מרקים..

כרכומית

New member
מרקים..

ירד פה גשם והתחלתי להריח את החורף.. שמזכיר לי מרקים שעוזרים מאוד לתפריט. יש למישהי מתכון מעניין. בא לכן לשתף?

תגדירי מעניין....../images/Emo35.gif אצלנו אכן התחילה השבוע רשמית עונת המרקים, והכנתי סיר ענק של מרק כתומים עם עדשים אדומים (אדומות?), בתיבול של קארי ולימון. בחורף יש לי מן סבב מרקים כזה, ורק כשמגיעים לסוף הרפרטואר מתחילים מחדש. כל כך חיכיתי כבר לחורף הזה רק בשביל שיהיה סיר מרק במקרר! איזה כיף! אגב, הגיע הזמן שגם תפוז יעדכן את האייקונים - מטקות ואבטיח פאסה, הגיע הזמן לאייקונים של חורף

ronanit

New member
סליחה, פוס, עצור משחק |אייקון של מתעלפת|

אפשר מתכון בבקשה?

כל כך קל וכל כך שווה... נורא פשוט - מזהיבים בקצת שמן זית בצל קצוץ, מוסיפים שום כתוש ובערך 2-3 גזרים חתוכים לחתיכות. מזהיבים כמה דקות. מוסיפים בטטות חתוכות ודלעת, וגם כוס עדשים אדומים שטופים. מכסים במים רותחים ומתבלים - אבקת מרק עוף (כאן זה כבר לפי הטעם, אני שמה בערך כפית על כל 2-3 כוסות מים), אבקת קארי (מידת החריפות שלה תלויה בך), קליפת לימון שלם, מלח פלפל. מבשלים עד שהכול מתרכך (בערך 30-40 דקות) ומדי פעם מסירים את הקצף. מוציאים את קליפת הלימון וטוחנים. יוצא מרק סמיך סמיך עם ריח מעלף... אגב, פעם אחת שכחתי להוציא את הקליפה של הלימון לפני הטחינה והתקבל מרק בטעם לימוני משגע, ומאז מדי פעם אני שוב "שוכחת" להוציא את הקליפה ../images/Emo6.gif

ronanit

New member
באמת נשמע קל.. רק כמה ../images/Emo35.gif

קארי חריף? אף פעם לא בישלתי עם קארי..
קליפת לימון שלמה (לא מגורדת) נכון?

יעל י

New member
מרק גריסים-זה התפריט להיום

מיד הולכת להכין. משביע,טעים ופחמימות מורכבים. בנתיים השמש זורחת פה ואין ניצוץ לגשם.

לילית462

New member
אצלנו מספר המרקים מצומצם

עוף (בנוסח סבתא א' ובנוסח סבתא ב') - שני מרקים שונים אגב. כתום - דלורית גזר תפ"א עם שום, ג'ינג'ר וחלב קוקוס ירוק - קישואים בצל ושמיר אפור - פטריות בצל ושום. (שמים לב שאנחנו בשלב הצבעים?) רק כך הבנות שלי (כולל המבשלת) יודעות לאיזה מרק אני מתכוונת.

למעלה