"מרקו" נחת....

• פותח הנושא thor
  • פורסם בתאריך

thor

New member
"מרקו" נחת....

בשבת נמצא חמוס בגינה בדרום איזור חיוג 03 (אני בכוונה לא נותן מיקום מדוייק) הוא זכר. צעיר (כניראה בן פחות משנה). לא מסורס. נושך המון ומאוד חמוד. ניתלו שלטים באיזור שנמצא, נולד פוסט בקפה דה-מרקר והופץ גם בפייסבוק אבל.... כלום. בינתיים קיבל שם על שמו של זה מהסדרה/ספר ואם לא יצוץ הורה .... אני וחתולתי הולכים להתמודד איתו
אז ..... 1. סירוס? כמה עולה ? ואיפה כדאי באיזור דרום ת"א/יפו ? אני קצת קצר בכסף אבל זה נראה לי חשוב על סמך כל מה שקראתי. 2. אין כלוב. יש חצי בית סגור שישתולל. יש גם ארגז חול של חתול עם חול מתאים. ויש גם חצר אטומה לגמרי ואין לו שום סיכוי לצאת ממנה. אם מישהו משליך כלוב אשמח. 3. יש איזה אוכל חמוסים לבינתיים ואז יעבור לאוכל שלה. עוד קורא מה לתת לו. 4. בקשר לנשיכות... הבנתי שלהשפריץ עליו מים ואולי כאפות (כן. עכשיו יצעקו עלי) קלילות על האף בעת הביס יעשו את העבודה ? (לא תמיד יש לי מים ליידי והוא קודם מלקק ואז נושך). זהו בינתיים. יצור מעניין וקצת מסריח עד הסירוס עד כמה שהבנתי.

Sweet Fantasy

New member
שלום רב

קודם כל מיקום מדוייק יעזור במידה ובעליו אכן יתקלו בהודעה, מה שלא כדאי לתת זה פרטים מדוייק ומזהים של החמוס, לכל חמוס יש איזה משהו שיעזור לזהות אותו., וע"פ אם ימצאו בעליו למסור אותו חזרה. אז במידה ונעשה הכל כדי למצוא את בעליו, תשובות - 1. 300-400 ש"ח, יש לנו רשימת וטרינרים מומלצים, אם אפשרי כדאי לעשות גיחה קצרה לכיוון חולון וללכת לד"ר עמיר מאורר, מומלץ של הפורום. 2. כדאי לתת אוכל חתולים איכותי או אוכל חמוסים איכותי (מש שנדיר למצוא בארץ ואם מוצאים, סתם יקר) 3. "כאפות" נשמע רע. יש חלק שמשתמשים בשיטת החינוך שדוגלת במכה קטנה על האף יחד עם המילה "לא" בתקיפות, בלי מים בכלל, ויש כאלה שעושים את זה בלי המכה, עם סגירה בכלוב לכמה דקות ויש גם כאלה שאוחזים מהעורף כמו שהאמא נהגה לעשות להם כגורים ולגרור על הרצפה. יש לך הכל במאמרי הפורום. בהצלחה

thor

New member
מכה על האף + לא...

היד שלי גדולה מדי בשביל כאפה לקטנטן המסריח הזה
והוא גם שומע "לא" חזק ביחד וזה קורה כאלפית שניה אחרי הנשיכה. אבל כל זה היה אתמול. היום הוא חברותי ולא נושך בכלל. אולי הפנים משהו מאתמול
הסוגיה שהכי מעניינת אותי כרגע (אם משפחתו לא תימצא) זה האם יפסיק להסריח אחרי סרוס. קראתי על הנושא של מועד הסירוס יחסית לגיל אבל אין לי שום מושג לגבי גילו פרט לזה שכניראה צעיר אבל אין לי מושג
וקיבלתי אוכל חמוסים בקופסא קטנה... הוא יעבור לאוכל של חתולים (איכותי כפי שמומלץ פה) בשבוע הבא אחרי שיוחלט מה הלאה. תודה

WTR

New member
לא מים ולא כאפות

אתה רוצה שהוא יפחד ממך ואז ינשך יותר חזק? אני מציעה שתקרא במאמרים על חינוך חמוס ותמצא את השיטה שהכי מתאימה לך ולחמוס (שיטה שהוא יגיב אליה טוב ויבין מה אתה רוצה ממנו) אתה מתכוון להשאיר אותו לתמיד? אם כן כדאי שתדע שזה ממש לא כמו לגדל חתול, זו חיה לא פשוטה לגידול, ומגיל 3 יש סיכוי גבוה לחלות במחלות שונות... (פאק גנטי שכזה) משמע הרבה הוצאות כספיות בקיצור, תקרא הרבה ותדע למה אתה נכנס לפני שאתה מחליט. שיהיה בהצלחה ואם אתה צריך עזרה במשהו אנחנו כאן

thor

New member
כאפות ועוד

התכוונתי למכות קטנות על האף בשילוב המילה לא בקול חזק. היום למשל (היום השני שלו) הוא לא נשך אפילו פעם אחת
ואפילו ישב והתפנק עלי. אבל... הבית מצחין. הוא היה סגור כל היום. אז אחרי איוורור אפשר לנשום אבל זה חייב להיפתר ומקווה שסירוס עושה את הקסם ? עד כמה שקראתי עד כה יש גם את סיפור הבלוטות אז.... עוד אחליט מה אני עושה אחרי עוד כמה ימים איתו ואחרי הצ'אנס של בעליו למצוא אותו. לגבי מחלות והוצאות.... תהייה לו בעייה איתי אם יתקלקל בצורה קשה. פשוט לא אוכל להשקיע. נקודה מעניינת למחשבה (וכן.... ברור שיש הוצאות קבועות על בעל חיים (יש לי חתולה שחורה בת 9 שבנוייה טוב ולא מתקלקלת
) יש כמה ימי חסד למשפחתו (אם יש כזו) ואז נעלה שלב לכל כיוון שאחליט

Sweet Fantasy

New member
אין "סיפור בלוטות"

הבלוטות האנאליות ה"מסריחות" משמשות את החמוס לעיתים נדירות במקרה לחץ ובהלה, והריח ה"קבוע" של החמוס לא קשור אליהן בכלל ולא מדובר באותו ריח. הבלוטות שאחראיות על הריח הן בלוטות שומן שמצויות בכל חלקי הגוף (לצורך ההשוואה כמו בלוטות זיעה של בני אדם שיש בכל הגוף) ולא ניתנות להסרה. סירוס לפני בגרות מינית יפחית במידה ניכרת את ריח החמוס, הוא יעזור גם אחרי אבל קצת פחות.

thor

New member
כלומר .....

שאם עכשיו הוא מסריח מאוד אזי אין דרך לפתור את זה בעצם ? הבנות שלי נחרדות מהריח. הן באו היום וממש נגעלו ממנו.

Sweet Fantasy

New member
ברגע שחמוס לא מסורס

ההורמונים בגוף גורמים להפרשות שומן מוגברות וכך לריח חריף יותר, סירוס אמור לעזור , כאמור שמסרסרים לפני בגרות מינית לא מגיעים לשלב ההורמונלי ועל כן הריח טוב יותר ...

thor

New member
הוריו של מרקו נמצאו (כנראה)

מסתבר שנפל מקומה ראשונה בבית בבת ים. (נמצא ביום שבת) שמו הוא שוני. בן 7 חודשים. הם בדרך לאוספו. נראה אם זה הוא באמת אבל בינתיים הכל הגיוני. אז חסל סדר הכיפכופים (מהערב הראשון) ומסוגיות של סירוס וכו'.

PersonaNonGrata

New member
האם בסוף החמוס באמת היה שלהם?

כי גם לי ברח חמוס זכר בערך בגיל הזה ועוד לא מסורס ודומה לתמונה ששלחת... אומנם ברח באזור 04(04 דרומי מאוד)אז זה קלוש...אבל אני עדיין בודק כל יום הודעות כאן בפורום(כמובן שגם פירסמתי שלטים באזור) אם מישהו מצא חמוס בתקווה שאולי יום אחד אמצא אותו...למרות שנראה לי המציאות הקשה היא שהוא כבר לא איתנו... אני כלכך מתגעגע אליו
בכל מקרה תעדכן ואני מקווה שוידאת שהם באמת הבעלים שלו...

thor

New member
כן....

בכי, חיבוקים, נשיקות, המון טקסט ברוסית (אולי בגלל זה לא הבין אותי?) שלהם !

למעלה