מרק בצל בפריז

פילפולה

New member
מרק בצל בפריז

אני אשמח להמלצה עבור מרק בצל בלי בשר , צדפות וכו בעיר האורות.

המון תודה
פיל

mereng

New member
מול תחנת המטרו אודאון - על סן ג'רמן

נדמה לי שקוראים לו BISTRO D'ODEON - בכל אופן זה ביסטרו פינתי שנראה די ממוסחר אבל הופתעתי לגלות שיש לו מרק בצל טעים להפליא.

בתאבון !

mereng

New member
הממ...... אני צמחונית אמנם אבל לא מחפשת

בחו"ל מסעדות צמחוניות בהכרח, אלא מסתפקת במנות צמחוניות - קרפ טוב עם גבינה וירקות, אומלט עם סלט, מנת קיש מעניינת, מנת פסטה טובה או פיצה במסעדה איטלקית איכותית, אפילו סתם בגט טרי עם גבינה שווה...... מבחינתי זה מספיק.

עברנו ליד מסעדה צמחונית בין הנוטרה-דאם לסן ג'רמן, אבל אני לא זוכרת את שמה לצערי.

בכל מקרה לרוב אין בעיה למצוא מנות צמחוניות כמעט בכל מקום.

העצלנית

New member
פסיונטע מתכוונת שהמרק ככל הנראה עשוי

על בסיס ציר בשרי ולכן הוא לא צמחוני.
ולגבי כל השאר את ממש צודקת, יותר מזה יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שאכלנו בשר בחו"ל. כמובן שכשאתה לא צמחוני (לצערי) זה יותר פשוט כי לפעמים יש מרכיב בשרי במנה שהוא לא דומיננטי בכמותו אבל הוא עדיין שם.

salo22

New member
לדעתי קצת חבל לבזבז על זה זמן בעיר

וזו שאלה די בעייתית כיום - אני חושב שזה עניין קולינארי די "סטראוטיפי" שמביך פאריסאים רבים ומקושרים אצלם בעיקר למלכודות תיירים ואוכל שחושבים שהם אוכלים השכם וערב על לא עוול בכפם-הקיצר זו מנה שלא זוכה לכבוד רב ב"קולינריה העירונית". תמצאי אותה במסעדות מתויירות ולבטח לא באלו הנחשבות "חוד החנית" בעיר, ומכיוון שנראה לי שרבים פה (או לפחות אני משתדל) יבחרו לרשימתם מסעדות מעניינות יותר מאלו - קצת קשה לדעתי למצוא המלצות ממקור ראשון.
ואחרי כל ההקדמה - המקומות המתויירים והדי סטנדרטיים עדיין מגישים, כמו Au pied de cochon . נסי לבדוק מסעדה בשם Chez Granouille, היא טובה באופן כללי ועלתה בהקשר בעבר, אבל לפי התפריט באינטרנט אני לא בטוח שהיא עדיין מגישה את המנה הרלוונטית.

יויו13

New member
סאלו ,מי כמוך יכול להסביר כמה קל לעשות מרק

בצל אוטנטי וטעים בבית .ציר, בצל, יין לבן, קרוטונים, גבינה, כלי מחרס ותנור.

salo22

New member

מבחינתי מרק בצל הוא בכלל ציר בקר שהתבשל יובלות, הבצל אחרי זה הוא אקסטרא

botenli

New member
אז אשמח שתשתף במתכון שלך!!

עדיין לא הגעתי למתכון המושלם של מרק בצל כהה עם הקרמה יפה...
ציר עוף או בקר?

salo22

New member
אפשר גם וגם

ציר בקר יתן כמובן תוצאה עמוקה וכהה הרבה יותר. כל התהליך דורש המון סבלנות, אבל ככה זה בישול טוב. רצוי להשחים מעט את העצמות ולבשל הציר זמן ארוך מאוד, כמו שמכינים ציר בקר כהילכתו. אחרי זה אני מקרמל לאט את הבצל על אש נמוכה לזמן ארוך מאוד, מקרמל עוד יותר עם שתי כפות סוכר קנים חום לסיר, הרבה סבלנות.
מוסיף קצת גם סויה כחלק מההמלחה, גם מלח, פלפל שחור גרוס, הציר בצל תמיד יתבשל עם שני עלי דפנה ופלפל אנגלי (כמו גם ציר הבקר, בנוסף לירקות השורש כמובן). אני אוסיף יין לבן, ממש לא הרבה, וזה מצידי רץ שעות אש קטנה מאוד.. זה הבסיס ומה שבא אחרי עם גבינה וכולי זה כבר כל אחד כראות..
תהליך ארוך מאוד ולא לכולם יש סבלנות לזה, אבל התוצאה רחוקה שנות אור וגלקסיות ממרקי הבצל אינסטנט שמגישים במסעדות רבות.

botenli

New member
תודה

בדיוק הכנתי בסופ"ש ציר בקר וזו תהיה הזדמנות מצויינת ל"בזבז" אותו...
המתכונים שניסיתי תמיד הכילו ציר ירקות והטעם היה שטוח לתחושתי, נראה לי שזה יעשה את ההבדל...
ינוסה בפעם הקרובה שיהיו לי כמה שעות רצופות של בית.
תודה רבה!

סאלו, לקרמול איטי של בצל אני מוסיפה חצי כוס

מים למחבת. זה מאט את התהליך, מבשל את הבצל בתחילה וככל שהמים מתאדים הבצל מתחיל להתקרמל לאט לאט. מעבר לזה - זו בדיוק הדרך להכנת המרק.

salo22

New member
כנ"ל, אבל מעט יין וסויה

נראה לי שזה אותו אפקט, פחות או יותר.

למעלה