מרק בשר Husleves

מרק בשר Husleves

לכבוד סוף השבוע הסגרירי. אצלנו בבית תמיד רבו למי אבא ז"ל יתן מח עצמות על חתיכת חלה טריה ועם המון מלח. מתכון: מרק בשר Husleves רכיבים: קילו בשר למרק חתוך לקוביות (אני קונה שפונדרה) עצמות בקר (רצוי עם מח) 6 גזרים תפוח אדמה גדול בצל גדול חצי שורש סלרי שורש פטרוזיליה פטרוזיליה, סלרי ושמיר טריים מאד מלח סיר גדול אופן הכנה: קולפים את כל הירקות. רוחצים היטב את הפטרוזיליה הסלרי והשמיר וקושרים ביחד בחוט תפירה לבן כדי שלא יתפזרו במרק. מכסים בהרבה מים קרים ומרתיחים. רק לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר והעצמות, מרתיחים שנית וממליחים. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה לפחות שלוש שעות. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח. להגשה: מסננים את המרק. למנה ראשונה מגישים מרק צח עם איטריות דקות וקוביות קטנטנות של גזר מבושל מהמרק. אפשר גם לקצוץ מעט שמיר קצוץ ולפזר למעלה. למנה העיקרית מגישים את הבשר ואם יש מח בתוך העצמות שבישלנו, מרוקנים אותו וטורפים עם חלה טריה ומלח. ואם רוצים לאכול מרק צ´ורבה רומני עושים ככה: חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים למרק פלפל שחור, כוס של מי השריה של כרוב חמוץ (אפשר גם מקופסת שימורים) ולימון אחד סחוט טרי ומגרדים שתי עגבניות בשלות פנימה. להגשה: מוזגים לצלחת מרק עם חתיכות בשר ועצם וירקות חתוכים. ארוחה שלמה בצלחת אחת והכי טעים לאכול את הצ´ורבה עם לחם לבן טרי חתוך עבה ומלפפונים מוחמצים בבית. הערות: אם ממש רגילים לאבקת מרק אפשר להוסיף, אבל המרק מרוכז ולדעתי אין צורך. אם רוצים לחסוך בקלוריות כדאי להכין יום קודם, לשים במקרר ולמחרת להוריד בקלות את השומן. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

Szasinko

New member
Marhahusleves

אצלנו נהגו להגיש את הבשר המבושל עם שורש חזרת (Torma), מגורר. אבי ז"ל נהג גם למרוח לעצמו על הבשר כמות הגונה של חרדל. אני לא יודע אם זה מקובל , אבל זה מה שהוא אהב. אם אני זוכר נכון היה תמיד ליד המרק והבשר המבושל, פרוסות דקות של צנונית עם מלח. מוכר?

orlu

New member
ברוך הבא SZASINKO,אתה מוכיח

שהסטטיסטיקה שלנו נכונה. 100 אחוז (כמעט?) חברים חדשים נכנסו לפורום בעיקבכות קיבתם. בתיאבון ונישמח אם אתה והחברים החדשים מהשבוע האחרון תעשירו אותנו בכל

Szasinko

New member
לא מודה!!

נכנסתי לפורום פעם ראשונה הבוקר, נרשמתי והצגתי את עצמי. במקביל לברכות על הצטרפותי, כתבה "דרומית1" מתכון למרק. פשוט הגבתי. ... אבל אני אוהב מאד!! לאכול. אוהב לבשל אוכל הונגרי ואשמח לתרום מניסיוני. שבת שלום

orlu

New member
זה היה ברוח חיובית ניראה לי שדלקחת

זאת לא על פי כוונת המשורר על כל פנים ברוך הבא

רואה שאצלכם כבר חמים וטעים

גם אצלי מרק העוף מוכן וגם בישלתי צולנט הרבה צימחוני עם קצת עוף. ובמידה ולמישהוא יתחשק והרי המתכון: בצל קצוץ מטגנים בשמן זית וכרישה , זנגביל חתוך לקטן. מוסיפים כמה קוביות קנור למשל פטרוזיליה ושום וגם שום טרי קצוץ אחר כך ירקות הלצ"ו הקלסיים כמו עגבניה ופלפל ירוק. מטגנים עד שיוצא להם המיץ. ואחר כך עושים שכבות של: אפשר עדשים אפשר חתיכות עוף, תפוחי אדמה שכבה אורז, שכבה בטטה, שכבה דלעת מוסיפים עוד כמה רבעי שום וגם עוד שני קוביות קנור מלח ופילפל ושופכים על הכל קופסת עגבניות מרוסקות עם תבלין או בלי תבלין. מכסים עם מים ומבשלים שעה . שמים בתנור עד שכל הנוזל נספג בערך שעה והכל מתאחה למסה אחת טיעמה ובריאה. מאוד נעים הרגשת הקלילות מהאכילה של המרכיבים הבריאים וקלים לעכול. כמובן אפשר לשנות את מרכיבי הירקות וגם במקום עדשים אפשר חומוס . בתיאבון! ותודה על המרשם של מרק הבשר והצורבה שנשמע מאוד טעים .

דוקא אני מדברת הונגרית אבל

לא הצלחתי לפענח את ההונגרית כתובה בעיברית. אצלי כבר חמים וטעים מקווה שגם אצלכם.

sabajakov

New member
חזרת, גם עם נקניקיות.

ורוטב חזרת לבצקניות עם בשר צייד.

אני לא יודעת אם זה נכון אבל..

לימדו אותי פעם שאם מכניסים את הבשר למים/ציר רותח, הוא נסגר והטעמים נשארים בבשר, אז כשרוצים שהמרק יהיה הנושא , מתחילים את בישול הבשר במים קרים ואם רוצים שהבשר ישמור על טעמיו מתחילים במים רותחים.

למעלה