מרק וון טון
מרק וון טון
הפעם הלכתי על מרק עוף צח עם תיבול סיני קל ולא גרסה עם טעמים עוצמתיים כמו בפעמים קודמות.
את כיסני הוון טון הכני על פי מתכון של אהרוני, ללא יין לבן (כי לא היה לי) ועם בשר כנפי עוף מהמרק של יום כיפור שקצצתי דק, במקום חזה עוף טחון במלית.
החומרים, לסיר מרק המכיל כ-8 ליטר ול18-20 כיסוני וון טון:
למרק:
6-7 ליטר (סיר גדול) מרק עוף מוכן (הכנתי סיר ענק, חצי הפרשתי לטובת מרק הוון טון והחצי השני נאכל בצהרי הושענא רבא)
להכנת המרק השתמשתי ב2 רבעי עוף, גרונות, כנפיים, 2 גזרים קלופים, 2 קישואים, 1 תפ"א, 1 בצל שלם, 1 שן שום קלופה, שורש פטרוזיליה קלוף, 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר (מוסיפה ממש בסוף), מים, מלח ופלפל.
4 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות טבסקו
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
עלי כוסברה
לכיסני הוון טון:
לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כוס מים
למלית:
100-150 גרם חזה עוף טחון טרי
טבעות בצל ירוק משני בצלים
חמש פטריות שמפיניון קצוצות דק
1 כף יין לבן
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מעט פלפל שחור
קורט מלח
להרכבת המנה:
חופן נבטים
"גפרורי" בצל ירוק משלושה בצלים ירוקים
"גפרורי" גזר משני גזרים מקולפים
רצועות דקיקות של כרוב לבן
פרוסות דקות של 5-6 פטריות
אופן ההכנה:
הכיסונים:
לבצק:
מעבדים את כל החומרים לבצק נוח לעבודה, מכסים ומניחים במקרר למשך כחצי שעה.
המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית.
הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק לעלה דקיק מלבני, גדול דיו לחיתוך 18-20 מרובעים.
מניחים כפית מהמלית באחת מפינות הריבוע. מקפלים את הבצק מעל המלית. אוספים את שתי הפינות הצדדיות לאחור, מהדקים את כל הקיפולים לקבלת צורה דמוית טורטליני.
מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הכיסונים במשך כ-3 דקות. מוציאים ומסננים.
מטפטפים מעט שמן שומשום על הכיסונים ומערבבים בעדינות על מנת שלא ידבקו זה לזה.
למרק:
מסננים את מרק העוף המוכן לסיר אחר, מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה, טועמים תיבול ומתקנים אם צריך.
מוסיפים למרק הרותח את גפרורי/פרוסות הירקות הטריים, מניחים בכל קערה 2-3 כיסונים, יוצקים מרק ומגישים.
מרק וון טון
הפעם הלכתי על מרק עוף צח עם תיבול סיני קל ולא גרסה עם טעמים עוצמתיים כמו בפעמים קודמות.
את כיסני הוון טון הכני על פי מתכון של אהרוני, ללא יין לבן (כי לא היה לי) ועם בשר כנפי עוף מהמרק של יום כיפור שקצצתי דק, במקום חזה עוף טחון במלית.
החומרים, לסיר מרק המכיל כ-8 ליטר ול18-20 כיסוני וון טון:
למרק:
6-7 ליטר (סיר גדול) מרק עוף מוכן (הכנתי סיר ענק, חצי הפרשתי לטובת מרק הוון טון והחצי השני נאכל בצהרי הושענא רבא)
להכנת המרק השתמשתי ב2 רבעי עוף, גרונות, כנפיים, 2 גזרים קלופים, 2 קישואים, 1 תפ"א, 1 בצל שלם, 1 שן שום קלופה, שורש פטרוזיליה קלוף, 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר (מוסיפה ממש בסוף), מים, מלח ופלפל.
4 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות טבסקו
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
עלי כוסברה
לכיסני הוון טון:
לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כוס מים
למלית:
100-150 גרם חזה עוף טחון טרי
טבעות בצל ירוק משני בצלים
חמש פטריות שמפיניון קצוצות דק
1 כף יין לבן
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מעט פלפל שחור
קורט מלח
להרכבת המנה:
חופן נבטים
"גפרורי" בצל ירוק משלושה בצלים ירוקים
"גפרורי" גזר משני גזרים מקולפים
רצועות דקיקות של כרוב לבן
פרוסות דקות של 5-6 פטריות
אופן ההכנה:
הכיסונים:
לבצק:
מעבדים את כל החומרים לבצק נוח לעבודה, מכסים ומניחים במקרר למשך כחצי שעה.
המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית.
הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק לעלה דקיק מלבני, גדול דיו לחיתוך 18-20 מרובעים.
מניחים כפית מהמלית באחת מפינות הריבוע. מקפלים את הבצק מעל המלית. אוספים את שתי הפינות הצדדיות לאחור, מהדקים את כל הקיפולים לקבלת צורה דמוית טורטליני.
מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הכיסונים במשך כ-3 דקות. מוציאים ומסננים.
מטפטפים מעט שמן שומשום על הכיסונים ומערבבים בעדינות על מנת שלא ידבקו זה לזה.
למרק:
מסננים את מרק העוף המוכן לסיר אחר, מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה, טועמים תיבול ומתקנים אם צריך.
מוסיפים למרק הרותח את גפרורי/פרוסות הירקות הטריים, מניחים בכל קערה 2-3 כיסונים, יוצקים מרק ומגישים.