3 תפוחי אדמה בצל 1 גדול 3- 4 כפות אורז 3- 4 כפות גריסים אפשר גם איזה חופן של פסטה מכל צורה שהיא ... אבקת מרק מעט מאוד פלפל שחור ומלח כף קמח מטגנת את הבצל עד שיהפוך קצת יותר מצהוב ... את תפוחי אדמה חותכת לקוביות קטנות ...ומוסיפה לבצל המטוגן ...מוסיפה את יתר החומרים ..וכמובן מים ותבלינים ...ולבשל במחבת קטנה ...לוקחת כף קמח רגיל ..מחממת את הקמח עד שמחליף לצבע חום בהיר ..מפזרת מעל המרק וממשיכה לבשל [הקמח לא חובה]
קליל מטגנת בצל קושרת בחוט פטרוזיליה, כוסברה וטימין... מוסיפה לטיגון.. מוסיפה קוביות תפו"א ומטגנת קלות כנ"ל טבעות גזר.. ואז אני מוסיפה מים אפשר להוסיף גם קישואים, כרוב, כרובית, סלרי... מרתיחה...מוספיה מלח+פלפל שחור.... מנמיכה את האש ונותנת לירקות להתבשל ולהתרכך... תיקון טעמים ו...להשליך את צרור הפטרוזיליה ושות'... אפשר להכין בצקניות מסולת ולהניח על השולחן שכל אחד יוסיף למרק.. קרוטונוים - אני מכינה מחלה מרוחה בחמאה שעורבבה עם שום..... שקדי-מרק......
לבשל מים עם מלח וסולת, הדייסה צריכה להיות סמיכה. לבשל 10 דקות עד שכל המים נבלעים בסולת. אם צריך להוסיף מים אז מוסיפים ואם צריך להוסיף סולת אז מוסיפים. אני מוסיפה גם פלפל שחור. אח"כ שיטחתי הכל על תבנית (אפשר על השייש), קצת, קצת שימנתי (כי אלעד לא אמר לי) ואחרי שעתיים חותכים לקוביות.
אם רוצים ובא להתפנק אז ככה אני מפנקת במרק מוקרם: אחרי שהמרק מוכן מוזגים לצלחות ועדיף צלחות קרמיות, מכניסים לכל מרק 2-3 כפות גבינה צהובה מגורדת (אני אוהבת עמק או גלעד) ולתנור ל-2 דקות בערך. ועוד אפשרות טעימה משהו: מכינים טוסטים עם גבינה צהובה ומכניסים למרק הרותח - נורא נורא טעים.