מרק עוף

מרק עוף

שלום לכם- בימים קרים כמו אלה אני נוהגת להכין לילדי את המרק האהוב עליהם , כמובן מרק עוף. אינני טירונית בבישול! בחורף אני מכינה להם כמעט כל שבוע את המרק הזה. אבל היום ניצבתי ליד כלי המרק פעורת פה, וחסרת אונים. את המרק בישלתי ביום שישי אח"צ. הכנסתי אותו למקרר כשהיה עדין חם. היום, יום ראשון, בעת ארוחת הצהריים, לתדהמתי הוא החמיץ!!! -מה יכול היה לגרום לזה?? אשמח לקבל תשובה וחוות דעת תודה

רותי410

New member
אני לא מבינה גדולה וזאת לא ידיעה אלא השערה

אבל למיטב ידיעתי לא מכניסים אוכל למקרר כשהוא חם, אלא כשהוא קר - מקסימום פושר. נראה לי שזאת הסיבה - אלא אם כן המקרר לא בסדר, אבל אז הכול היה צריך להתקלקל. אז מן הסתם זאת הסיבה. ובהצלחה במרקים הבאים.

אולי העוף לא היה טרי?

לא שמים סיר חם במקרר כי זה משפיע על הטמפ' במקרר.. לא בגלל שזה מקלקל את האוכל.. מצטערת..

simad1

New member
מרק עוף חשוב לצנן היטב בטמפ' החדר

ללא מכסה ואין קשר לאוכל חם שנכנס למקרר ( מטעמי חיסכון - זה רק גוזל חשמל) עם מרקים אחרים אין בעייה, על אף שרצוי לצנן טרם שמירה בקירור.

רוב תודות לתשובות אבל..

לא הכנסתי את המרק חם כיון שהכנתי ציר מרוכז ואז הוספתי מים רתוחים קרים לדילול בכמות המתאימה, כך שכשהכנסתי למקרר זה היה בטפ' החדר, אבל, הקפדתי למהר! ולהכניס למקרר, כדי שהמרק לא יעמוד בחוץ וחס וחלילה יצבור חיידקים. אני מכינה מרק כזה כבר שנים רבות וקרה שלקראת הסוף, מה שנותר החמיץ אבל רק אחרי 4-5 ימים ולא כמו הפעם , אחרי יומיים!

חנהפ

Active member
מרק לא צובר חיידקים

אם הוא התבשל קודם... למה הוא החמיץ? שאלה טובה

למעלה