מרק צ'ורבה ירקות

doritna

New member
מרק צ'ורבה ירקות

שלום לכולם, חזרתי מטיול ברומניה שעיקרו בטרנסילבניה.לאורך כל הטיול אכלנו מרק צ'ורבה ללא עצמות או כופתאות בשר. מכיוון שאין פורום רומני,אני פונה לכל הטרנסילבים שבכם ומבקשת מתכון למרק אם אפשר. תודה מראש
 
מרק הנפלא צורבה מאוד פשוט

מבשלים מרק ירקות ומוסיפים יוגורט ומיץ לימון. אפשר להוסיף כדורי בשר עוף טחון עם אורז. מרק הירקות עם גזר חתוך למקלות דקות ושורש סלרי גם חתוך למקלות דקות פטרוזיליה ושמיר נותן טעם חמצמץ ועם היוגורט ומיץ הלימון לטעם המיוחד של הצורבש. בתיאבון! איפוא בידיוק היית בטרנסילבניה? איך המהפכה הכלכלית משפיעה על המצב?
 

doritna

New member
תודה אבל...

במרקים שאכלתי בטיול לא היה זכר ליוגורט.הייתי בטיול מאורגן כך שלא בדיוק יכולנו להרגיש את השפעת המהפכה הכלכלית.לעומת זאת ראינו את השפעת השטפונות וההצפות.מזעזע.
 

דיא

New member
לאיזו מהפכה כלכלית את מתכוונת?

לזו שגורמת לעשירים להתעשר או לזו שהופכת את העניים לעניים יותר? ככה זה ברוב מזרח אירופה - החברה הופכת ליותר ויותר מקוטבת, ומעמד הביניים, שפם היה די גדול (על אף שלא במושגים שלנו של מעמד ביניים) הולך ומצטמצם. כיוון שפרטנר המסחר המרכזי של רומניה הוא האיחוד האירופי, רוב התוצרת המיובאת צמודה במחיריה ליורו. המשכורות, מאידך, לא השתנו הרבה. החודש יש שינוי מוניטרי - כדי להתמודד עם האינפלציה מנפיקים שטרות חדשים, ויורידו 3 אפסים מכל מספר - כך ששטר של 10000 יהפוך ל-10. נראה איך הם יצלחו את זה. אבל באמת, איפה היית בטרנסילבניה?
 
באמת רמת החיים מאוד נמוכה

ואנשים מאוד מיואשים אבל ביגלל רמת החיים העכשוית הדרך היחידה אצלהם כלפי מעלה. נכון שבאופן עקרוני במשטר קפיטליסטי העשירים נעשים יותר עשירים והעניים יותר ענייםנראה לי בכל זאת שרמת החיים של כולם יעלה ביגלל המשקיעים הזרים שיוצרים מקורות פרנסה ועליות במשכורת השכירים . המשקיעים אומנם באים לשם ביגלל כוח העבודה הזול אבל נותנים קצת יותר מהמקומיים. גם השממה נותנת אפשרות לאנשים ליצור דברים חדשים . לדעתי בעוד כמה שנים רומניה תהיה ארץ משגשגת והאנשים שעלו על הכרכרה בזמן ירויחו.
 

Szasinko

New member
Ciorba "אסלית" רומנית/טרנסילבנית

כדי להכין צ'ורבה "אמיתית" יש צורך בעלים+גבעול של ירק שנקרא: לאושטיין ניתן לפעמים למצוא בשוק הכרמל בתל-אביב. הלאושטיין נותן לצ'ורבה את הטעם החמצמץ האופייני. אין לי מושג במה אפשר להשתמש כתחליף
 

grafo

New member
בגינה האורגנית שלי היתי מגדל לאושט

אצלינו בשוק ניתן להסיג בעונה
 

שוש480

New member
תחליף ללאושטיין

כתחליף אפשר להשתמש בלימון פרסי שהם לימונים קטנים מיובשים וככל שהם שחורים יותר הם טעימים יותר. לוקחים לימון אחד כזה וקצת סודקים אותו כדי שהטעם ישתחרר ממנו טוב יותר לתוך המרק.
 

דיא

New member
זה שאתם אכלתם ללא עצם או כדורי

בשר זה לא אומר שזה הוכן כך. בד"כ ciorba מכינים עם עצם או עם ציר בשר. מטגנים קלות ירקות שורש בקוביות או רצוות קטנות, מוסיפים רוטב עגבניות, את ציר הבשר, חומץ, מלח, פלפל ובסוף כמה עלים ירוקים קצוצים דק. מוסיפים בהגשה כף של שמנת חמוצה.יש לקנור או חברת אבקות אחרת אבקת בורשט למכירה ברומניה. זה נהדר במקום חומץ. צריך לקחת בחשבון שאין כמעט מתכונים רומניים כשרים. כשעשיתי את המחקר שלי ברומניה באה לבקר אותי חברה. שתינו צמחוניות, וביקשנו מרק ירקות (היינו בהרים והיה קר). אז קיבלנו ciorba שפשוט הוציאו ממנו את החתיכות הגדולות של הבשר. החתיכות הקטנות - היה יותר קשה להוציא. לצורך צמחונות או כשרות אפשר לעשות את זה פשוט עם אבקת מרק בטעם בקר (העוף קצת אנמי).
 
בדיוק כמו צ'ורבה רגילה אך ללא הבשר

תכיני בדיוק לפי ההוראות למעט הבשר. הכנתי לבתי הצימחונית ויצא מעולה. כמובן שאין צורך לבשל הרבה זמן, שעה תספיק. את יכולה להכין קציצות קטנות ועגולות מאורז מבושל, בשר צימחי מהצומח, מלח, פלפל שחור ומעט שמן קנולה ולהוסיף בסוף הבישול. מתכון: מרק צ'ורבה רכיבים: מים שמן קנולה בצל גדול חתוך לקוביות 2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות 3 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות דקות סלרי (ירק) קצוץ רבע שורש סלרי שורש פטרוזיליה מלח פלפל שחור קילו בשר שפונדרה חתוך לקוביות (עם העצמות) קופסת כרוב כבוש לאושטיאן קצוץ (זה מעין סלרי. אם קשה להשיג, אפשר לשים סלרי קצוץ) אופן הכנה: מטגנים את כל הירקות בסיר מרק גדול (חוץ מהשורשים) . מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן ולערבב עוד מס' דקות. ממלאים מים ומוסיפים את השורשים. מתבלים עם מלח ופלפל שחור ואם רוצים מוסיפים גם אבקת מרק. מבשלים לפחות שעתיים עד שהבשר רך מאד. מוסיפים את תוכן הכרוב החמוץ כולל המים למרק. מתקנים תיבול. אם משיגים עלי לאושטיאן קוצצים וזורקים למרק. ואם אין, אז אפשר לקצוץ עלי סלרי ולהוסיף. יש אפשרות להכין קציצות קטנות מבשר ואורז ולבשל במרק בחצי השעה האחרונה של הבישול. מאד טעים. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה