מתכון: מרק סיני חריף-חמוץ (לא כשר)
מתכון: מרק סיני חריף-חמןץ החומרים: 4 פטריות שיטאקה יבשות, מושרות בכוס מים חמים וסחוטות (לשמור את מי ההשריה) 5 כוסות ציר עוף 150 גרם בשר חזיר רזה, חתוך לרצועות 100 גרם קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות 2 כפות עמילן תירס מדולל בכוס מים 1 כף יין לבן יבש 2 כפות חומץ לבן 1 כפית רוטב סויה פלפל שחור פלפל צ'ילי מיובש כתוש לפי הטעם 1 ביצה טרופה 1 גבעול בצל ירוק קצוץ מעט שמן שומשום כהה אופן ההכנה: 1. מביאים לרתיחה את הציר, יחד עם המים שבו הושרו הפטריות. 2. מוסיפים את רצועות החזיר ואת הפטריות ומבשלים על סף רתיחה 10 דקות. 3. מוסיפים טופו ומבשלים עוד 3 דקות. 4. מוסיפים יין, חומץ, מלח, רוטב סויה, פלפל וצ'ילי. מחזירים לרתיחה ומוסיפים את העמילן, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמרק מסמיך. 5. באיטיות ותוך כדי בחישה, מוסיפים את הביצה הטרופה ומסירים מהאש. 6. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושמן שומשום ומגישים. הערות: את המרק הזה תמצאו בארץ בכל מסעדה שמכונה "סינית". בכולן, ללא יוצא מן הכלל, הטעם לא מוצלח, וממש בלי סיבה. המרק פשוט להכנה, החומרים זמינים וכדאי להכין בבית. מקור המתכון: שף חני פרבר ז"ל