מרק השבוע של ללי

kisslali

New member
מרק השבוע של ללי

בפורום אוכל אני לא מספיק "מיוחסת" אז מתעלמים מהמתכונים שלי, כאן לפחות מתייחסים אלי בסובלנות, סלחנות ואהדה: מרק עם נטיות תאילנדיות מאדים עם כף שמן זית שורש סלרי, שני קישואים - מגורר גס וכרשה אחת - פרוסה דק - (פרפר: הכל על לוח החיתוך כמובן!) מוסיפים 5 שיני שום גדולות פרוסות, חב' כוסברה קצוצה וארבע פרוסות של לימון קלוף ומחורצן. מוסיפים 1.5 ליטר ציר מרק (בעברית כפית א. מרק טובה על כל כוס מים רותחים). מוסיפים חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל של 5X5. מבשלים עד שהדלעת מוכנה ולא דקה יותר, מוסיפים מיץ מחצי לימון, וקמצוץ סוכר וקמצוץ פפריקה חריפה מאד. לתאילנדי אוטנטי מוסיפים בסוף גם 3 כפות ממרח בוטנים אבל אני רוצה להזהיר אתכם שזה יוצא מגעיל כמעט כמו לבשל עם חלב קוקוס - תחליטו לבד. לבריאות ואולי אם תפלל פה לגשם הוא יגיע???? ללי

פּרפרית

New member
ואני חושבת שאפשר

לפתוח מאגר קבצים עם מתכונים שלנו. (לטיפולך נועה). כי יסלחו לי אנשי הפורום המיוחסים שם בפורום אוכל, רק מעטי מספר נותנים שם מתכונים שהם גם אכילים..... ותודה לך ללי על המתכון לעי"ל, ינוסה בקרוב אחרי המתכון שדרולי נתנה כאן שבוע שעבר.

צלליתה

New member
בדיוק חשבתי על חמאת בטנים

היה היה פעם לפני הרבה שנים איזה מרק שהייתי עושה עם חמאת בטנים שהיה ממש מוצלח. לצערי היום כבר לא זוכרת על מה בכלל מדובר. אבל זוכרת היטב שברגע הבוטנים במרק הם משנים לגמרי טעם ומרקם ובכלל לא מזהים שזו חמאת בטנים (שלמען האמת די חביבה עלי גם בצורתה הגולמית. ובכלל מוצאי מהקוף ואני אוהבת בוטנים). רק שתדעי שבשבילי את לגמרי מיוחסת ואני מתיחסת למתכונים שלך ברצניות רבה. כמו למתכונים של כולם. הבוקר עשיתי אן דן דינו והקוקסוס עלה בגורל. עכשיו חזרתי מהקניות ועוד מעט, טוב, אולי אני אתעצל וזה יהיה מחר, אתחיל במלאכה. עם שינוי אחד קטנטן - הבשר והמרק יצטרכו להפרד מפאת ילדה צמחונית. (כן כן אני יודעת זה לא יהיה זה.)

kisslali

New member
ידעתי שפה אזכה לנחמה

חמודה מאד את! וגם אצלי הקוסקוס לעיתים קרובות מאד צמחוני כי יש כאן ילד שאוכל בשר אבל רק אם זה משהו טוב ומיושן... הרבה הצלחה לך, לא לוותר על הנענע והקנמון במרק! ללי

noa128

New member
קטגוריית "מתכוני הפורום" הוקמה

ב"מאמרי הפורום" - כאן למעלה בסרגל העליון ולתוכה הוכנסו (בינתיים) המתכונים מהשבועיים האחרונים. תיכף נפתח שרשור חדש, שרשור הנשנושים הגדול, ולשם יתווספו עוד פנינים מהמטבח שלכם

צלליתה

New member
תודות לללי המיוחסת

יש פה קוקסקוס תונסיאי. הבשר בסיר נפרד, המרק בסיר אחר. (ואז התקשרה הצמחונית להגיד שאינה מגיעה השבת). זה ממש משובח. ומה שהכי משמח אותי - נורא שונה בטעם מדברים שאני מכינה בדרך כלל. הקנמון והנענע באמת שוס מנצח. קצת רימיתי והכנסתי חופן די קטן של כוסברה, ועדיין הממזר הצליח להשתלט על הטעם. לא שאני משונאי הכוסברה, בכלל לא, אבל כל דבר במידה. אז תודה ללי. בשבילי את מלכת המטבח.

kisslali

New member
וואי, איזה כיף של מחמאות - תודה

שמחה שיצא לך טעים, גמני חשבתי שהגוון של הקנמון/נענע שונה בצורה שווה מאד. בתיאבון, ללי

droli

New member
ללי, אל תרגישי מקופחת את מוזמנת

לבוא מתי שתרצי. את יודעת לאן ואיך להגיע.

למעלה