אותו במזלג

luliy

New member
טוב, לגבי נטיפי ביצה...

אני אוותר. כרגע לא מעוניינת בטופו במרק:)
אז את אומרת כדי לשבור את המתיקות יש לשים רק רוטב סויה?
לא ידעתי שיש סנפרוסט תירס גרירים. כתוב "גרירי תירס"?
האם אפשר לטגן בצל ומחמאה? (סתם עלה כרגע רעיון)

גרגרי תירס

רק קפואים
http://www.rami-levy.co.il/default.asp?catid={1C1DA4F8-8791-41AE-B13C-66F607A27517}&details_type=1&itemid={90CCD512-9841-4205-A73C-203852F12181}
ולא אמרתי רק רוטב סויה אמרתי גם חריף וגם ציר מרק ירקות עם הרבה סלרי ופטרוזיליה שאמרתי שניתן להמיר באבקת מרק בטעם עוף

בצל במחמאה ידגיש את הגוון המתוק ובכל מקרה הייתי מטגנת בשמן ולא במרגרינה

שחור או צ'ילי או מה שאוהבים

luliy

New member
ועוד שאלה..

יש גרירי תירס בשקית? כלומר לא קפוא?

אם את רוצה

קני קלחי תירס והסירי את הגרעינים מהקלח בסכין ובשלי אותם במרק שלך

RSPA

New member
המתיקות יכולה לנבוע ממרכיבים שונים שבמתכון שלך

אבל מתוך הנחה שהגורם העיקרי הוא התירס - אז כדאי לזכור שבארץ מגדלים זן תירס מאוד מתוק וגם זן תירס שמתיקותו פחותה בהרבה מהראשון (14% סוכר מול 3-4% סוכר שהיא בערך רמת מתיקות של מלפפון).

וסתם אנקדוטה: התירס הסופר-מתוק משווק בארץ גם תחת המותג "תירס גילי". אז אם את קונה ומשתמשת ב"תירס גילי" צפי למתיקות עזה....

luliy

New member
תודה שטרחת להעלות תמונה:)

אבל תמיד הכנתי מרק תירס מקופסאות. אם אני אוכלת קלחי תירס אין לי בעיה שיהיה מתוק. אבל במרק אני פחות אוהבת.

מקופסאות

קני את אלה שמצויין עליהן שהן ללא תוספת סוכר ומלח
זה יעזור מאד

כנראה

אני לא משתמשת כמעט בקופסאות שימורים
פשוט זוכרת שיש בלי תוספת סוכר ומלח
כנראה שזה לייט

RSPA

New member
הרעיון הוא לא לאכול תירס מקופסאות

היות שבתירס בקופסאות בדר"כ שמים את הזן המתוק של התירס מראש. אם זה מוגדר על הקופסא כתירס מתוק אז זה אומר שגם הוסיפו לו סוכר. אם זה תירס לייט אז זה עדיין הזן המתוק רק בלי התוספת של סוכר.
לעומת זאת אם את קונה קלחי תירס מהזן הפחות מתוק (משהו במתיקות של מלפפון כמו שכבר כתבתי) אז את יכולה לשלוט מצוין על המתיקות שאת אוהבת במרק. במקרה כזה, כל שאת צריכה זה לגרד את הגרעינים מהקלח.
אפשר לעשות את זה בקלות עם הצד הקהה של סכין או להיעזר במכשיר יעודי. מצרף תמונה של המכשיר הזה ...

luliy

New member
לא ידעתי שיש קולפן תירס

איפה משיגים את זה?
(למרות שכבר קניתי גרעיני תירס קפואים)

shudaizi

New member
מרק תירס

אני הכנתי לפי מתכון מהאתר פתיתים:
מטגנים קצת ג'ינג'ר ושום בסיר, מוסיפים קופסאת שימורים של תירס וטוחנים קצת.
במקום נטיפי ביצים אפשר לשים אטריות אורז דקות שיתבשלו במרק, ולהוסיף כמה טפטופים של שמן שומשום בסוף לקערה.
הג'ינג'ר והשמן שומשום בסוף ממתנים את המתיקות

למעלה