מרקיד מזדקן - עד מתי?

מרקיד מזדקן - עד מתי?

בעקבות קריאה בפורום , על מדריך שרוקד גרוע, אשר לבטח קשור גם, במראהו ובחטיבות גופו. השאלה - עד מתי, מרקיד צריך לעבוד במקצוע. מתי עליו לפרוש? בצה"ל ובמשטרה קבעו גיל פרישה - 45. ובכל זאת רואים קצינים ושוטרים, שמנים ומסורבלים. אשר צריך דמיון רב , לראותם רודפים אחרי גנבים או זוחלים לקראת יעד של אויב. יש מרקידים , שמראם וכושר ריקודם - רחוק מאד מהמאפיין, במקצוע הריקוד. אני לוקח את עצמי לדוגמא - כמה קפצתי בקלילות , והשתוללתי בצעירותי , בכל סטודיו למחול , עמדתי בשורה הראשונה. היום - אני מרגיש נחות על יד הרקדנים הצעירים והתוססים, השאלה שעלתה בפורום - על כושרם של המדריכים והמרקידים קשורה מאוד בגיל ובמראה. והמראה תלוי מאוד בגנים וברצון בורא עולם. מה לעשות עם המדריכים המזדקנים והמתכערים, המשמינים והמתגבנים (מלשון - גיבנת) - האם "לזרוק אותם לכלבים"? נאמר להם - "תודה , הכושי עשה את שלו"? אל תשכחו - זאת פרנסתם ומקור מחיתם. עד מתי מותר להם להדריך? יענקלה לוי

מדריך מזד...../images/Emo47.gif

קן,ירקיד עד גיל 70 ,ולאחר מכן הוא יוכל להיות ראש ממשלה.

צריך לשלוח אותם לערבות הקרח הניצחי

סתתתתם...
הרי לא האמנתם שבאמת התכוונתי
ינקלה - רקוד כל עוד אתה יכול
הניסיון והתבונה הנרכשת עם הגיל מוסיפים לרוקד הבוגר איכות שהצעיר, בכל חינניותו ומירצו, אינו מסוגל לספק. זכור דבר אחד: איפה שהצעירים נמצאים - אתה כבר היית - אבל הם עדיין לא הגיעו למקום שבו אתה נמצא
ואגב, בהרקדות רבות שאני משתתפת בהן, רוקד אדם מאוד מבוגר. הצעדים כבר לא מה שבטוח היו בעבר - אבל לראות אותו מתמיד ומגיע לכל הרקדה רק עושה לי טוב - זו תקווה לכך שהחיים לא נגמרים אחרי גיל 30

נכון שמו ש...

והוא כבר עבר את ה-90 וזה ברצינות. מתמיד, משקיע, קונה כל קלטת וידיאו חדשה כדי להדביק את קצב הלימוד. אין ספק שהריקודים עושים אותו צעיר יותר גם במראה וגם בהרגשה. אני מצדיע לו!

אבישג10

New member
לפעמים זה יכול להפריע

גם היכן שאני רוקדת ישנו אדם מאד מבוגר (אולי אותו אחד?...), שאני באמת מעריכה ומכבדת את כושר ההתמדה והרצון, אבל אם אפשר, אדון יקר - לרקוד יותר בצד, כי זה לא רק שהצעדים לא אותו דבר כמו פעם - לפעמים הם לא שם בכלל, וזה מסוכן, גם לו וגם לסביבה. זה מזכיר לי תופעה אחרת - אלה שלא יודעים ריקוד ובכל זאת מתעקשים לרקוד בבמרכז ומפריעים. קצת התחשבות לא תזיק. גם אני לפעמים עדיין מעתיקה, מה לעשות, לא בושה... אבל בצד, כדי לא להפריע למתפרעים הצעירים... אפשר לרקוד בכל גיל ובכל מצב, יש לנו בחורה עיוורת שרוקדת יותר טוב מהרואים, הכרתי פעם בחורה נכה שרקדה על שתי רגליה ולא ויתרה, מדהימה! רק להתחשב, גם אנחנו בהם וגם הם בנו. להת' אבישג

אבישג. ואולי אנחנו מדברות על

אותו רוקד. מבוגר, המתקשה בביצוע הצעדים במהירות ובכל זאת רוקד תמיד במרכז. אולי זה מכורח הרגלו בעבר, כשהיה צעיר. לי בכל אופן, זה עושה טוב לראות אותו רוקד. גם בחוג נוסטלגיה שבו רקדתי, ישנה רוקדת מבוגרת, מעט כפופה ומתקשה בריקוד. יצא לי לא מעט פעמים לנהל איתה שיחות. אני נפעמת כל פעם מחדש, מן הרוח הצעירה שבה ומעוצמת אהבתה לריקודי עם. אני מסירה את הכובע בפני אנשים כאלו. אז נכון, שיתכן והם מפריעים, אז מה? ואין לדעתי, להשוותם לרוקדים חדשים, שרוקדים במרכז ומפריעים. ואולי זה לא מפריע לי. כי לא רוקדת במרכז. אך את בהחלט צודקת ,מבחינתי, בהבעה הכללית שלך לקצת התחשבות. האחד בשני בהרקדות.

אצל מרקיד קשה לדבר על גיל פרישה

גיל פרישה של מרקיד הוא אינדיוידואלי ישנם כאלה שכבר בגיל 40 טוב יעשו אם יפרשו וישנם אחרים שכשהם פורשים גם בגיל מבוגר חבל כי הם עדיין קלי תנועה ויכולים בהחלט להיות מודל לחיקוי טוב לדוגמא מישאל רבים בגילו כבר גוררים רגליים והוא עדיין קל תנועה כנער הוא יכול לטעמי להיות מרקיד עוד שנים רבו יישר כוחו וישמור האל נעוריו שמוליק

יין רק משתבח עם הזמן, יענקלה

ולכן לדעתי. אם הוא מדריך טוב - כל עוד הוא מסוגל לרקוד וללמד. לבצע את התנועות והצעדים כפי שצריך. ללמד ברצף, ללא קושי בנשימה, שמצריך הפסקות. להיות מסוגל לרקוד במרכז המעגל יותר מריקוד אחד בערב. "דייני" ועוד עניין, אין קשר מבחינתי, בין חזותו של מרקיד לבין הנאתי כרוקדת בהרקדה שלו. יופיו לא מוסיף להנאתי ומראהו הפחות יפה ו/או המתבגר אינו גורע ממנה.

יענקלה , כל מרקיד וכן בכל מקצוע אחר

כל אדם יכול להמשיך בו, כל זמן שהוא יעיל בו, הגיל הוא לא בהכרח חסרון הוא יכול להיות גם יתרון

avneh

New member
מרקיד צריך לעבוד במקצוע

כל עוד הוא נהנה ממנו ובעיקר לא מרגיש שחוק. כדי להצליח במקצוע כזה אתה צריך מעבר למקצועיות בהדרכה, להיות אדם שמח, חברותי, סבלני, פתוח, אוהב את החיים, מלא בשמחת חיים, אוהב את הבריות בעל יחסי אנוש טובים, סוחף אין קשר לגיל או למראה החיצוני, יענקלה אתה יכול להיות מבוגר בגיל הכרונולוגי אבל להרגיש צעיר בנפש וזה מה שתקרין על הרוקדים שלך. הגיל הוא בכלל לא מדד בשבילי לפרישה מהמקצוע הזה.

../images/Emo41.gif יענקל'ה ??? הגיל ???

יענקל'ה...אני חייב לציין שאתה מאכזב אותי. בגילך אתה אמור לדעת.... ש... לא חשוב הגיל..העיקר התרגיל וברצינות... הגיל הכרונולוגי בכלל לא רלוונטי, הגיל המנטלי חשוב הרבה יותר . אתה יכול להיות בן 98 , אם אתה מרגיש צעיר בראש, סבבה, תמשיך עד....120 אם אתה בן 25 ומרגיש עייף, מותש, וחסר חיות, תפרוש ומהר !

e r e z 2005

New member
עד מתי?

השאלה היא לא עד מתי, אלא עד כמה אתה מרגיש שאתה מסוגל ורוצה להמשיך להרקיד. כך זה צריך להיות אצל כל מרקיד. אתה יכול להיות בן 40 ולהרגיש שאתה לא מסוגל יותר להמשיך לרקוד ולהרקיד מכל סיבה שהיא (רפואית, נפשית, או שסתם נמאס) ואז אתה מחליט לפרוש. אך אם אתה בגיל מופרז יותר ומרגיש מצויין, עם כושר ויכולות וההרקדות שלך ממשיכות להיות באותו נפח רוקדים, אזי אין כל סיבה שבעולם שאתה צריך לפרוש. הכל תלוי בך ובך בלבד!!!!! אין גיל פרישה - נקודה..... מאחלת לך הרבה שנות ריקודים ובריאות וכוח ברגליים.

25 דורית

New member
האם כל אחד מתאים להרקיד../images/Emo35.gif

שלום יענקלה. ראשית אפתח בכך שהיה לי העונג לפגוש אותך היום !!! אני חושבת שעניין הגיל הוא לא הקריטריון היחיד לפרישה. וזאת משום שיש המון מרקידים שנראים טוב (מטופחים)ומתפקדים נהדר גם בגילאים מתקדמים ולעומת זאת הרבה צעירים בגיל אבל... אנשים מצביעים ברגליים. יש מבוגרים שהתחילו לרקוד אצל מרקיד לפני 20 שנה ולא מעניין אותם מרקידים צעירים , כך שזה עניין של השקפה.

למעלה