מרק בצל צרפתי קלאסי

מצרכים

6 בצלים גדולים, פרוסים דק
3 כפות חמאה
כף שמן זית
כפית סוכר
3 שיני שום כתושות
2 כפות קמח
1 ליטר ציר בקר או עוף איכותי
1 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור
עלה דפנה
ענף תימין
באגט פרוס

אופן ההכנה

כדי להגיע למרק בצל מושלם, צריך סבלנות. מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ואת כפית הסוכר. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית־נמוכה כ-35 דקות, עד שהבצל הופך לזהוב־עמוק. בשלב הזה חשוב מאוד לא למהר; הקירמול הוא לב המנה. ככל שהבצל מקבל צבע כהה יותר (ללא שריפה), כך המרק יצא עשיר ועמוק יותר. כשהבצל כבר מקורמל ורך, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. לאחר דקה מפזרים מעל הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע בבצל ויוצר מרקם סמיך מעט – זוהי תוספת שתעזור למרק להגיע למרקם משיי. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה. מהר מאוד אפשר להריח את העומק החדש שהיין נותן. לאחר מכן מוסיפים את ציר הבקר, עלה הדפנה, תימין, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה 30 דקות. שימוש טבעי בסיר קוסקוס במהלך ההכנה בעוד המרק מתבשל ומתאחד, ניתן לנצל את הזמן והשימוש הטבעי עם סיר קוסקוס. החלק העליון של הסיר מצוין לאידוי מהיר של פרוסות באגט כדי לייבש אותן בעדינות לפני קלייה. כאשר הבאגט מתייבש בקיטור עדין מלמעלה, הוא ייקלה טוב יותר בתנור ולא יתפרק בעת הטבילה במרק. אפשר גם להשתמש בתחתית של סיר קוסקוס כדי לחמם מעט מים להכנת תוספת שתוגש בצד כמו קוסקוס עדין, מחית תפוחי אדמה או אפילו ירקות מאודים שיכולים להשתלב נפלא עם המרק העשיר. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פרוסות הבאגט על תבנית, מברישים בשמן זית, אופים עד שהן הופכות זהובות ופריכות. לאחר מכן מפזרים עליהן גבינת גרוייר מגוררת ומחזירים לתנור לצלייה קצרה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מוזגים את המרק החם לקערות עמידות לחום. מניחים מעל כל קערה פרוסת באגט עם גבינה מותכת, או אפילו שתיים אם רוצים מנה משביעה במיוחד. חלק מהטעם המפורסם של מרק בצל צרפתי מגיע מכך שהלחם סופג את המרק, מתרכך ומתחבר לגבינה המותכת. אפשר להוסיף מעט פלפל שחור גרוס טרי, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט. להגשה מפוארת, ניתן להוסיף בצד קוסקוס עדין וחמים שהוכן בקלות בתוך סיר קוסקוס, שילוב שנשמע מפתיע אך עובד נהדר בזכות מרקם עדין שמאזן את עומק המרק.
 

lemner40

Well-known member
כמה הצעות יעול
1. להוסיף קצת ברנדי ליין הלבן.
2. להוסיף תערובת עשבים שנקראת פרובנס.
 
למעלה