מרק בפעם ראשונה

dafnil

New member
מרק בפעם ראשונה

מואה ביתנו בת 4.5 חודשים וכרגע היא רק יונקת. עקב חזרתי לעבודה לחצי משרה חלה ירידה בכמות החלב שלי בצהריים. ניסיתי את כל השיטות של תמונות במשרד וכו'...ואז החלטתי שאנסה לתת לה תחליף חלב אם בלילה (מטרנה קורנפלור) ואת המנה שאשאב בערב אתן לה בצהרים שלמחרת. מואה התבררה כאלרגית לתחליף חלב ואושפזה עם אלרגיה חריפה בבי"ח. מאז נשבעתי לא לתת לה תחליף חלב. השבוע החלטתי כי בגיל 5 חודשים (עוד שבועיים) אחל לתת לה מרק ירקות בכל צהריים במקום המנה שדועכת לי. חשבתי להתחיל רק עם ירקות כתומים מה דעתכן? אינני יודעת איך מכינים מרק לתינוקת שרק יונקת וכל כך קטנה? אשמח לחוות דעתכן ליאור אמא של מואה.

sagitlaleche

New member
מרק בפעם הראשונה ../images/Emo20.gif

באמת לא נעים כשהתינוק אלרגי למרכיבי התמ"ל. אלרגיה לתמ"ל קיימת אצל תינוקות, ולכן חשוב להקפיד ולשים לב מה תינוקות אלו מקבלים לאכול פרט לתמ"ל. כמובן שחלב אם שאוב הוא הטוב ביותר עבורם, אבל אני מתכוונת להתחלת מזון מוצק. יש סיכוי גדול שתינוק שכבר הראה סימני אלרגיה למזון מסויים, עלול להיות אלרגי גם למזון מוצק, גם אם מדובר בירקות כתומים. גיל 6 חודשים להתחלת מזון מוצק המופיע בהמלצת משרד הבריאות, איננו גיל שרירותי. הוא גיל שבו ידוע כיום כי תינוקות יפתחו פחות אלרגיה בעת חשיפה למזונות אלו. ככל שחושפים תינוק בגיל מאוחר יותר למזון מוצק יש סיכוי קטן יותר להופעת אלרגיה. לכן, חשוב לשים לב במיוחד אצל תינוקות אלו לתופעות של אלרגיה ולהתייחס לסימנים של מוכנות למזון מוצק ולא סתם לתת לתינוק אם אין סימנים כאלו: (לא לפי סדר חשיבות דווקא) צמיחת שיניים, היכולת לשבת על ברכי ההורה או בחיקו, היעלמות רפלקס ההקאה המגן על התינוקות כשהם עדיין לא מוכנים לקבל מזון מוצק (מבחינת בליעה וגם אלרגיה), היכולת להושיט את הלשון קדימה לכיוון השפתיים ולקבל את המזון ולא לדחותו. אולי צריך לחשוב איך להגביר את כמויות החלב שאת שואבת, ולחשוב על אפשרויות שאיבה שונות כמו שאיבה תוך כדי הנקה, בזמן שאת עם התינוקת, או שאיבה על הבוקר כשהשד מלא בחלב לאחר הלילה.

למעלה