מרק דובדבנים

טומי*

New member
בתקוה שאת יודעת אנגלית...../images/Emo92.gif

Hideg meggyleves A refreshing way to start a meal on a hot summer day. Many other kinds of fruit can be used like blackcurrants, rhubab, gooseberries. Ingredients 500 g/1 lb sour cherries (ripe and pitted), 150 g/6 oz sugar, grated peel of half a lemon , pinch of salt, ground cinnamon, 1 tablespoon flour, 100 ml/2 and half fl oz sour cream Preparation In a large pan put 1 and half litres ( 2 and half pints) of water, the sugar, salt, lemon peel, and cinnamon. Boil for 3-4 minutes and taste to see if the liquid is well-flavoured. If not, let it boil and reduce for another few minutes. Add the cherries to the boiling water and simmer 4-5 minutes. Mix the cream and the flour then stir in slowly a ladle of hot cherry juice. Pour into the soup and boil until it thickens. Leave to cool, serve chilled.

גלי®

New member
והנה גם בעברית:של ליסה נשיץ מYNET

400 מ"ל שמנת מתוקה 600 מ"ל יוגורט 250 גרם דובדבנים טריים 1/4 כוס מים 5 כוסות סוכר 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1 כף ליקר מנטה מבשלים את הדובדבנים, המים, הסוכר, וקליפת הלימון על אש קטנה במשך 5-3 דק´, עד שהדובדבנים מתרככים. מצננים. מוסיפים את יתרת החומרים ומגישים קר.

המון תודה.. אבל

אמא שלי הייתה משתמשת בסוג דובדבנים לא טרי.. במה להשתמש ? אפשר לוותר על המנטה ? תודה

orlu

New member
יש צינצנות =מצוין,לדעתי אפשר לותר

על המנטה.שהרי זה סוג של טיבול. לחיים

kropacsek

New member
מתכון מנצח

אז כך, שני גביע שמנת שני גביעי אשל 1/2 כוס סוכר או ממתיק לפי הטעם (פוי) צנצנת דובדבנים משומרים מקציפים את השמנת, האשל והסוכר עד שנהיה אחיד והסוכר נמס בפנים. מוסיפים את הנזולים של הדובדבנים ומקציפים עד שזה חלק. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים עם כף. לא יותר מכמה דקות, בלי רביכה, בלי כאבי רעש מיותרים. וחוץ מזה, יוצא קליל ולא מעיק על הקיבה. את המתכון למדתי מאמא שלי (והיא לא אחת שתשהה במטבח יותר מהמינימום.

reuven4u

New member
אני גם מכיר את השיטה..

זו השיטה הכי טוב גם לדעתי... פשוט , מהיר, וטעים בטירוףףףף!!!!! אני פעם הוספתי כמה פרוסות לימון- ואכלתי מוחורת- גם כן טעים!

reuven4u

New member
אני גם מכיר את השיטה..

זו השיטה הכי טוב גם לדעתי... פשוט , מהיר, וטעים בטירוףףףף!!!!! אני פעם הוספתי כמה פרוסות לימון- ואכלתי מוחורת- גם כן טעים!

למעלה