מרק וון טון

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק וון טון


מרק וון טון

הפעם הלכתי על מרק עוף צח עם תיבול סיני קל ולא גרסה עם טעמים עוצמתיים כמו בפעמים קודמות.

את כיסני הוון טון הכני על פי מתכון של אהרוני, ללא יין לבן (כי לא היה לי) ועם בשר כנפי עוף מהמרק של יום כיפור שקצצתי דק, במקום חזה עוף טחון במלית.

החומרים, לסיר מרק המכיל כ-8 ליטר ול18-20 כיסוני וון טון:

למרק:
6-7 ליטר (סיר גדול) מרק עוף מוכן (הכנתי סיר ענק, חצי הפרשתי לטובת מרק הוון טון והחצי השני נאכל בצהרי הושענא רבא)
להכנת המרק השתמשתי ב2 רבעי עוף, גרונות, כנפיים, 2 גזרים קלופים, 2 קישואים, 1 תפ"א, 1 בצל שלם, 1 שן שום קלופה, שורש פטרוזיליה קלוף, 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר (מוסיפה ממש בסוף), מים, מלח ופלפל.
4 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות טבסקו
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
עלי כוסברה

לכיסני הוון טון:

לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כוס מים

למלית:
100-150 גרם חזה עוף טחון טרי
טבעות בצל ירוק משני בצלים
חמש פטריות שמפיניון קצוצות דק
1 כף יין לבן
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מעט פלפל שחור
קורט מלח

להרכבת המנה:
חופן נבטים
"גפרורי" בצל ירוק משלושה בצלים ירוקים
"גפרורי" גזר משני גזרים מקולפים
רצועות דקיקות של כרוב לבן
פרוסות דקות של 5-6 פטריות

אופן ההכנה:

הכיסונים:

לבצק:
מעבדים את כל החומרים לבצק נוח לעבודה, מכסים ומניחים במקרר למשך כחצי שעה.

המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית.

הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק לעלה דקיק מלבני, גדול דיו לחיתוך 18-20 מרובעים.

מניחים כפית מהמלית באחת מפינות הריבוע. מקפלים את הבצק מעל המלית. אוספים את שתי הפינות הצדדיות לאחור, מהדקים את כל הקיפולים לקבלת צורה דמוית טורטליני.

מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הכיסונים במשך כ-3 דקות. מוציאים ומסננים.

מטפטפים מעט שמן שומשום על הכיסונים ומערבבים בעדינות על מנת שלא ידבקו זה לזה.

למרק:

מסננים את מרק העוף המוכן לסיר אחר, מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה, טועמים תיבול ומתקנים אם צריך.

מוסיפים למרק הרותח את גפרורי/פרוסות הירקות הטריים, מניחים בכל קערה 2-3 כיסונים, יוצקים מרק ומגישים.
 

אמרלדה

Active member
כן. כך מקובל. לפעמים אני עושה את זה גם במרק עוף צח

&nbsp
אחרי שהוצאתי את כל הירקות שבושלו.
 

אמרלדה

Active member
אני רוצה להגיד לך שאני ממש מעדיפה את המילוי הזה על חזה טחון

שיוצא כמו קציצה בפנים. זה לא אמור לצאת כך וזה ממש פחות מוצלח.
&nbsp
דבר שני - התיבול הזה הכי מתאים למרק וון-טון. הרבה יותר מטעמים עזים.
אנחנו הרי יודעים שמרק העוף שלנו הוא הטוב בעולם, אבל לטעמים הסיניים
התיבול הקליל הזה ממש יותר מתאים.
&nbsp
ורק על שאלה אחת לא קיבלתי תשובה: איזה בצק לדים-סאם? אני מכינה
מדפי אורז.
 

אמרלדה

Active member
אה. אותו בצק של הוון טון? הבנתי. תודה.

&nbsp
וון טונים אני עושה הרבה שנים, לפי מתכון ישן של רות סירקיס.
&nbsp
הרבה שנים, אבל פעם פעמיים בשנה בסך הכל.
&nbsp
דים סאם זה עניין חדש, של שנתיים בערך, אני תמיד מכינה מדפי אורז כי
כך למדתי ממישהי שמכינה, והבנתי כמובן שזה תחליף, אבל הקלות הבלתי
נסבלת התאימה לי... :)
 
למעלה